avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii salariu minim pe economie si salariul mediu pe 2011
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

salariu minim pe economie si salariul mediu pe 2011

As dori ,daca poate cineva sa-mi spuna care este salariul minim pe economie si salariul mediubrut pentru 2011 ( oficial). Eventual daca este publicat undeva acest lucru.
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: mdibusvn , utilizator 20:54, 15 Martie 2011
Din punct de vedere legal nu aveti nici un impediment domnule Pacepa.
Salariu minim pentru un angajat cu studii superioare angajat pe functia sa difera de salariul unui muncitor necalificat.
Salariul "minim pe economie" este minim in raport cu orice alt salariu din economie, si este o constanta, independenta de "valoarea" functiei celui care il primeste. Coeficientii de ierarhizare ar fi trebuit sa fie doar orientativi, pentru ca daca vi se pare ciudat sa angajati un inginer cu salariul identic cu al unui muncitor, nu trebuie sa va zica legea cu cit sa inmultiti salariul minim "pe ec" ca sa obtineti un salariu minim "pt studii superioare", ci doar bunul simt.
Daca e minim, e minim si gata. Pe de alta parte, sigurul criteriu care ar trebui sa conteze este eficienta si valoarea intrinseca a angajatului, pt ca exista clar si muncitori cu "bratara de aur" si pers cu diplome de studii superioare facute pe bani si total lipsite de valoare.
Exact cum a spus si Dl.Giv :
CMUNN nu este valabil. A fost denuntat.
Singurul salariu minim este cel din HG 1193/2011.
Nu mai exista coeficienti de ierarhizare conform vechiului CMUNN.


=D> DE CE ESTE DIFERENTA ASTA ASA DE MARE INTRE SALARUL MINIM SI MEDIU,CHIAR TREBUIE SA MANANCE UNUL CU TREI GURI ODATA SI ALTUL CU UNA, DE PARCA AR AVEA TREI CAPETE,DE CE SA NU FIE DIFERENTA DE DOAR 400 DE LEI INTRE SALARIUL MINIM SI MEDIU?

Alte discuții în legătură

Salarizare absolvent studii superioare paok paok Va rog sa-mi spuneti care este prin lege(care?)salariul minim pe economie ptr.absolventii de studii superioare,pe care angajatorul este obligat sa-l ... (vezi toată discuția)
Salariul minim garantat pentru personal cu studii superioare 2011 ilysuciu ilysuciu salariul minim garantat pentru personal cu studii superioare incadrat in functii cc necesita studii superioare (vezi toată discuția)
Salariul minim pe economie 2011 anca55 anca55 Sunt derutata...ce salariu minim sa iau pe 2011? 1. cel de 670 din HG 1193/2010 sau 2. 700 lei din CCMUN 2011-2014 cu coef de ierarhizare (strict pt 2011)? ... (vezi toată discuția)