avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Trecere de la societate neplatitoare TVA la societate ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Trecere de la societate neplatitoare TVA la societate platitoare de TVA

Buna ziua,

Am o firma care e neplatitoare de TVA cu activitati comerciale de consultanta. Vreau sa dezvolt aceasta firma astfel incat sa cumpar din spatiul intracomunitar diferite piese industriale in valoare de pana in 10.000 Euro si sa le revand in afara spatiului comunitar. Imi puteti spune daca de exemplu, voi face doar 3 afaceri pe an, astfel incat cifra totala de afaceri sa fie sub 35.000 de euro, se merita sa trec la societate platitoare de TVA ?
De asemenea, in caz ca depasesc plafonul de 35.000 de euro, cand e momentul cand trec in mod obligatoriu la firma platitoare de TVA ?
Cel mai recent răspuns: Tdorneanu , utilizator 18:12, 29 Iunie 2011
Multumesc foarte mult pentru raspunsuri.

Referitor la punctul 4. Puteti sa imi explicti cum functioneaza taxarea inversa, eventual cu un exemplu practic ?
firma X din romania, inregistrata in scopuri normale de tva, achizitioneaza un utilaj de la firma Y din germania, in valoare de 10.000 euro
furnizorul din germania va factura fara tva.
inregistrarile in contabilitate vor fi:
4426 = 4427 2.400 euro (curs bnr valabil in ziua emiterii facturii)
2131 = 404 10.000 euro

taxarea inversa, prin formula contabila 4426=4427, reprezinta autolichidarea taxei, fiind preluata atat ca taxa colectata cat si ca taxa deductibila in decontul de tva.
Buna ziua,

Reinvii putin thread-ul. Din punct de vedere a statului roman, exista niste impozite in plus daca devin firma platitoare de TVA ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie intracomunitara ContSters156394 ContSters156394 As avea nevoie de ajutor pentru clarificarea catorva puncte referitoare la achizitii intracomunitare. Sa presupunem ca firma X, din Ro, vrea sa cumpere produse ... (vezi toată discuția)
Regim special masini second hand-declaratii, inregistrari miha1978 miha1978 Buna ziua! Va rog, daca se poate, sa ma ajutati cu un raspuns la o intrebare legata de urmatoarea situatie: Reprezint o firma din Romania neplatitoare de ... (vezi toată discuția)
Achizitie ue, fara sa fie inregistrat in roi ionunu ionunu Buna ziua, am urmatoarea speta: - achizitie de un mijloc de transport second-hand din UE de catre o firma din Romania, care este platitoare de TVA, dar din ... (vezi toată discuția)