Buna ziua
Ieri, in Vinerea Mare, mi-a fost retinut permisul pe o perioada de 30 de zile.
In localitate (Rm Sarat) am intrat in depasirea unui sir de 3 masini, in capul careia se afla MCV-ul Politiei Rutiere. M-am incadrat in depasire dupa ce am vazut ca din contrasens nu se apropie nimic, apropiindu-ma de o intersectie dirijata in cruce, unde trebuia sa fac stanga.
Inainte de a-mi finaliza manevra si de a depasi loganul Politiei, din dreapta (drum fara prioritate, intersectie dirijata prin STOP) a iesit un alt autovehicul care s-a incadrat pe directia mea mers (adica a virat stanga in intersectie).
Ne-am evitat reciproc, dupa care am revenit pe banda mea,in fata loganului, am semnalizat stanga si mi-am continuat drumul.
Am fost oprita de agent si sanctionata pentru "depasire in intersectie". Incercand sa-l combat ca intr-o intersectie dirjata oricum este permisa depasirea, dar eu in momentul in care am ajuns in intersectie eram deja pe sensul meu, nu pe contrasens, agentul mi-a predat procesul verbal cu urmatoarele constatari:
A condus "autovehicolul" (da, agramat) BZ XX XXX efectuand o depasire neregulamentara la "autovehicolul" B XX XXX "cind" din sens opus se apropia un alt "autovehicol", fiind obligat sa efectueze manevra de evitare, fapta savarsia este prevazuta de art 120 j/ din 195/02 si sanctionata cu 100/3/e din 195/02.
Abatarea a fost filmata.
Ok, acum incep intrebarile mele pt dumneavoastra.
- in intersectia dirijata clar este permisa depasirea, nu pricep de ce mi-a scris ca este neregulamentara manevra mea (scrie undeva ca loganurile de Politie nu se depasesc?)
- desi inainte si dupa inmanarea procesului verbal m-a tocat la cap ca am depasit in intersectie si am depasit in intersectie, observ ca nu pentru asta am fost sanctionata de fapt, ci pentru ca din sens opus venea o masina cand eu depaseam.
- autovehiculul care iesea de pe strada din dreapta si care avea STOP trebuia sa se asigure temeinic, nu sa-mi iasa in fata. Eu circulam pe drumul cu prioritate, singura grija pe care trebuia sa o am la virajul spre stanga fiind prioritatea de dreapta, pentru cei care vin din fata.
Am citit tot pe forumul dvs ca pentru abaterile filmate este nevoie de un formular de PV diferit. Imi puteti spune daca acest lucru mai este valabil si de unde imi dau seama ce fel de formular am?
In plus, cred ca ma ajuta faptul ca exista o filmare (daca exista), pentru ca se observa ca celalalt auto venea de pe drumul fara prioritate.
Nu stiu cat de relevant este, dar eu conduc un matiz, care se infige mai greu, motiv pentru care este posibil sa nu fi fost vazuta de celalalt auto atunci cand am inceput manevra de depasire.
Ce este drept, in acea intersectie exista o trecere de pietoni. Daca tot voia sa-mi ia permisul ca la carte, putea sa-mi treaca depasire pe trecerea de pietoni. Din filmare pot fi deduse alte incriminari pe parcursul procesului?
Pentru ca a fost foarte ezitant cand mi-a explicat PV-ul si mi-a mai spus ca as mai fi comis o alta abatere (ca as fi depasit in intersectia din sensul giratoriu, cand eu de fapt mi-am preselectat banda), imi doresc foarte mult sa depun contestatie.
In orasul nostru mic si Sara(t)c, Politia isi permite cam multe, atat verbal, cat si la nivelul volumului de amenzi.
Cel mai recent răspuns:
sandman , utilizator
21:46, 28 Martie 2017