avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 168 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Hartuire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Hartuire

In urma cu doua luni sotia mi-a cerut sa plec din locuinta, inchiriata,pe motiv ca are nevoie de timp sa se gandeasca la relatia dintre noi.Simtind ca ce va nu este in regula am refuzat.Dupa cateva zile profitand de vizita fratelui ei au procedat amandoi la evacuarea mea fortata din casa.In tot acest timp am sperat ca va reveni la ganduri mai bune dar in schimb in momentul in care am sunat la usa ptr. a discuta cu ea m-a amenintat cu plangere penala ptr. hartuire.Pot fi acuzat de asaceva si cum pot avea acces in locuinta fara a incalca legea.Mentionez ca nu exista contract de inchiriere.Legal nu locuiesc nici eu nici sotia in locuinta mai sus mentionata.
Cel mai recent răspuns: Nicolaie Ciobotaru , Consultant resurse umane 20:37, 1 Iulie 2008
Cred ca singura rezolvare este sa va adresati instantei de judecata. :(
Este posibil sa ajungeti la un divort :( ... incercati sa mai vorbiti cu sotia dvs, poate va intelege situatia si rezolvati amiabil acest conflict.

Sunt de parere ca situatia e mult prea grava ca sa mai va reintoarceti ( in acest moment ) in locuinta in care ati stat impreuna cu sotia.

Legal va puteti intoarce, dar pentru ce ? Sa va certati nonstop cu sotia (din acte ) ?
Sa suportati alte si alte "surprize" din partea ei, in scopul de a scapa de un sot pe care nu il mai vrea ?

Dragoste cu forta nu se poate.

Este adevărat că dragoste cu forţa nu se poate dar nici să fie alungat din casă ca un câine, cu ce-i pe el nu pot fi de acord. Dacă era hărţuită soţia de soţ, aceasta trebuia să depună o plângere penală la poliţie, caz în care acestora li se lua o declaraţie şi s-ar fi întreprins ceva. Soluţia evacuării forţate şi ilegale nu este viabilă şi nu recomand nimănui un asemenea comportament nedemn, cu atât mai mult cu cât discutăm de relaţiile dintre soţi...
Eu recomand user-ului să se adreseze instanţei cu o ordonanţă preşedinţială prin care să solicite reintegrarea lui în locuinţa - domiciliul comun al soţilor - şi să introducă şi o acţiune de divorţ, deoarece eu consider că relaţiile de familie sunt grav şi iremediabil vătămate, astfel că o convieţuire ulterioară acestui incident ar fi imposibilă.
Succes şi nu disperaţi! Legearomână, chiar dacă nu ne place întotdeauna, trebuie respectată pentru a nu ajunge la anarhie...;)
Buna ziua!
Nici nu trebuie sa existe contract de inchiriere.
Trebie sa faceti numai dovada ca proprietarul v-a lasat pe amandoi sa locuiti acolo.
Ii puteti face dvs. plangere pentru tulburare de posesie.
Fratelui dansei ii puteti face plangere pentru lovire si alte violente (180/Cod penal)
Cu stima,
av. Silviu Serban
Va multumesc tuturor ptr.interesul si totodata ptr.ajutorul acordat.

Alte discuții în legătură

Cateva sfaturi va rog pentru ca nu mai stiu ce sa fac laur_fly_85 laur_fly_85 salutare...am cumparat o masina in septembrie 2007...am cumparato de pe firma si am primit chitantza si factura de la firma respectiva.de la patronul ... (vezi toată discuția)
O persoană al cărei nume nu îl cunosc și care refuză să mi-l spună îmi ocupă un imobil. cum o evacuez? executorii cu care am vorbit mi-au spus că nu pot face asta în lipsa numelui evomarcel evomarcel Un imobil pe care il detin este ocupat in prezent fara drept de catre o persoana al carei nume nu il cunosc, si refuza sa mi-l spuna. Cum pot afla numele ... (vezi toată discuția)
Obstructionare acces in locuinta coproprietate stefan8 stefan8 Buna seara! Puteti sa-mi spuneti, va rog, ce se intampla in cazul in care unul dintre soti ii blocheaza celuilalt, in mod voit, accesul in locuinta detinuta ... (vezi toată discuția)