avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 253 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... credit ipotecar
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

credit ipotecar

Buna ziua,
Am contractat un credit ipotecar in 2007 cu termen final, 24 ani in CHF ( super oferta la banci in acea perioada), care in timp s-a dovedit a fi foarte dezavantajos. Mai exact doi ani a mers bine dar apoi francul elvetian a crescut vertiginos astfel incat rata s-a dublat, creditul fiind si foarte mare. Am facut demersul unei rescadentari pentru un de zile cu reducerea ratei la jumatate, fiind acum la al doilea an de rescadentare. Dupa cum se vede, situatia economica din tara , lucrurile nu merg bine deloc, surse de venit suplimentare sunt putine si foarte mici astfel incat risc sa termin si al doilea an .....dupa care sa revin la rata initiala. In acel moment nu stiu ce sanse as mai avea sa pot continua si risc sa pierd totul....Imi poate spune cineva ce as mai putea face in aceasta situatie? Sincer sa fiu cursul francului elvetian a facut sa nu ma mai pot descurca... Exista solutii pentru a nu pierde o casa in care am investit foarte mult?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: MONICA ROXANA Voinea , Consultant credite si finantari 00:36, 9 Martie 2011
Daca nu se indestuleaza din vanzarea imobilului, va vor executa silit si alte bunuri, pana la concurenta cu totalul debitului.
buna seara,
am si eu o problema referitoare la un credit ipotecar contractat de doi soti(in euro pe 25 ani din care s-au platit 4 ani).
in cazul divortului dintre cei doi soti ce se intampla cu creditul ?
fiecare isi plateste cota parte din credit ?
si imobilul ipotecat ?
multumesc pentru un eventual raspuns !
@vidiva
Va referiti la partaj.
Masa partajabila este alcatuita din activ ( bunuri ) si pasiv ( datorii).
Se imparte atat activul cat si pasivul, deci imobilul va fi impartit in doua cote egale, la fel si creditul.
Daca doriti sa iesiti din indiviziune, puteti solicita atribuirea imobilului si plata sultei (contravaloarea cotei) catre sot sau invers, sau puteti solicita scoaterea la vanzare si impartirea banilor.
Succes!
@viorelh, e adevarat ca valoarea imobilelor a scazut, in cazul unei executari silite prin vanzare la licitatie a ap, luati mai putin decat ar valora pe piata, pt diferenta de bani, ramaneti in continuare datori

@vidiva puteti face partajul ap cu acordul creditorului si daca unul din soti doreste, poate prelua ap si ratele imprumutului.
daca niciunul nu vrea ap si nici nu poate plati singur ratele sau nu aduce un alt coplatitor, ap se vinde, se plateste imprumutul si daca raman ceva bani se impart, daca ramane o diferenta de plata o platiti amandoi
multumesc de raspunsurile prompte!
de asta mi-era teama ! prin vanzarea ap nu se acopera creditul !
deci platim amandoi diferenta !

ps. diferenta se plateste de fiecare in parte si esalonat , sau integral ?
Ultima modificare: Marți, 8 Martie 2011
vidiva, utilizator

Alte discuții în legătură

Intrebare- partaj sunshine83 sunshine83 Care este principiul impartirii bunurilor intr-un partaj ? Se impart bunurile si obligatiile? Daca de exemplu bunurile valoreaza 50 mii euro si creditul ... (vezi toată discuția)
Divort-partaj sedal sedal in perioda casniciei fostul sot a facut niste credite fara instiintarea si acordul meu, acesta fiind unul din motivele pentru care am divortat. daca el nu-si ... (vezi toată discuția)
Divort cu credit ipotecar cameliapisica11 cameliapisica11 sotul meu vrea sa bage divort si noi avem un credit ipotecar .ce sa fac eu sunt proprietar el a contractat creditul unde trebuie sa bage divortul si cum se ... (vezi toată discuția)