avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 220 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Votul MEU
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Votul MEU

Votul MEU...doborat de sistem...
-"Nici viitorul nu mai e ce-a fost candva!"-


Dupa zeci de ani de asteptare, dupa ce am rabdat, dupa ce am explodat, iata-ne in sfarsit fata in fata cu fericirea. Acea fericire pe care ti-o da unicitatea intr-o mare diversitate. Pot sa votez! Pot sa schimb ceva. Pot sa schimb lumea!

Votul meu poate sa schimbe lumea!

Doar ca am ajuns mai tarziu cu vreo 70 de ani la aceasta fericire. E ca si cum nu am avut posibiliteatea sa-mi cumpar masIna la 20 ani, dar am primit una la 90 de ani...

Se pare ca votul meu este infrant de sistem. Organismul a imbatranit... Ce sa fac...nu mai am 20 de ani....

De fapt nu asta e marea problema... Cea mai mare problema e aceea ca nici nu mai am la ce sa sper...

Imi pot depasi conditia, dar nu stiu sa ma lupt cu sistemul.

Going outside the box
[ link extern ]

:coffee:




Ultima modificare: Miercuri, 27 Aprilie 2011
ContSters167247, utilizator
Daca mai exista speranta?Speranta moare ultima!!
Si eu merg la vot de fiecare data,si tot de fiecare data am sentimentul ca voi schimba ceva.De fiecare data imi zic: poate de data asta,va fi mai bine.
Este foarte adevarat ca votul este un drept al meu si intentionez ca macar de dreptul asta sa fac uz daca alte drepturi mi-i se incalca cu nesimtire.
Ma duc la vot chiar daca stiu ca uneori cartile sunt facute.Uite asa de-a naibi sa le stric ploile!! :D
Ultima modificare: Joi, 28 Aprilie 2011
aradna, utilizator
Buna seara si multumesc de invitatie!
Dificila discutie! Am votat cand a trebuit sa votez, dar niciodata n-a iesit ce am votat eu. Nici nu stiu daca sa mai merg la vot ca, se pare, am mana rea.
Daca revin la tonul serios, atunci spun ca nu mai cred in votul care conteaza. Nu in Romania.
Eu cree ca votul inseamna de fapt nu doar votul propriuzis pe care il facem cu ocazia alegerilor ci ceea ce facem in fiecare moment pentru a schimba lumea intr-una mai buna. Inseamna a face tot ceea ce depinde de noi pentru a schimba lucrurile in bine, dar si de a-l "trage de maneca" pe cel de langa mine care nu face bine, de a vorbi, de a comunica, de a ma face inteles, deoarece singur nu pot schimba lucrurile.
In privinta sperantei, este adevarat ca nu trebuie niciodata sa renuntam la ea, desi...nu de putine ori nu-i usor, uneori asa este viata asta ca simti ca nu mai ai putere sa speri, totusi, trebuie sa ne rugam Bunului Dumnezeu sa ne dea puterea de a ne ridica si a merge mei departe. De aceea trebuie sa tragem seama cand un semen de-al nostru este in dificultate si sa-i spunem o vorba buna, sa-l incurajam, ca sa stie ca nu este singur si ca are pe cineva alaturi, care il intelege si pe care poate conta. Scuze daca m-am abatut de la subiect.
De cand am avut dreptul la vot, nu am lipsit de la nici un scrutin, cu exceptia aceluia la care nu am avut dreptul :P (mai sunt si cazuri in care ti se ia acest drept!!!).
Pentru mine, cel mai si mai era dinainte de '89! Nu-mi pierdeam noaptea dinaintea alegerilor pe tvr ori net si nici la... vidouri. Imi placea al naibii sa citesc: de la Arici-Pogonici la Lenin la Smolnîi.
Pe la ora 9 imi batea la usa toasu secretar BOB, mai ceva ca acei de la doi şi-un sfert, secretarul UTC spunea in soapta: - E acasa, e acasa..., iar toasu presedinte de sindicat tipa cat il tineau bojogii: - Gata, l-am prins... E cu Una!
Eu habar nu aveam cine era tipa, pentru ca nu am cunoscut nici o fata cu acest prenume, le spuneam de dupa usa: - O clipa tovarasi sa-mi i-au pijamau si va deschid.
Ma asteptau sa ma imbrac "frumos" si in fata blocului ma astepta masina ( la.."scara") si ma duceau pana la sectia de votare, care era la vreo 60 de m.
Dupa ce ma filau, nu cumva sa nu votez, fugeau ca turbatii sa raporteze misiunea indeplinita. Eu ma indreptam spre apartament fredonand melodia "Bucuresti oras frumos, mergi cu trenul vii pe jos".

Eheheeee... vremuri, vremuri. Bine ca am scapat de ele!
Astazi votul este ca si tragerea Loto 6/49. Tot ies sase norocoase care nu s-au...jucat!
Eu in 2008 nu m-am mai dus la vot ca nu am mai avut pentru ce si cine sa ma duc sa votez .

Alte discuții în legătură

Ati fost sau nu la vot ? freeanifer freeanifer Hai sa incercam un exercitiu . Daca moderatorii cred ca e inutil pot sterge acest topic. As dori ca utilizatorii sa raspunda in cadrul acestui topic numai ... (vezi toată discuția)
Cu cine votati? Admin Admin Care candidat a reusit sa va trezeasca sentimentul ca nu mergeti degeaba la vot? Ce asteptari aveti de la candidatul cu pricina? Va rog sa mentionati numele ... (vezi toată discuția)
Datoria civica de a merge la vot praetore praetore Datoria civica de a merge la vot sau de a participa in sectiile de votare, cat la moda e? cine mai face asta? impresii? sfaturi in cazul secund ? :D B-) (vezi toată discuția)