avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 176 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Control OPC
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Control OPC

Buna ziua !
Va rog sa ma ajutati si sa imi spuneti daca este legal ca un singur inspector OPC sa efectueze un control la o societate comerciala , de circa 2 ori pe an , sa nu solicite nici un act in magazin , sa nu verifice nimic , niciodata ci doar sa lase o invitatie pentru a doua zi la sediul OPC care se afla la 18 Km in alt oras .A doua zi amenzile merg pe banda rulanta la fiecare comerciant care a fost invitat. M-ar interesa in mod special care este legislatia sau metodologia dupa care se efectueaza asemenea controale ...gen OPC, Garda Financiara , Politia economica...
Va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: Myirela , utilizator 14:40, 26 August 2012
Da ....asa se procedeaza in zona Hunedoara ...comerciantii sunt chemati prin invitatia scrisa cu registru unic si se complecteaza la sediul organului de control !
Va multumesc pentru informatii , am sa depun o plangere impotriva acestui inspector , am si pastrat filmarile de la ultimile doua "controale"(pacat ca nu sunt si cu sonor)
Va multumesc pentru amabilitate si sfaturi !
Nu exista nici o prebedere legala care sa oblige organul de control sa efectueze controlul la sediu sau pct de lucru: de ex. controlul fiscal al GF, ITM unde se emit invitatii spre finalizarea controlului.Controlul se poate face si la sediul organului cind tematica sa o permite.
De ex, neprezentarea la invitatia fiscului este evaziune fiscala cf lg 241/2005.

In rest, sunt de acord cu ce a spus colegul meu despre Reg Unic de Control.
In regula, dar aici este vorba despre OPC, cel putin asa si-a intitulat d-l mesajul.
Una este sa ma cheme direct la sediul respectiv cu nu stiu ce acte si alta este sa vina in control la mine la sediu si sa ma controleze. Apoi ma cheama a 2-a zi la sediu OPC pentru completare acte, amenda, etc. etc. Exclus! Nici nu are voie sa-mi inceapa controlul fara sa-mi completeze registrul, asta in situatia in care vine la mine la sediu.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Aprilie 2011
ContSters202274, utilizator
Indicati temeiul legal al sustinerilor dvs si eu ma alatur opiniei. Atit timp cit nu exista o asemenea interdictie expresa sau macar sa fie motiv de nulitate al pv nu veti avea succes in fata instantei in cadrul unei contestatii.
Temeiul legal este chiar LEGEA registrului unic de control, art. 2.

Alte discuții în legătură

Functionar opc ile_vl ile_vl Cum trebuie procedat in cazul in care se face o reclamatie:-se merge direct pe caz pt a fi solutionata problema sau mergi pe ideia stai sa-l verific si pasta. ... (vezi toată discuția)
Registru unic de control RovoDana RovoDana Buna ziua! suntem un magazin apicol autorizat in Timisoara, au venit in control cei de la Politoa Locala si ne-au solicitat REGISTUL UNIC DE CONTROL. Am ... (vezi toată discuția)
Registru unic de control madalina bobeica madalina bobeica Buna ziua, O societate si-a achizitionat un nou registru unic de control ca urmare a schimbarii sediului social. Aceasta societatea urmeaza sa fie ... (vezi toată discuția)