Pe dvs. nu v-ar aranja sa va legati de acel certificat de mostenitor.
Haideti s-o luam ... babeste.
Daca "dezgropati mortii" exista:
- sansa de a dovedi ca mostenitori ai bunicului erau: bunica si dvs. (iar unchiul sa ramana strain de mostenire prin neacceptare asa cum apare si azi in certificat)
- riscul de a nu putea dovedi dvs. acceptarea mostenirii si, prin urmare, sa beneficieze de "razboiul" acesta chiar unchiul, in sensul ca mostenitori ai bunicului ar fi: bunica si unchiul (iar dvs. straina de mostenire prin neacceptare)
- sau varianta de a va afla exact in situatia in care va aflati acum, aceea de a imparti averea bunicilor jumi-juma cu unchiul. Pentru ca daca lucrurile se faceau cum trebuie si pe buniciul il mostenea bunica + fiul + dvs in calitate de nepoata de fiica predecedata, iar apoi, dupa moartea bunicii mai primeati si ce ramanea dupa bunica (jumate-jumate cu unchiul) in final ati fi primit tot atat cat primiti si acum = jumatate din averea bunicilor.
Unchiul ar fi mai interesat de acest razboi, pentru ca se bazeaza probabil pe faptul ca, locuind in aceeasi casa ar putea sa aduca dovezi ale acceptarii tacite (in timp ce despre dvs. poate sa spuna ca habar n-avea nimeni pe unde erati). Desi ca, am in fata o speta dintr-o culegere proaspat cumparata in care nici macar constructia unei case nu a fost considerata act de acceptare tacita, daramite alungatul paienjenilor de prin casa... sau ce-o fi facut unchiul prin casa bunicului.
Dar, repet, din punctul meu de vedere, o actiune a unchiului care ar avea ca scop anularea certificatului de mostenitor este prescrisa.
De existenta mea amandoi aveau habar. Doar ca... Nu stiu nici acum motivul pentru care mi-au jucat aceasta carte. Banii schimba firea omului, se pare. Stiau amandoi, atat unchiul cat si bunica faptul ca eu locuiesc la Bucuresti cu tatal meu si fratii mei (pe care tata i-a avut dintr-o casatorie anterioara - acestia nu au fost si nici nu vor fi luati in discutie nici de acum incolo deoarece nu au fost infiati de mama mea - tocmai de asta nici nu au fost si nici nu vor mai fi mentionati de acum inainte in post-urile mele). Altfel, cum Dumnezeu apaream eu din senin? Sa inteleg ca Primaria este responsabila? Incalcite sunt caile birocratiei din Romania si priceputi sunt cei care stiu sa interpreteze corect legile tarii!
Acceptarea tacita ce presupune? Ca a stat acolo, deci a beneficiat de confortul casei si i se "mareste" acum dreptul la mostenire? Eu ma tot leg ca scaiul de aspectul cu "strain de mostenire". Atunci nu l-a interesat si acum il intereseaza? Putem mari asa cotele ce ne revin, dupa bunul plac?
Doamna, daca stiau de dv. dar nu stiau pe unde sunteti...
Nu cunoastem indeajuns situatia...
Eu as folosi chestiunea cu atacatul certificatului numai ca negociere... Atat. In rest, ca si Nicoleta, nu prea vad sanse reale, iar daca sunt, sunt pe muchie.
Dar ar trebui sa mergeti la un avocat, ca nu va putem explpica aici atatea amanunte, ne-ar lua pagini-pagini... si tot nu ar fi corect! Ca mai aflam apoi ca ati aflat la nu stiu cat timp de la decesul bunicului despre acest fapt...
Nu bunica trece mostenitorii in certificat... asa ca, mergeti sa va lamureasca cineva, sa intelegeti care e mecanismul, ca sa stiti sa-l faceti si pe unchi sa inteleaga!
Sa intelegeti ce e aia o tranzactie, cum merge ea...
Poate ii faceti o notificare unchiului...
Mai mult decat atat, nu prea mai putem face aici, in forum... :(
Va multumesc tuturor celor ce mi-ati raspuns. Ati fost foarte amabili.
De acum inainte, ce-o vrea Dumnezeu!
Toate cele bune!
Corina
Pagina 5 din 5
Du-te la pagina
1
2
3
4
5