avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 266 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Adunarea generala, comitetul executiv si sistemul ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Adunarea generala, comitetul executiv si sistemul propriu de penalizari

Topicul "penalitatile se sterg integral"
www.avocatnet.ro/content/for...
contine o dezbatere aprinsa cu privire la sistemul propriu de penalizari al asociatiei de proprietari. Cu acest prilej moderatorii au demonstrat in baza art. 30 lit.j din Legea 230/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari ca este atributul comitetului executiv.

Va supun dezbaterii urmatorul aspect, derivat din legea 230/2007 care la art.27 lit.c care prevede ca Adunarea generală adoptă şi modifică bugetele de venituri şi cheltuieli.

Consider ca legiuitorul nu a armonizat cele doua prevederi, intrucat veniturile din penalizari sunt o componenta a Bugetului de venituri si cheltuieli a carui aprobare intra in competenta adunarii generale.

In consecinta, comitetul nu poate aproba un venit care nu a fost prevazut prin buget...

Astept cu interes comentariile dumneavoastra.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 10:06, 11 Ianuarie 2012
cmiep1@yahoo.com a scris:

nu e adevarat. legea spune ca toate actiunile comitetului trebuie stabilite si aprobate de adunarea generala

Asta ati sustinut!
Si credeti ca 20% dintre proprietari stau toata ziua buna ziua sa convoace AG pentru orice face comitetul? Prevederea aceasta cu 20% este pentru cazurile in care comitetul executiv, presedintele comit abuzuri sau se doreste schimbarea presedintelui sau se doreste luarea unor masuri speciale....ca d-aia i se spune "pentru situatii speciale sau de maxima urgenta".
E o deosebire intre afirmatia dv. si citatul pe care l-ati dat. Trebuie masura in toate!
elga50 a scris:

cmiep1@yahoo.com a scris:

nu e adevarat. legea spune ca toate actiunile comitetului trebuie stabilite si aprobate de adunarea generala

Asta ati sustinut!
Si credeti ca 20% dintre proprietari stau toata ziua buna ziua sa convoace AG pentru orice face comitetul? Prevederea aceasta cu 20% este pentru cazurile in care comitetul executiv, presedintele comit abuzuri sau se doreste schimbarea presedintelui sau se doreste luarea unor masuri speciale....ca d-aia i se spune "pentru situatii speciale sau de maxima urgenta".
E o deosebire intre afirmatia dv. si citatul pe care l-ati dat. Trebuie masura in toate!

raspuns gresit, legea spune ca ad. gen se convoaca de catre cex sau de 20%
Si eu am spus altceva? Aceasta posibilitate ati citat-o dv. si eu am raspuns la acest citat. Nu-mi rastalmaciti vorbele!
elga50 a scris:

Comitetul executiv este mandatat de AG sa conduca peste an treburile asociatiei. Deci este indrituit, printre altele, sa ia masuri de rezolvare a diferitelor probleme care apar in acest rastimp.
O data pe an se face AG si se da raportul.
Daca proprietarii considera ca s-au produs abuzuri pot reclama la autoritati sau daca sunt nemultumiti pot schimba comitetul sau o parte din comitet.

Peste an nu se convoaca AG pentru orice se iveste de rezolvat, ca altfel comitetul executiv nu si-ar mai avea rostul si n-ar mai avea nici atatea atributii cate ii confera legea.

care atatea atributii ii confera legea, pt. ca legea spune ca principala atributie este sa duca la indeplinire ce a fost hotarat in adunare, restul problemelor pe care le are de rezolvat sunt cele curente (vezi legea)
Asta ma gandeam si eu "vezi legea ....si normele de aplicare" ;)

Alte discuții în legătură

Membrii comitetului executiv ivladutoiu ivladutoiu 1. sotia/sotul care nu sunt titulari de contract vanzare-cumparare trebuie trecuti in Actul constitutiv anexa la statut, respectiv acordul de asociere? 2. ... (vezi toată discuția)
Mandat presedinte asociatie proprietari? oret20 oret20 Buna ziua, am si eu o intrebare!! suntem o asociatie de proprietari cu 30 apartamente, si avem un presedinte in functie ales timp de 15 ani consecutiv. Acest ... (vezi toată discuția)
Administrare condominiu poparlan poparlan este legala administrarea unui bloc de o firma, si daca da care sunt criteriile de care trebuie tinut cont la alegerea ei (vezi toată discuția)