avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... mi s-a impus consum pausal timp de 2 luni pentru ca nu ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

mi s-a impus consum pausal timp de 2 luni pentru ca nu am dat citirea apometrelor pe o luna

am uitat sa declar consumul de apa rece si apa calda pe o luna si mi s-a impus timp de 2 luni un consum de 5,1mc/ persoana apa rece si 3,3mc/persoana la apa calda. este legal sa platesc 2 luni consumul acesta, care mi s-a spus ca este in regim pausal? de ce pe o perioada de 2 luni si nu doar in luna in care nu am declarat consumul?
acest consum este mult prea mare , tinand cont ca am 2 copii mici.
Multumesc. astept raspuns, va rog!
Aceasta conventie poate fi stricata oricand si facuta alta, ca doar nu e Constitutia Romaniei.
Aveti o parte din vina ca nu v-ati uitat ce semnati si acum se intoarce impotriva dv.
E un bun exemplu ca sa ne uitam bine cand semnam cate ceva.
In fine, parerea mea este sa nu platiti, deoarece conventia este impotriva oricarei reglementari legale.
E adevarat ca trebuia contestata in 45 de zile, dar la urma-urmei, cum aceasta conventie este nelegala si nimeni nu a avut habar ce semneaza, tot asa si dv. puteti sa nu va supuneti unei asemenea conventii.
Parerea mea ramane sa nu platiti surplusul pus abuziv.

Mda, firma de administrare! Te poti astepta sa fie ceva mai profesionisti decat niste administratori persoane fizice, poate unii uitati prin blocuri si de 20-25 de ani. Dar....'geaba asteptari.
Probabil trebuie sa te simti norocos daca incapi pe mana unui administrator care stie ce face!
Eu va sfatuiesc sa incercati sa convingeti presedintele asociatiei sa va ajute sa rezolvati problema, iar daca acesta este de buna credinta si se convinge ca aveti dreptate, sper sa va ajute.
Daca presedintele asociatiei le solicita celor de la firma sa faca recalcularea, sau sa va treaca un consum de zero mc cateva luni, pana se ajunge cu indexul contoarelor la valoarea pana la care s-a platit (noi asa facem, nu trecem apa cu minus), eu am certitudinea ca vi se va rezolva problema.
Acum totul depinde de relatiile interumane din blocul in care locuiti.
multumesc mult pentru raspunsuri!
da, am semnat conventia pentru ca stiam ca , fiind contorizat consumul la mine, nu am legatura cu pausal-ul. si stiam ca se fac regularizari. chiar imi aduc aminte ca am pus citirea apometrelor mai tarziu de data indicata si mi-au trecut consumul lunii precedente si s-a reglat de la sine toata treaba apoi, urmatoarea luna.
acum insa nu ,vor sa treaca sub nici o forma consumul zero pentru luna urmatoare. dea ceea am zis: platesc pausal o luna, ca e neglijenta mea, dar a doua luna iar?
desi aduc citirea la timp pentru februarie, ei ma trec iar in regim pausal inca o luna.
Cu presedintele am vorbit, nu m-am inteles cu el , caci spune ca ar fi ilegal, incalca acea conventie.
asa este: depinde de relatiile interumane din bloc.
Va multumesc! am sa incerc sa fac o cerere pentru ca sa nu platesc si a doua luna pausal.
desi m-am lovit de un zid cand am vorbit cu el.
Multumesc inca o data pentru timpul acordat!
S-a indicat mai sus, drept baza legala pentru repartizarea consumului de apa, ceva dintr-un proiect, propunere de reglementare a acestei probleme. Nu am gasit ca acestea au fost aprobate, adoptate de ANRSC. Poate nu am cautat destul si gresesc eu. Rog pe cei care stiu, sa ne lamureasca.

Si-acum mai la subiect:
Atat timp cat asociatia are un sistem propriu, un regulament adoptat de comitetul executiv, adus la cunostinat proprietarilor, acesta se aplica. Dar proprietarii pot veni cu sugestii, cu propuneri pentru imbunatatirea, modificarea acestor reglementari. Poate ca prin nemultumirea dv de acum si a altor proprietari care au mai suportat costuri neechitabile, comitetul executiv va discuta siu schimba modul de gestionare a apei. Vorbiti cu vecinii, cu cei din comitet si solicitati in scris sa se schimbe situatia in viitor.
Intr-adevar, acela este un proiect, dar majoritatea celor care procedeaza la consemnarea unui consum estimat folosesc aceste norme. E bine, e rau? Nu stiu.
La asociatia utilizatoarei asa s-a folosit, dar macar sa se fi folosit cum trebuie aceste norme!
O reglementare trebuie sa existe undeva, dar in acest stufaris de legi aprobate, in proiect, aplicate, aplicate pe jumatate sau neaplicate deloc din motive diferite, cine mai poate cauta adevarul?

Ideea e ca daca tot faci un regulament de impartire a apei, nu-l fa in dezavantajul clar al unora si in favoarea altora. Proprietarii mai uita, mai pleaca, se mai interneaza in spital....nu stau tot timpul cu gandul la apometre, deci in aceste regulamente trebuie sa existe posibilitatea de a repara lucrurile, nu sa i se ia omului pielea de el si sa i-o agate in bat pentru ca a uitat o luna sa aduca citirea indecsilor.

Alte discuții în legătură

Consum pausal adela c adela c buna. problema mea este urmatoarea: In luna ianuarie cand s-a citit contorul la apa nu am fost gasita acasa(luna in care se si platea taxa de citire), ... (vezi toată discuția)
Regularizare consum apa pluto13 pluto13 In situatia in care, din civerse motive, nu am putut duce citirea apometrelor la asociatie intr-o luna de zile, luna in care, pe buna dreptate, in lista de ... (vezi toată discuția)
Pausal explicatii Tonyde Tonyde Buna ziua, As dori cateva lamuriri in legatura cu ce inseamna pausal. Administratorul asociatiei are o fisa in care trece indicii apometrelor pentru ... (vezi toată discuția)