avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 423 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Aparare impotriva unui petent care da in judecata tot ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Aparare impotriva unui petent care da in judecata tot ce misca in institutie

Avem un cetatean care a locuit intr-o locuinta de stat dar locuinta sa e retrocedata si prin urmare e pe drumuri. Cetateanul a facut cativa ani de inchisoare pentru ca a lovit cu o bata un politist pana l-a bagat in spital. De cand a iesit din penitenciar, s-a mutat la primarie. A primit raspunsuri peste raspunsuri la problema sa. A fost chiar si in audienta pentru aceasta situatie. Acum insa a inceput sa dea in judecata functionarii. La nimereala, cum ii tuna lui. Actiunile sale sunt scrise de mana si lipsite de argumente si cu atat mai putin de dovezi. Pe un functionar l-a dat in judecata pentru ca ... si-a dus mana la cap, pe altul ca a raspuns la telefon cand discuta cu el. Conform Ordonantei Guvernului nr. 27 din 2002, petitiile care au acelasi obiect primesc un singur raspuns, urmatoarele clasandu-se. El insa a devenit un adevarat hartuitor. Nu se poate face nimic impotriva sa, in penal, sa opreasca avalansa de actiuni in justitie fara motiv real? Zilnic intra in institutie si jigneste functionarii. Cum poate fi restrictionat accesul sau in institutie?
lupul905 a scris:

Solutia de a ne cobora la mintea lui si de a-i da apa la moara, nu este atat de buna. Principiul de a intoarce si celalalt obraz, din pacate nu are nimic de a face cu dreptul in general.Putin probabil sa nu aiba nici un bun, pentru ca undeva locuieste, isi pastreaza hartiile..etc.Asa ca instanta va avea ce supune executarii silite. Apoi cred ca din anul 1 de drept invatam ca amenzile/sumele dispuse de instante; neplatite se pot transforma usor in detentie. Eu unul o las balta, asemenea oameni au mai existat si unul deabea in 1995 a putut fi inchis pentru ca functionari publici asemeni dvs au ezitat in a-i trage la raspundere si au dat inapoi in fata actiunilor in instanta ale acestuia, precum si a amenintarilor lui. Doamna din Arad ar trebui sa reaminteasca instantei, chiar daca jurisprudenta nu e atat de importanta in Romania, despre Beniamin Jian, care a devenit o problema deabea dupa ce a ucis 5 oameni. Inainte insa recuzase zeci de magistrati, amenintase sute de functionari publici, etc. Dati search pe google si cautati acest caz, e foarte curios cum istoria are defectul de a se repeta:aceiasi oameni, aceleasi greseli, aceleasi fapte...Ca orice natiune mare putem spune ca avem criminalii pe care ii meritam, probabil ca ne meritam intru totul soarta daca nu actionam. Toate cele bune stimate domn. Aveti o logica buna si un bagaj de cunostinte foarte bogat, nu pot contesta asta, insa actiunile dvs ar lasa de dorit. Nu ma identific cu dvs. si nu as vrea sa fac parte dintr-un grup de oameni inactivi asemeni dvs. Acesta a fost ultimul meu punct legat de subiectul acesta.


Nu ne deranjeaza faptul ca vine des. In fond de aceea suntem acolo. Mie insa mi se pare ca are un comportament care evolueaza. Petentul se afla in litigiu si cu fosta sotie, situatia locativa este complicata din punct de vedere juridic, dar nu are nicio legatura, in acest moment, cu primaria. El insa este in faza in care cauta vinovati. Locuieste pe strada, sau cel putin asa afirma. Esti un om inteligent, are un anume dramatism in exprimare, dar este un om aflat intr-o situatie limita, iar boala sa nu il ajuta prea mult. Nimeni, niciodata, de cand vine in primarie, nu a facut vreo afirmatie legata de faptul ca ar avea vreo boala, el este cel ce a scos hartiile sa arate ca el este un om bolnav, un om aflat in pensie de boala, pe care statul nu vrea sa il ajute. Cand insa a afirmat ca va aduce capul fostei sotii si il va pune pe biroul colegei pe care a dat-o in judecata, sincer, m-am intrebat de ce ar fi acest om pana la urma capabil. Un crampei de discutie: "Nu va fie frica doamna, ca nu va dau in cap. Credeti ca eu nu stiu ca ajung in puscarie daca o fac?... Vad in ochii dumneavoastra, doamna, ca aveti un suflet bun...".
Daca am putea sa il ajutam, am face-o, sincer. Dar noi, simplii functionari de executie, nu avem cum.

...

Acest om are si o problema reala, nu doar o boala mintala. O problema reala, care, chiar daca nu este de competenta primariei, nu dispare prin minune. Iar disperarea sa creste, creste, creste.
Ultima modificare: Duminică, 10 Aprilie 2011
ContSters14496, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Denuntare calomnioasa savu rozaliaa savu rozaliaa buna ziua as dori sa stiu daca pot da in judecata o persoana care ma taraste prin tribunale si la politie efectiv degeaba .niciodata nu a castigat. as vrea ... (vezi toată discuția)
Denuntare calomnioasa Am un cetatean care ma tot da in judecata
pe nedrept si vreau sa-l dau in judecata pentru denuntare calomnioasa Se poate asa ceva. (vezi toată discuția)
Curatela partaj gabi1984 gabi1984 Buna ziua, Am urmatoarea situatie: curatorul persoanei majore poate face acte de dispozitie intr-o procedura notariala de partaj a unui imobil? Conform ... (vezi toată discuția)