avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Cum completez Declaratia 200
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Cum completez Declaratia 200

Buna dimineata,
As avea si eu niste nelamuriri, m-a rugat cineva sa il ajut sa completeze declaratia 200...
Persoana respectiva a avut un spatiu comercial pe care l-a inchiriat pe perioada01.03.2009 - 01.06.2010
Actele care mi le-a dat sunt:
- o "Decizie de impunere pentru plati cu titlu de impozit pe anul 2010" din care imi reiese venitul si impozitul pe venitul respectiv
- chitanta de la trezorerie din care reiese ca a platit impozitul pe venitul respectiv
Si acum, nelamurirea.... declaratia 200 eu:
1) trebuie sa o completez cu datele de pe decizia de impunere, respectiv: venit ...,imp pe venit....si ar trebui sa fac o foaie de varsamant prin care sa plateasca impozitul pe venit
2) trebuie facuta doar declaratia cu datele de pe decizia de impunere fara foaiede vasamant deoarece din chitanta reiese ca a platit acel impozit
????
Va multumesc


Cel mai recent răspuns: cristina29 , utilizator 12:25, 20 Martie 2014
Legat de termenul cat a functionat acel contract. Era stabilita de la bun inceput in contractul de inchiriere ca va fi terminat la data de 11.03.2013 sau rezilierea a intervenit spontan, intre parti, caz in care trebuia sa fi anuntat.
Trebuie sa depuneti D200 pentru 2012 in care treceti venitul in lei obtinut din inchiriere pe cele cateva luni si, pentru 2013, la fel pentru lunile cat a functionat contractul.
Din normele de aplicare ale art. 62 cod fiscal:
137^1. În situaţia în care chiria reprezintă echivalentul în lei al unei valute, venitul brut anual se determină pe baza chiriei lunare evaluate la cursul de schimb al pieţei valutare comunicat de Banca Naţională a României, valabil pentru ultima zi a fiecărei luni, corespunzător lunilor din perioada de impunere.
Multumim foarte mult!
Rezilierea a intervenit spontan, in urma nerespectarii unor clauze contractuale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de închiriere masina niko79 niko79 Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea intrebare: am un srl iar administratorul (pers. fizica) vrea sa faca un contract de inchiriere cu firma pt un ... (vezi toată discuția)
Declaratia 200 bellefille bellefille Buna seara.Am nevoie de ajutor in legatura cu completarea Declaratiei 200,pentru venituri obtinute in 2014,pentru din cedarea folosintei bunurilor (cote ... (vezi toată discuția)
chiria apartament iulica2009 iulica2009 buna ziua, dau in chirie un apartament si as dori sa stiu cat este impozitul care trebuie sa-l platesc la Finante pe chiria incasata (vezi toată discuția)