avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... impozit contract civil
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

impozit contract civil

Buna ziua! Stie cineva cum se impoziteaza un contract civil ? Contractul este incheiat intre o societate si o persoana fizica neautorizata....Se platesc asigurari de sanatate de amble parti ? Mentionez ca persoana fizica nu mai are si venituri din salarii deci nu plateste deloc asigurari sociale. Mi s-a mai raspuns pe forum ca se platesc 10% impozit din valoarea contractului, retinuti la sursa, si CAS 6,5% pe care ii plateste pesoana care presteaza servicii. Aceasta din urma trebuie sa depuna declaratie globala de venit in urma acestui contract? Se mai impoziteaza inca o data? Multumesc!
Cei care trebuie să depună formularul 205 sînt plătitorii de venituri din: drepturi de proprietate intelectuală, valorificarea de bunuri în regim de consignaţie, un contract de agent, comision sau mandat comercial, activităţi desfăşurate în baza contractelor / convenţiilor civile, altele decît cele menţionate la art. 78 din Codul fiscal, respectiv altele decît cele impozitate cu 16%, activitatea de expertiză contabilă şi tehnică, judiciară şi extrajudiciară, asocierea unei persoane fizice cu o microîntreprindere, care nu generează o persoană juridică şi transferul titlurilor de valoare şi din operaţiuni de vînzare-cumpărare de valută la termen, pe bază de contract, precum şi din orice alte operaţiuni de acest gen, pentru care impozitul pe venit se reţine la sursă. Eu asa stiu, asa am citit deci in concluzie ai dreptate, asociatia n-ar trebui sa depuna nici o declaratie 205. Poate trebuie un alt fel de declaratie de care stiu domnii consultanti respectiv consilieri de pe forum desi nu stiu de ce ati primit somatie de intarziere pentru nedepunere 205. Cel mai bine e sa mergi la administratia financiara si sa te lamuresti acolo daca se poate.
klariss a scris:

Daca nu stiti sa raspundeti unor intrebari, acuzati pe cei care intreaba ca sunt confuzi...
Mesajul meu era destul de clar daca citeati cu atentie.



In primul rand nu sunt obligata sa raspund la comanda. Eu nu acuz, am constatat ca nu puneti bine intrebarea. Am citit cu foarte mare atentie. Cred ca ar trebui sa cititi dumneavoastra cu atentie legislatia. Nu exista nicio prevedere legala, ca Asociatia de proprietari nu trebuie sa depuna aceasta delaratie 205.

Raspunsul este urmatorul:
DA, avea obligatia Asociatia de proprietari sa depuna declaratia 205., indiferent de procentul pe care-l retine persoanei, cu care a incheiat contract de conventie civila.(10 sau 16%).

INSTRUCTIUNI de completare a formularului 205
"Declaratie informativa privind impozitul retinut pe veniturile cu regim de retinere la
sursa, pe beneficiari de venit

Declaratia se completeaza si se depune de catre platitorii de venit care au obligatia
calcularii, retinerii si virarii impozitului pe veniturile cu regim de retinere la sursa, cu
exceptia veniturilor de natura salariala si asimilate acestora.
Declaratia se depune, dupa cum urmeaza:
- pana in ultima zi a lunii februarie a anului curent pentru veniturile platite in anul
expirat, prevazute la punctele 1-7 de la capitolul A;

A. NATURA VENITULUI
Se bifeaza casuta corespunzatoare naturii venitului platit:
6. - venituri din activitatile independente desfasurate in baza unei conventii/contract
civil incheiat in conditiile Codului civil;
Raspunsul acesta l-am primit si de la administratia financiara, numai ca nici dvs. si nici dansii nu ati citit pana la capat.
(6) "Venituri din activitati independente desfasurate in baza contractelor/conventiilor civile incheiate potrivit Codului civil" se bifeaza de platitorii de venituri care au obligatia de a calcula, de a retine si de a vira impozit prin retinere la sursa, reprezentand plati anticipate in contul impozitului anual, potrivit art.52 din Legea 571/2003 privind Codul Fiscal.

Multumesc!
Atat cei de la AFP cat si eu ti-am raspuns, cu toate ca observ ca o tii pe a ta. Esti libera sa faci ce doresti.
Te rog sa te comporti decent, nimeni nu este obligat sa-ti dea raspunsurile pe care le vrei.
Si impozitul pe salarii retinut lunar este considerat plata anticipata, pentru acesta se depune FF1 sau FF2. Ti-am dat exemplul acesta ca sa intelegi mecanismul.
E clar, m-am lamurit intr-o privinta: majoritatea consultantilor fiscali nu au habar de lege si de interpretarea acesteia. Nu stiu cum de ati obtinut acest titlu!?! Iar tu, ghola, faci parte din aceasta categorie. Nu ai ce cauta pe acest forum! Raspunsurile tale nu le pricepi nici tu! Cred ca nu ai vazut vreodata(ce sa mai spun de completarea) declaratiei 205.
Sunt total dezamagita de participantii de pe acest forum. O zi cat mai buna!

Alte discuții în legătură

Despre declaratia 205 ContSters138151 ContSters138151 O firma cu obiect de activitate \"comert cu amanuntul\"care a desfasurat activitate doar 3 luni in anul 2009 dupa care si-a incetat activitatea a primit o ... (vezi toată discuția)
Conventia civila gigi  stan gigi stan Sunt specialist SSM si lucrez la mai multe firme cu conventie civila, la care plateam impozit cu retinere la sursa. Cum sa interpretez OG ... (vezi toată discuția)
Contract de prestari servicii Dana Drambarean Dana Drambarean Buna ziua, Am si eu mai multe intrebari cu privire la contractul de prestari servicii: 1. Se inscrie la ITM? Ce act normativ atesta obligativitatea ... (vezi toată discuția)