avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... recuperare paguba
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

recuperare paguba

buna ziua. zilele trecute am fost loviti de o masina apartinand unei societati comerciale. societatea are rca la carpatica. astazi am fost la carpatica pentru a face dosarul de dauna si ni s-a comunicat verbal ca probabil dosarul nu va fi acceptat pe motiv de frauda. am cautat putin pe net si am vazut ca asta este in general practica celor de la carpatica. as dori totusi sa stiu cum imi pot recupera paguba. pot da in judecata firma a carei masini ne-a lovit, eventual avand ca baza dosarul de la asigurari? sau ce altceva pot face? multumesc mult
Cel mai recent răspuns: pop sorin , utilizator 10:52, 13 Mai 2011
Prima prioritate , faceti reclamatie la CSA. Poate se vor trezi , vor tine cont de miile de reclamatii si-i vor ridica la carpatica dreptul de a vinde asigurari RCA. Scriu carpatica cu c mic pentru ca nu merita sa fie altfel.
Fara avocat , faceti o adresa catre carpatica pentru invitatie la conciliere.
CSA nu a solutionat favorabil cetateanului nici o singura sesizare (din cate stiu eu) si nici nu au de gand. CSA este cel mai bun prieten al asiguratorului !!!
Concilierea cu un jurist/avocat dupa care FARA ezitare instanta.

Va pierdeti 30 zile din viata asteptand raspuns de la CSA, deci absolut inutil.
Ca idee de preturi: conciliere directa 300 ron, proces (fara expertize) - 1000- 3000 ron.
Poate acum va dati seama la ce ar fi fost bun un CASCO . Din pacate sunt societati de asigurari care sunt in piata si vand polite desi nu platesc despagubiri . Nu stiu de ce nu le ridica odata autorizarea de functionare .
In cazul Dvs nu stiu daca puteti rezolva problema fara judecata , dar atentie sunt niste proceduri care trebuiesc indeplinite inainte de-a da in judecata , daca nu vi se respinge actiunea . Nu in ultimul rand atentia mare cu ce avocat veti lucra , ca sa va apere interesele .
E bine venita sa aveti martori care sa va sustina si sa pledeze in favoarea Dvs .
Succes
multumesc pentru sfaturi. din fericire paguba ma costa mai putin decat un bavocat si timpul pierdut asa ca o voi repara pe cheltuiala mea pentru a scapa de tot acest circ...
legat de casco stiu foarte bine ce mult inseamna din pacate nu imi pot permite sa dau mai bine de 60 de mil pentru casco...
Spui ca te judeci cu Carpatica din 2009?De ce spuica ai ajuns la tribunal din cauza judecatoarei?

Alte discuții în legătură

Refuz despagubire cristian_conea cristian_conea Situatia mea este: la inceputul lui dec.2010 am fost lovit din spate de un autoturism cu RCA la societatea G; am fost impreuna cu soferita vinovata la sediul ... (vezi toată discuția)
Rca carpatica nu plateste pentru ca nu exista contact fizic intra cele doua autovehicule Laurentiuanto Laurentiuanto Un tir depasind pe linie continua un autobuz intra pe contrasens fortind autovehicolul nostru sa franeze si in ultima instanta soferul tragand volanul la ... (vezi toată discuția)
Sc carpatica asig s.a angelo1983 angelo1983 18/11/2010 in timp ce ma deplasam pe o strada ,cu drum cu prioritate am fost lovit de un sofer care nu s-a asigurat,el avand cedeaza,fapt pe care l-a si ... (vezi toată discuția)