avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 367 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... distanta intre case
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

distanta intre case

BUNA, SUNT NOUA PE AICI .A-SI VREA SA INTRE , DACA STIE CINEVA CARE ESTE DISTANTA LEGALA INTRE 2 CASE, SAU MAI BINE ZIS , DISTANTA INTRE GARDUL CURTII MELE SI CASA VECINULUI
DE CE VA INTRE ASA CEVA...PARINTII MEI SI-AU FACUT O CASA , IN IASI, SI-AU FACUT FOSA, DEOARECE NU ESTE CANALIZARE, SI VECINUL LOR ARE CEVAS CU EI:BA CA S-AU SUPARAT CA SI-AU FACUT AI MEI GARD SI NU MAI VEDE NIMIC LA NOI IN CURTE, BA CA FOSA E PREA APROAPE, DAR EI AU CASA ASEZATA EXACT SUBT GARDUL ALOR MEI, NU AU LASAT NICI MACAR O PALMA DE PAMANT INTRE CASA LOR SI GARDUL ALOR MEI, SI CAND FAC FOCUL IESE TOT FUMUL IN CURTE LA NOI
VREAU DECI SA STIU CARE ESTE DISTANTA PE CARE TREBUIA SA O LASE INTRE CASA LUI SI GARDUL MEU, MAI ALES CA ARE SI 2 GEAMURI CARE DAU IN CURTE LA MINE , PENTRU CA NOI NU LE-AM ZIS NICIODATA NIMIC, DAR EL UMBLA PE LA PRIMARIE CA NE-AM FACUT NOI FOSA
VA ROG SA-MI RASPUNDA CINEVA
MULTUMESC MULT:D
Ai perfecta dreptate, Alina. Din 5 km de legi, unde sa caute raspunsul? Stiam ca e vorba de ceva cam 2 m intre cladire si gard, poate gresesc, eu vorbesc din amintiri, dar un consilier juridic ar trebui sa stie unde sa caute (se pare ca ar sti) si apoi sa dea raspunsul la obiect si numai articolul respectiv.
1,90 metri stiu ca este distanta minima, dar nu cunosc ce lege reglementeaza.
B-)multumesc pentru raspuns
avokitten a scris:

X-( nu e voie ca picatura streasinii casei lui sa curga la dvs. pe teren si nu are voie vecinul sa-si faca "puncte de observatie"-geamuri care dau in curtea dvs.



Parerea mea e ca acest raspuns e corect !Nu uitati ca exista si posibilitatea ca zidul casei sa fie si limita de proprietate!
Vecinul in nici un caz nu trebuie sa provoace daune.Sincer!!! Faceti pace ,altfel o sa va certati si d-voastra si generatiile viitoare , pt . ce?
Ultima modificare: Duminică, 14 Iunie 2009
Anna63, utilizator
Vis-a-vis de subiect am o intrebare:
- Daca in urma cu 4 ani (momentul achizitionarii unui imobl de 35 mp-in acte- intr-o curte comuna) s-a obtinut autorizatie de constructie(mansardare) insa nu am facut nimic din lipsa de bani, exista posibilitatea reinnoirii acesteia la momentul actual?Care este termenul de valabilitate?

Alte discuții în legătură

Anularea certificatului de urbanism si a autorizatiei de construire socrate111 socrate111 buna ziua.Ce proceduri potrivit legii pot initia in vederea anularii certificatului de urbanism emis precum si autorizatiei de construire de catre primarie, in ... (vezi toată discuția)
Urbanism - emitere autorizatii de constructie editaama editaama intr-o institutie publica se poate ca o persoana angajata ca muncitor intr-un alt compartiment decat cel de urbanism fara o dispozie data de primar, sa ... (vezi toată discuția)
Certificat de urbanism maria isabela maria isabela Se poate elibera certificat de urbanism pentru o cladire deja construita? (vezi toată discuția)