avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 262 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Romani, casatoriti in Romania , divort in ITALIA
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Romani, casatoriti in Romania , divort in ITALIA

BUNA ZIUA
Am o problema mai deosebita spun eu ! Sunt casatorit in Romania cu o romanca si am un baietel de 4 ani , nascut in Romania si el. Din pacate relatia cu mama lui s-a rupt in sensul ca intr-o zi nu am mai gasit-o acasa nici pe ea , nici copilul. Ne aflam in Italia atunci ca si in momentul de fata. Am cautat-o si am gasit-o , am luat copilul de la ea cu acordul ei si momentan baietelul este cu mine. Am deepus in Italia actele in tribunal pt a cere o custodie provizorie pentru cel mic insa am fost defavorizat deoarece judecatorul a decis ca baietelul sa stea la ea iar eu sa platesc 500 de euro pe luna intretinere ( 150 pt ea si 350 pt baiat) in masura in care eu am salariul de la 1000 la 1300 de euro . Decizia nu are o baza deoarece sotia nu are un loc de munca , a parasit domiciliul fara motiv si nu se cunosc conditile in care locuieste . Trebuie sa respect aceasta decizie intr-u totul sau exista vreo lege care ma poate ajuta fiind amandoi cetateni romani , casatoriti in Romania? intre timp am deschis divortul si in Romania. Judecatorul de aici a mai autorizat separarea noastra pe care statul roman nu o recunoaste. Ce trebuie sa respect si ce nu .? Ce ar fi de facut pt a reglementa aceasta situatie?
Va multumesc! George
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 11:15, 7 Iulie 2011
buna ziua.
puteti divorta atat in Italia, cat si in Romania. daca divortati in Italia, casatoria fiind oficiata in Romania, va trebui sa faceti transcrierea hotararii de divort pronuntate in Italia, in Romania .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort de comun acord mitrita_luchian mitrita_luchian Buna ziua, O familie au decis sa divorteze dupa 21 de ani de casatorie. Din casatorie sunt rezultati doi copii unul este major iar celalalt este minor. ... (vezi toată discuția)
Casatorie in italia - divort in romania - marian01 marian01 Buna ziua! Am 27 ani si locuiesc in italia unde am facut pasul gresit de a ma casatori cu italianca si unde am inceput un divort care probabil dureaza ani. ... (vezi toată discuția)
Divort de un cetatean italian... rose3003 rose3003 va rog mult sa ma ajutati :( sunt casatorita de 3 ani cu un cetatean italian. casatoria a avut loc in italia dupa care a fost inscrisa si in romania. acum eu ... (vezi toată discuția)