avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Recuperatorii nu-mi dau pace
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Recuperatorii nu-mi dau pace

buna ziua,
problema mea este urmatoarea:
parintii mei au decedat in martie2005.
In anul 2006 am vandut imobilul unde au locuit, iar eu am parasit orasul plecand in alta parte
Noii proprietari m-au anuntat ca pe numele mamei mele a venit o citatie de la un BIROU RECUPERARE DATORII in aprilie 2008, cum ca ar avea de plata catre romtelecom o datorie de 180 lei.
Postul lor telefonic a fost suspendat la cererea mea, la o saptamana dupa decesul lor, in 2005, iar de atunci si pana acum nu s-au primit astfel de somatii.
Mai rau ne ameninta ca fac dosat penal cu dare in judecata si recuperare silita de datorie plus chelruieli de judecata.
Ce trebuie sa fac?
Sa iau legatura cu cei de la aceasta firma care se ocupa de recuperarea banilor?
multumesc
Florin
Cel mai recent răspuns: Gabriel Tudor , Avocat 14:59, 30 Mai 2008
DUPA ce am cerut desfintarea postului telefonic, timp de 5 luni nu am primit NIMIC.
Am aflat cand a fost ultimul termen de plata la informatii...si asta acum cand am primit aceasta instiintare de plata.
Instiintarea au gasit-o noii proprietari in cutia postala, deci nu este recomandata.
Este vorba de o firma cu sediul in bucuresti, iar aceasta instiintare este semnata de un avocat(avocatul societatii, cred).
Dar mai ramane o intrebare: daca eu am parasit orasu, localitatea se poate afla noua mea locatie?
Dar ma intriga un lucru:
DACA ma trezesc peste 10 ani de la moartea parintilor ca mai au de platit si alte restante?????:">
am sa va dau numele firmai si alo avocatei care a semnat poate stiti ceva de ei....
multumesc mult
raspunsul tau denota faptul ca nu ai ciit cu atentie raspunsurile noastre de mai sus.
1. Orice creanta se prescrie in termenul general de 3 ani, cu exceptie celor la care legea face referire expres in decretul 167/1958 sau alte legi (de exemplu creantele fiscale se prescriu in 5 ani).
2. Termenul de prescriptie al unei creante incepe sa curga de la data cand respectiva creanta (scuze ca tot repet acest termen) devine certa si exigibila (in cazul dumneavoastra eset data scadentei de pe factura respectiva).
3. Termenul de prescriptie se poate intrerupe (si incepe un nou termen de 3 ani) printr-o cerere de chemare in judecata sau printr-un act de recunoastere expresa (cu titlu de exemplu o scrisoare in care specificati "... o sa va restitui curand cei 2 dolari pe care vi-i datorez) sau tacita (ii trimiteti prin posta, prin banca, western union sau mai stiu eu ce o parte din suma). Instiintarile facute de o firma de recuperare debite nu au ca efect intreruperea cursului prescriptiei
4. In cazul in care a trecut acest termen de 3 ani iar dumnavoastra nu ati recunoscut datoria sau nu ati primit vreo citatie acasa prin care sa fiti chemat la proces, NU AU CUM SA MAI OBTINA PE NICIO CALE LEGALA DE LA DUMNEAVOASTRA ACESTI BANI SI MAI ALES NU AU CUM SA VA BAGE IN PUSCARIE (CARE ORICUM ERA O BALIVERNA)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatia de plata intrerupe cursul prescriptiei ? LuchianSeb LuchianSeb Buna ziua. Am observat ca foarte multe firme ce se ocupa cu recuperarea creantelor au un obicei cel putin ciudat. De altfel sunt sigur ca fiecare a trecut ... (vezi toată discuția)
Cum scap de recuperatori lupulescuvictor lupulescuvictor Buna ziua. Am si eu o problema. Am avut un abonament la o anumita firma de telefonie mobila incheiat in data de 23.07.2007. Intre timp fortat de inprejurari ... (vezi toată discuția)
Prescriptia comerciala Andrei T Andrei T creantele comerciale se prescriu in 3 ani. am o factura emisa in data de 21.08.2006 scadenta in 21.09.2006. acesta factura s-a prescris? care este data la care ... (vezi toată discuția)