avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Nelamurire -Legea 175/2010 - scutire de la plata ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Nelamurire -Legea 175/2010 - scutire de la plata penalitatilor


Conform legii, penalitatile vor fi scutite, indiferent de data/ perioada in care au fost cumulate? Sau se sterg cele cumulate din iulie 2010 pana in prezent?
Care sunt documentele necesare pentru a beneficia de aceasta scutire?
Va multumesc anticipat pentru raspuns!!!
Legea 24/2000 cu modificarile si compeltarile ulterioare:

ART. 12
(1) Legile si ordonantele emise de Guvern in baza unei legi speciale de abilitare intra in vigoare la 3 zile de la data publicarii in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, sau la o data ulterioara prevazuta in textul lor. Termenul de 3 zile se calculeaza pe zile calendaristice, incepand cu data publicarii in Monitorul Oficial al Romaniei, si expira la ora 24,00 a celei de-a treia zi de la publicare
Mai e cumva valabilă legea Legea nr. 175/2010 ?

Cititi si aici: [ link extern ]
Încă mi-e neclar, să fie în vigoare legea, citind de acolo că e(ra) constitutională ?
M-am luat ?i după ceea ce scrie la început :
În vigoare de la 04.01.2013 Publicat în Monitorul Oficial, Partea I nr. 6 din 04.01.2013.

Totusi, nu prea cred să fie legea încă în vigoare, pt. că nu s-a modificat acolo un termen nou de aplicare, poate nu stiu eu sigur.
Oricum, se mai poate aplica Legea aia, măcar ca principiu, stiind că sunt multi oameni cu venituri enorm de mici, sau fără.
Legea a fost bine concepută, dar neclar continuată (reaplicată), ca mai toate legile.
CE FACEM, ÎI DÃM PE TOTI ÎN JUDECATÃ, SÃ FIE EXECUTATI SILIT, URMÂND POATE SI TRAGEDII DIN PARTEA NEVOIASILOR SAU BOLNAVILOR ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Iunie 2013
elga50, moderator
Legea nu mai este valabila. Daca doriti sa ii ajutati pe restantierii din blocul dv ,puteti impreuna cu comitetul executiv ,sa ii scutiti de plata penalizarilor pe cei cei ii considerati cu venituri mici sau cazuri sociale, insa acestia sa isi ia obligatia in scris ca vor plati in termen de intreaga suma restanta ce formeaza cote intretinere,daca nu, vor plati si penalizarile dupa ce expira data stabilitata de dv
@280366

Ce ati vazut dv. acolo cu Monitorul Oficial se refera la Decizia CC si care respingea, pe intelesul dv. si al nostru, contestatia unei asociatii de proprietari a acestei legi 175/2010 ca fiind neconstitutionala, sustinand (asociatia) ca s-ar aplica retroactiv, adica pentru restante aparute inainte de publicarea legii 175/2010 si ca incalca egalitatea in drepturi a tuturor cetatenilor.

Curtea Constitutionala a respins aceasta contestatie, motivand fiecare argument,
In consecinta, pe parcursul valabilitatii legii, intre iulie 2010 si iulie 2011, si numai atunci, aceasta lege a fost constitutionala si menita sa rezolve atat recuperarea restantelor de la cei mai putin avuti, cat si aplicarea unei masuri de protectie sociala pentru persoane bine identificate prin conditii clare de aplicare.

Legea nu mai este valabila, iar asociatiile isi pot chema restantierii in instanta pentru recuperarea acestora.

Comitetul executiv poate decide, dar fara asistenta legii, pe cine scuteste de penalizari, daca le calculati integral sau partial, dar fiti foarte atenti cand intreprindeti aceste masuri ca s-ar putea sa va treziti cu oameni care pana acum v-au platit intretinerea ca se considera nedreptatiti pentru protectia sociala pe care o faceti altor vecini si sa nu mai plateasca nici ei.
Asociatiile de proprietari nu sunt societati filantropice, ci conduc si administreaza proprietatea comuna si fondurile proprietarilor, iar daca aplica masuri de protectie sociala trebuie sa-si permita s-o faca si in plus de asta sa aiba dovezi de necontestat pe cine protejeaza si pe cine nu. Sa aiba in vedere si consecintele pe termen mediu si lung a acestor masuri luate fara asistenta legii.

Interventie moderator
Va rog sa va concentrati intr-un singur loc cu o problema si sa nu cautati toate subiectele de forum la care sa postati aceeasi problema, creand un haos pe topicuri demult perimate.
Inteleg ca vreti sa invatati, dar nu facand varza aceasta sectiune.

Nu mai postati aici linkuri din ziare si din ce pareri au unii si altii prin ziare si pe la televiziuni.
Aici discutam problema dv. cu participantii din acest forum. Nu amestecam si ce au zis altii pe alte forumuri sau in alte sectiuni sau in ziare sau la televizor.

Daca nu va aliniati disciplinei de postare in forum, nu voi mai piguli mesajele dv.,ci le voi sterge cu totul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalizarile dispuse de instanta - legea175/16.07.2010 Krissia . Krissia . As vrea sa stiu daca penalizarile ce au fost dispuse de instanta prin hotarare judecatoreasca definitiva, ca trebuiesc achitate, pot intra sub incidenta legii ... (vezi toată discuția)
Penalitãþi întreþinere cioarec carmen cioarec carmen La care penalităţi la cheltuielile de întreţinere se referă legea 175/2010? La cele acumulate până la publicarea legii.23.07.2010 ? (vezi toată discuția)
Penalitatile se sterg integral ? ovi47 ovi47 Buna ziua Va rog sa-mi raspundeti daca,in cazul achitarii integrale a restantelor la plata intretinerii(acumulate cam in 2 ani),restantele sunt sterse ... (vezi toată discuția)