avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... nedumerire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

nedumerire

Sunt nedumerita.In ce calitate s-a putut prezenta Primaria chemata in judecata la fond si la apel ,unde a cerut mereu recurs si s-a prezentat in cunostinta de cauza cu toate actele care au tinut de proces, daca face la sfirsit iar recurs la Inalta Curte de Justitie si invoca acum faptul ca nu are capacitate de folosinta procesuala juridica deplina?Deci daca nu are capacitate procesuala IN CE CALITATE A PARTICIPAT 2 ANI IN PROCES?
Cel mai recent răspuns: lotuss , utilizator 19:06, 30 Martie 2011
Am inteles raspunsurile dumneavoastra si va multumesc.Dar intrebarea mea era DACA PRIMARIA NU ARE CALITATE PROCESUALA NU TREBUIE SANCTIONATA CA FOLOSESTE DOSARELE ALTUIA ,recte ale MUNICIPIULUI ?Ca merge la procese in care nu are ce cauta neavind calitatea necesara procesuala ? SAU ARE ?Acest lucru nu-l inteleg (sunt inginer) ori are ori nu are dreptul sa figureze in proces ?
Nu trebuie sanctionata primaria. Reclamantul trebuia sa faca cererea de chemare in judecata asa cum trebuie.

Ultima modificare: Duminică, 27 Februarie 2011
Mihaela Enache, Avocat
Mihaela88 a scris:

Nu trebuie sanctionata primaria. Reclamantul trebuia sa faca cererea de chemare in judecata asa cum trebuie.

Foarte mare dreptate! Dar totusi rolul activ al judecatorului a ramas doar... o gluma buna?
Chiar nu se mai manifesta , sau gradul de necunoastere a molipsit pe toata lumea???!!
nucu$, utilizator
nucu$ a scris:

Mihaela88 a scris:

Foarte mare dreptate! Dar totusi rolul activ al judecatorului a ramas doar... o gluma buna?
Chiar nu se mai manifesta , sau gradul de necunoastere a molipsit pe toata lumea???!!

E adevarat....instanta ar fi trebuit sa puna in discutie din oficiu acest aspect si asta inca de la inceput....dar se pare ca rolul activ al instantei ramane uneori o poveste frumoasa....
Si totusi cine plateste? Reclamantul....
Cine trebuie sa fie atent la maximum? Reclamantul.....
Realitatea din instante cu judecatorii doldora de dosare ne spune ca atentia lor nu mai e asa distributiva ca in alte state unde judele intra cu doua dosare si are timp de ele. Nu le iau apararea magistratilor, dar sincer...ma crucesc uneori cat pot munci unii din ei. Disperarea sistemului a facut ca la INM sa fie subiectele alea la admitere....Am deviat de la subiect, imi cer scuze....
Mihaela Enache, Avocat
Participarea primariei gresita(conform exceptiei) cu buna stiinta in proces ,eu o consider ca este inselaciune.Iar faptul ca primaria are toate actele in discutie din proces(deci la urmatorul proces intocmirea actelor le va face aceeas persoana din primarie) inseamna ca Primaria si Municipiu sunt "aceeasi Marie cu alta palarie" Ori EXCEPTIA se refera "desigur in spiritul ei,nu in litera ei" la gresli reale

Alte discuții în legătură

Calitate procesuala aser aser Cum poate afla instanta ca paratul pesoana juridica are sau nu capacitate procesuala de folosinta?daca paratul se prezinta la proces si participa activ? (vezi toată discuția)
Parat primaria geavela geavela Cind primaria e chemata in instanta ,neavind capacitate procesuala,cine se prezinta la instanta?Primaria este o structura alcatuita din primar,viceprimar si ... (vezi toată discuția)
Rolul activ al instantei lotuss lotuss In ce art. se prevede ca instanta in virtutea rolului sau activ ar trebui sa puna in discutia partilor capacitatea lor procesuala ? (vezi toată discuția)