avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1359 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Am centrala pe gaz si sunt pus sa platesc caldura din ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Am centrala pe gaz si sunt pus sa platesc caldura din subsol, pe ce baza?

Incepand cu luna aceasta sunt plus sa platesc caldura degajata de tevile ce tranziteaza apartamentul si cea care se pierde in subsol. Astfel mi s-a marit cota parte indiviza de la 3.28 la 5.50. Totodata platesc mai mult cu 10 lei renumeratia administratorului caci renumeratia se raporteaza tot la cota indiviza.
Imi puteti spune va rog care este ordinul/legea precum si algoritmul de calcul conform caruia mi-a crescut cota indiviza. Blocul nu are repartitoare.

Atasat si imagini cu tabelul de cheltuieli:
[ link extern ] /
Cel mai recent răspuns: johnpescar , utilizator 13:29, 6 Mai 2011
@ loadingvirus:

Este de principiu faptul ca la repartizarea cantitatilor individuale pentru incalzire( ale instalatiilor de incalzire aflate pe proprietatea comuna) sa se aplice tuturor proprietarilor dintr-un condominiu indiferent daca sunt sau nu sunt racordati la sistemul de incalzire centralizata.In realitate nimeni nu poate crea obligatii de plata suplimentare cuiva care a izolat acele tevi , obligandu-l sa plateasca ca si cand acestea au ramas dezizolate.Nimeni inseamna asociatia sau orice instanta de judecata pentru ca trebuie respectat principiul: se plateste cat se consuma.

Faptul ca asociatiile nu tin cont de izolatiile tevilor, nu tin cont ca nu exista spatii comune incalzite sau impart caldura degajata de tevile de caldura dintr-un subsol tehnic tuturor proprietarilor desi unii au centrale proprii este o situatie nelalocul ei.Dar toate aceste incarcari ale notei de plata tin pana in momentul cand proprietarii vor refuza sa plateasca ceva ce nu au consumat dand deoparte restante discutabile.
Am sunat la ANRSC.
Un baiat care cunostea foarte bine legislatia mi-a zis ca sunt 2 metode de calcul si repartizare si pt cei debransati in bloc fara repartitoare:
Varianta a: prin decizia comitetului executiv se bazeaza pe "Legea nr. 230/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari" - articolul 30 aliniatul 1 litera d.
Varianta b: prin masuratori specifice care s-ar baza pe "Ordinul 483 din 29 septembrie 2008 (Ordinul 483/2008) privind aprobarea Contractului-cadru de furnizare a energiei termice" articolul 12.

Concluzie: minoritatea cu centrale e la indemana majoritatii fara centrale datorita caldurii cedate de tevile din subsol si alte parti comune; astfel legea PERMITE SA FI OBLIGAT DE ADUNAREA SCARII(50%+1) sa platesti intre 1 si 100% caldura la fel ca inainte desi nu o folosesti.

Legii facute tocmai pentru a proteja si a oferii salarii mari la baronii de prin CET-urile oraselor ca sa suga banii ca niste capuse si sa mai dea si la partid.
legile ar trebui sa fie legi si nu tocmeala si interpretari

eu vin cu urmatoare observatie la cazul concret al lui @doncristiano si al altora aplicat spatiului comun si nu tevilor care trec prin apartament:
de spatiul comun beneficiaza toti proprietarii nu doar cei conectati la incalzirea centralizata nu? si atunci de ce sa nu platesti? tevile respective pot degaja caldura in subsol sau in casa scarii, nu vad legatura cu apartamentul, este strict spatiu comun si deci este normal sa plateasca toata lumea.
@ arockz:

Tevile acelea de la subsol pot degaja caldura din ordinul cui?. A hotarat cineva ca acel subsol trebuie incalzit?.Sau este vorba de tevile pe care le folosesc cei ramasi la sistemul centralizat iar caldura degajata din acestea se numeste pierderi de transport?.:D
Doresc cei ramasi la sistemul centralizat ca pierderile sa fie impartite la comun impreuna cu cei cu centrale sau la comun numai cei care folosesc acele tevi?.Dar daca ar exista mai multi distribuitori (si nu monopol ca acum) si sigur vor exista in viitor mai multi cei cu centrale proprii vor fi obligati sa le plateasca tuturor care se vor invarti pe acolo?.:O
Ultima modificare: Miercuri, 4 Mai 2011
johnpescar, utilizator
@johnpescar

Deci e vina celor care au ramas captivi ca asa a fost conceput sistemul la vremea lui.
Eu zic sa plateasca cei de la parter ca ei sunt cei care beneficiaza de pierderea de caldura in subsol si li se incalzeste lor podeaua. Ar fi normal oare?
Ultima modificare: Miercuri, 4 Mai 2011
arockz, utilizator

Alte discuții în legătură

Izolare termica cu polistiren+plata pierderilor la incalzire a celor care au centrale de apart. f_dali208 f_dali208 Buna,locuiesc intrun bloc in care s-au montat usile+geamurile de pe casa scarii de termopan iar acoperisul e cu tigla in 2 ape. D-nul administrator +d-nul ... (vezi toată discuția)
Nu vreau sa mai platesc caldura. Nikia Nikia Am Centrala de apartament, locuiesc la etaj 3, nu avem calorifere pe casa scarii, nu am tevi de la sistemul de incalzire in apartament si totusi platesc 22 ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza partea comuna din caldura? zamcanuvictoria zamcanuvictoria Revin la discutia legata de repartitoarele de costuri .Nu sunt multumita de interventiile gasite pe forum legate de acest subiect si as dori sa-l dezvoltam ... (vezi toată discuția)