Am un prieten care de curand si-a schimbat permisul de sedere pe care il avea si a primit unul mai "ALTFEL"=D>. Permisul vechi a fost tot permanet adica pe 5 ani doar ca nu avea inscris pe el mentiunea" rezident pe termen lung- CE". Intrebarea mea ar fi care este diferenta intre cele 2 si daca aceste din urma ii ofera ceva drepturi in plus:
-are apartament dar nu avea dr de a achizitiona teren in Romania si
-as mai vrea sa stiu daca pentru o vizita in germania sau olanda ii tb dosare de viza depuse la ambasadele tarilor pt aprobare#-o
Multumesc anticipat celor care pot sa lumineze putin situatia =D>
Inca o intrebare: un cetatean strain care are un permis de sedere - "rezident pe termen lung - CE"- poate fi angajat cu contract de munca fara a avea autorizatie/permis de munca?
Acest tip de permis de munca este de fapt un permis de sedere permanent?
Poate fi incadrat conf art 5 din OUG 56/2007 privind incadrarea in munca a cetatenilor straini?
"ART. 5 Pot fi încadraţi în muncã sau, dupã caz, pot presta muncã la persoane fizice sau juridice din România, fãrã autorizaţie de muncã, urmãtoarele categorii: a) strãinii titulari ai dreptului de şedere permanentã pe teritoriul României".
Viza
dawoodyad
sunt casatorita de 2 ani cu cetatean pakistanez in cipru am deja certificatul de casatorie din romania si el detine carte de rezidenta pana in 2013.sa ... (vezi toată discuția)