avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Este bine sa cer recalcularea alcoolemiei?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Este bine sa cer recalcularea alcoolemiei?

am fost depistat cu aparatul etilotest cu o alcoolemie de 061 in aerul expirat,ce urmari poate avea acesta fapta si daca e bine sa cer recalcularea,multumesc
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 10:06, 24 Martie 2023
daca stiti ce sa declarati in recalculare ca sa fie in ajutorul dvs va sfatuiesc sa o faceti dar daca nu sunt slabe sansele sa va iasa un rezultat favorabil
A va lauda cu profesia pe care o aveti si invocand o lege ce nu are nici o legatura practica cu speta in cauza nu va evidentiaza intelectul, ba din contra.
Ce am postat eu are corespondent direct in practica si am facut-o pt ca cel care se afla in aceasta situatie ingrata(cercetat intr-un d.p )sa stie exact in ce ipostaza se afla.
Si pt a merge direct la sursa,ii recomand lui ''eu45ani'' sa incerce sa insiste la LML-ul unde i-au fost trimise spre analiza probele de sange.
Am vazut cazuri cu 0,8 la etilotest iar la sange...........surpriza si confuzie pt cei ca ''diana ramona''.........0,0000.
Multa bafta in continuare.
Cu respect.
eu45ani a scris:

am fost depistat cu aparatul etilotest cu o alcoolemie de 061 in aerul expirat,ce urmari poate avea acesta fapta si daca e bine sa cer recalcularea,multumesc


Partea nasoala ii ca iti iasa in sange cam dublu
si eu am comiso avand 0 57 in aerul expirat si 1 si 1.2 in sange asa ca iti zic si eu din ce stiu si am aflat..eu astept deja de 6 luni si nu stiu nimic.
Angajeazat-i un avocat cat mai repede sa se intereseze de dosarul tau si daca ai dat doua probe de sange poti sa faci recalcularea...daca avocatul pe care il angajezi se misca repeede nu se ajunge la proces si poate ai vreo sansa sa iasa sub 0.8 dupa recalculare..oricum treaba asta cu alcolu in sange difera de la om la om in functie de varsta, greutate, conteaza daca ai baut de ex apa, etc.. si daca nu in cel mai rau caz o sa fie proces si sentinta inchisoare cu suspendare un an de zile din momentul in care ramane definitiva sentinta... trebuie sa astepti mult si bine ca sa te anunte politia cat ti a venit in sange din cauza ca au foarte multe dosare si is putini oameni care lucreaza pe domeniul asta :D
Ultima modificare: Marți, 19 Aprilie 2011
flaviu09, utilizator
Valoarea indicata de aparatul etilotest nu incrimineaza pe nimeni , deci aceasta valoare indrituieste organul de urmarire penala sa dispuna recoltarea probelor.
Faptul ca a fost stabilita acea valoare , pana la rezultatul probelor biologice ,nu il poate obliga pe agentul constatator sa inceapa urmarirea penala.
Aceasta se dispune abia in momentul in care rezultatul (valoarea)probelor recoltate depaseste limita legala ,cea de 0,80 g. / l. alcool pur in sange
De fapt , textul de lege este foarte clar si a fost reprodus mai sus ,iar limitele stabilite fac tocmai partajarea intre contraventie si infractiune.
O valoare de 0,41 ,de exemplu , determina doar intocmirea lucrarii penale ,dar pana cand depasirea limitei de 8,80 nu nu este confirmata de probele biologice , nu se poate dispune inceperea urmaririi penale pentru o valoare care nu reprezinta infractiune.
Rectificare la postarea de mai sus:

....depasirea limitei de 0,80 g./l. alcool pur in sange ,nu 8,80 ,cum am scris din eroare

Alte discuții în legătură

Art. 87, alin. (1) din oug nr. 195/2002 - consecinte stoica gheorghe stoica gheorghe ce consecinte vor fi in cazul in care epilotestul a aratat 0.73 si cele ale recoltari 1.25 find soldat si cu accident fara victime in data 18.09.2008 si find ... (vezi toată discuția)
Prins cu alcoolemie de 0,84 in aer respirat crisu_10 crisu_10 Salut.Am fost prins cu o alcoolemie de 0,84 si nu stiu care ar putea fi consecintele.Este prima abatere,nu mai am nici o alta pata la cazier.Ma poate ajuta ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan 0.40g/l dygital2006 dygital2006 Buna ziua. Daca ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie, la care din surse multiple nu am gasit nici un rezultat exact. Am fost oprit la un control ... (vezi toată discuția)