avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Imprimut firma pe baza unui imprumut bancar de nevoi ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Imprimut firma pe baza unui imprumut bancar de nevoi personale al asociatilor

Buna ziua,

Pot face un contract de imprumut firma cu firma al carui asociat sunt iar rambursarea acestui imprumut sa fie scadentarul creditului de nevoi personale pe care l-am accesat in nume propriu? Cam care ar fi procedura legala de a imi recupera suma cu dobanda cu tot?

Va multumesc pentru ajutor
Se poate fara niciun act - darul manual (ca asta i-ar face tatal fiului) nu trebuie probat prin acte, iar in evidenta societatii nu conteaza de unde provin banii asociatului. Societatea va da banii fiului, iar tatal va plati ratele la banca. Intelegerea dintre ei ramane separata.

PS: Va rog sa nu scrieti mesaje consecutive, puteti edita mesajul anterior. Multumesc!
Acest contract care asociatii il fac cu firma trebuie inregistrat undeva, trebuie depus la banca sau ce trebuie facut cu el?
Trebuie inregistrat in contabilitatea societatii. Societatea nu va plati direct bancii, ci asociatului, iar el are obligatiile din propriul contract de creditare. Ar fi indicat sa prevedeti o scadenta lunara cu cateva zile inainte de scadenta ratei asociatului.
De ce nu faceti un imprumut, fara dobanda, pe toata suma (credit+dobanda) si apoi stabiliti o rata fixa de (vedeti desfasuratorul bancii) care sa coincida cu rata si dobanda bancii, scadenta cu cateva zile inainte de plata ratei creditului?
De ex daca ati luat sa zicem 100 lei credit si 20 lei e dobanda faceti imprumutul cu societatea dvoastra pe 120 lei si stabiliti o rata care sa acopere atat rata creditului cat si dobanda.
daca in exemplul dat asociatul incheie contractul cu societatea pe 120 de lei, atunci contabilitatea societatii atat trebuie sa inregistreze. In conditiile in care de fapt asociatul da numai 100, ca si el atat primeste de la banca, nu prea vad cum te descurci cu contabilitatea! Ca sa nu mai vorbim ca ar fi "putin" ilegal, macar un fals acolo tot iese.

Alte discuții în legătură

Reevaluarea unui credit la inchiderea exercitiului financiar ioan.morosan ioan.morosan Va adresez urmatoarea intrebare: In cazul in care o societate comerciala inregistreaza diferente de curs valutar nefavorabile (cheltuieli) din reevaluarea ... (vezi toată discuția)
Deductibilitate cheltuieli cu dobanzile reportate Geo_2008 Geo_2008 buna ziua am rugamintea sa ma ajutati cu un sfat . in 2010,2011,2012 am avut dobanzi si dif de curs valutar nedeductibile ,de reportat . in 2011 si 2012 ... (vezi toată discuția)
Deductibilitate ch dobanzi si dif de curs valutar emanuela73 emanuela73 Va rog sa-mi spuneti daca in cazul unui leasing am deductibilitate limitata a ch cu dobazile la 7% fiind in euro si daca trebuie sa tin cont de gradul de ... (vezi toată discuția)