avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 188 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Hartuire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Hartuire

In urma cu doua luni sotia mi-a cerut sa plec din locuinta, inchiriata,pe motiv ca are nevoie de timp sa se gandeasca la relatia dintre noi.Simtind ca ce va nu este in regula am refuzat.Dupa cateva zile profitand de vizita fratelui ei au procedat amandoi la evacuarea mea fortata din casa.In tot acest timp am sperat ca va reveni la ganduri mai bune dar in schimb in momentul in care am sunat la usa ptr. a discuta cu ea m-a amenintat cu plangere penala ptr. hartuire.Pot fi acuzat de asaceva si cum pot avea acces in locuinta fara a incalca legea.Mentionez ca nu exista contract de inchiriere.Legal nu locuiesc nici eu nici sotia in locuinta mai sus mentionata.
Cel mai recent răspuns: Nicolaie Ciobotaru , Consultant resurse umane 20:37, 1 Iulie 2008
Nu stiu daca trebuia dar nu am mentionat faptul ca inca ma aflu in perioada de recuperare dupa o operatie de bypass coronarian.Toata aceasta poveste ma daramat si simt ca nu mai am putere sa lupt nici cu mine.Sfatuiti-ma ce pot face?
cu regret va spun ca mai bine va retrageti dvs. invingator decat sa fiti invins, divortati de ea si dati-o uitarii.

av. vasilescu
sorin68 a scris:
Nu stiu daca trebuia dar nu am mentionat faptul ca inca ma aflu in perioada de recuperare dupa o operatie de bypass coronarian.


Sigur, ca fiecare spune altui om sau unei cominitati ce considera necesar sa stie. Acum ati considerat ca e bine sa stim si acest aspect, l-ati comunicat.

Toata aceasta poveste ma daramat si simt ca nu mai am putere sa lupt nici cu mine.


Domnule " o lupta este viata" deci luptati-va cu sine pentru revenire la normal.
Va supun atentiei urmatoarele aspecte::
1. Am la institutia la care lucrez, 2 colegi care au avut operatie de bypass coronarian ( unul cu 10 ani in urma altul cu 15 ani in urma ) si desfasoara o activitate foarte apreciata de colegi, care sanatosi fiind se mira de forta lor de a rezolva probleme dificile si bucuria de a trai de care dau dovada.
2. Am trecut pe langa moarte de multe ori. Viata m-a pus in situatii extrem de dificile uneori suprapuse pe mai multe planuri cum este si cazul dvs.. De fiecare data am invins pentru ca am crezut ca mai am ceva de facut si voi pleca atunci cand ceea ce am de facut se va incheia.
3. Daramarea pe care o simtiti este mai mult fizica in acest moment datorata operatiei care reprezinta in acest moment elementul cheie al existentei dvs. Problema cu sotia lasati-o in plan secund. Trebuie sa va reveniti. E foarte urat ce a facut. Poate ca in timp va realiza aceasta poate ca nu.

Sfatuiti-ma ce pot face?


Cel mai mare sfat este sa nu dai sfaturi. Fiecare om e capabil sau incapabiil de anumite lucruri. Acest lucru numai el, de vorba cu el insusi o stie.
Va pot spune totusi doar ce imi spuneam in momentele mele dificle:

Cele bune sa se adune cele rele sa se spele. ( Vorba mamei invatatorului nostru din Humulesti ).
Aceasta propozitie m-a ajutat foarte mult. Acum sunt intro cu totul alta situatie. Viata e schimbatoare. Maine sau in clipa urmatoare lucrurile se pot schimba.

Va urez insanatosire grabnica si revenirea in viata sociala increzator in destinul dvs.

Nicolaie Ciobotaru

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obstructionare acces in locuinta coproprietate stefan8 stefan8 Buna seara! Puteti sa-mi spuneti, va rog, ce se intampla in cazul in care unul dintre soti ii blocheaza celuilalt, in mod voit, accesul in locuinta detinuta ... (vezi toată discuția)
Dreptul la coproprietate milenescu milenescu Stimati Domni/Doamne, Imi poate spune si mie cineva cum se numeste situatia cand unul din coproprietarii unui apartament (unul din soti) schimba yala ... (vezi toată discuția)
Procedura executare silita marianu marianu poate sa ma indrume cineva intr-o problema in care am intrat fara sa stiu ,am cumparat un apartament in brasov cu 2 camere in data de 29 07 2009..inainte de ... (vezi toată discuția)