avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatia imi cere o suma pentru acordul infiintarii ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatia imi cere o suma pentru acordul infiintarii unui sediu social

As dori sa ma informati daca exsista baza legala pentru urmatoarea situatie:

Dorim sa infiintam o societatea comerciala, iar asociatia de proprietarai solicita suma de 150 lei pentru eliberearea acordului pentru sediu social.
Dansii explica baza legala a taxei, ca fiind solicitata in baza hotararii adunarii generale a blocului.
Exista posibilitatea luarii unei asemenea hotarari? Daca da, ne puteti comunica in baza carei legi?
Daca nu este legal va rog sa ma indrumati spre institutia unde pot depune plangere.
Mentionez ca asociatia locatarilor sustine ca nu este afiliata FAPR.

O zi buna,
Irina Alina Dumitru!
Cel mai recent răspuns: mariaba , utilizator 17:19, 31 Martie 2011
Degeaba ati intrebat alti presedinti de asociatii sa va spuna cum procedeaza ei.
In acest caz, si nu numai in acest caz, HG 1588/2007 din care v-am dat si citat art.24, lasa la latitudinea asociatiilor sa-si adune venituri din diferite surse.
Pentru asociatia dv. aceasta - infiintarea de sedii sociale si altele asemenea - este o sursa.

Puteti sa va adresati primariei la compartimentul de relatii cu asociatiile de proprietari.
multumesc foarte mult pentru informatii si pentru indrumare!eu personal am fost foarte dernajata de ceea ce se intampla la mine in bloc pentru ca aceasta suma nu este perceputa tuturor locatarilor care si au facut sediul social, sunt si persoane care nu au platit aceasta suma adica ea este ceruta aleator probabil ceea ce sigur nu este legal!Multumesc inca o data pentru indrumare!
In conditiile in care precizati ca suma este dispusa de adunarea generala ,dar este perceputa selectiv,este evident ca exista alte interese, independent de acela de respectare a normelor.
@irina_dumitr, acceptati oferta presedintelui, dar pentru banii dati sa va elibereze chitanta in care sa mentioneze motivul solicitarii si copie dupa pv al AG in care apare aceasta conditie. Observatii reactia.
De la RC luati formularul pentru semnaturile vecinilor, vedeti reactia acestora, daca vor bani sau nu, semneaza sau nu.
Semnaturile sunt necesare pentru cazul in care schimbati destinatia ap, dar pentru primii trei ani veti avea sediu social si contract de comodat, deci nu puteti desfasura activitate, dupa aceea veti negocia cu asoc art 37 din norme.
Art 24 care face referire la "venituri din activitati economice sau din alte activitati desfasurate", a dat ideea presedintelui de a conditiona dreptul unei persoane de a intreprinde ceva.
Oricum nu aveti activitati economice sau alte activitati in desfasurare cu asociatia care sa constituie fonduri speciale.
Luati chitanta, copie pv si mergeti la primarie, poate la biroul relatii asoc prop au un jurist care sa va indrume cum sa reglementati aceasta situatie.

s.c.serv ad loc s.r.l. a scris:

Luati chitanta, copie pv si mergeti la primarie, poate la biroul relatii asoc prop au un jurist care sa va indrume cum sa reglementati aceasta situatie.

Art 26 din L nr 230/2007 Daca o hotarare a adunarii generale este contrara legii,statutului sau acordului de asociere a asociatiei de proprietari ori este de natura sa produca daune intereselor proprietarilor,acestia pot ataca in justitie respectiva hotarare,in termen de 45 de zile de la adoptarea acesteia.
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Martie 2011
goe_07, utilizator

Alte discuții în legătură

Fond firma - sediu fara activitate clapetite clapetite Buna ziua! Am si eu o nelamurire legata de sediul social. Vreau sa infiintez o firma cu sediul social in ap. proprietate personala iar activitatea se va ... (vezi toată discuția)
Infiintare pfa - acord asociatie proprietari Bogdan.C Bogdan.C Buna ziua, Am si eu o mare problema si nu stiu cum sa procedez mai departe. Vreau sa-mi fac un PFA si am demarat procedura cu o firma specializata in ... (vezi toată discuția)
Decizie adunare intre membrii asociatiei portocala142002 portocala142002 Daca am nevoie de o semnatura pentru un sediu social (unde nu-mi desfasor activitatea) de la presedintele de asociatie si el refuza sa mi-l de`a pe motiv ca a ... (vezi toată discuția)