avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1420 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... rezident pe termen lung- CE
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

rezident pe termen lung- CE

Am un prieten care de curand si-a schimbat permisul de sedere pe care il avea si a primit unul mai "ALTFEL"=D>. Permisul vechi a fost tot permanet adica pe 5 ani doar ca nu avea inscris pe el mentiunea" rezident pe termen lung- CE". Intrebarea mea ar fi care este diferenta intre cele 2 si daca aceste din urma ii ofera ceva drepturi in plus:
-are apartament dar nu avea dr de a achizitiona teren in Romania si
-as mai vrea sa stiu daca pentru o vizita in germania sau olanda ii tb dosare de viza depuse la ambasadele tarilor pt aprobare#-o
Multumesc anticipat celor care pot sa lumineze putin situatia =D>
Ultima modificare: Marți, 15 Martie 2011
alexandragabriela12, utilizator
Cel mai recent răspuns: Alvaro Liniers , Avocat 06:18, 22 Martie 2011
Inca o intrebare: un cetatean strain care are un permis de sedere - "rezident pe termen lung - CE"- poate fi angajat cu contract de munca fara a avea autorizatie/permis de munca?
Acest tip de permis de munca este de fapt un permis de sedere permanent?
Poate fi incadrat conf art 5 din OUG 56/2007 privind incadrarea in munca a cetatenilor straini?

"ART. 5 Pot fi încadraţi în muncã sau, dupã caz, pot presta muncã la persoane fizice sau juridice din România, fãrã autorizaţie de muncã, urmãtoarele categorii: a) strãinii titulari ai dreptului de şedere permanentã pe teritoriul României".

Multumesc in avans pt raspuns!
Asa este.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la libera circulatie ue al unui cetatean turc cu permis de sedere in romania patruzeci patruzeci Buna ziua, Avem situatia urmatoare: cetatean turc, venit la studii superioare la zi de lunga durata in Romania cu pasaport valabil si viza asteapta sa i se ... (vezi toată discuția)
Rezıdent permıs de sedere brhns brhns sunt turc am permıs de sedere termen lung rezıdent ce ın romanıa! am drept sa ıntru zona shengen fara ... (vezi toată discuția)
Viza dawoodyad dawoodyad sunt casatorita de 2 ani cu cetatean pakistanez in cipru am deja certificatul de casatorie din romania si el detine carte de rezidenta pana in 2013.sa ... (vezi toată discuția)