avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2103 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Concurs sef serviciu la primarie de comuna
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Concurs sef serviciu la primarie de comuna

am fost din 2009 pe functie contractuala ca sef birou, din septembrie 2010 s-a reorganizat si ne-a trecut pe toti din primarie pe functii publice, eu fiind trecuta pe functie de executie si nu pe conducere deoarece nu aveam 2 ani vechime la studii sup in domeniu am exercitat functia de conducere provizoriu cu acordul ANFP ului.in 2011 am primit prelungire pana la 30.06.2011. acu trebuie organizat concurs . intrebarea mea este daca eu am voie sa promovez neavand master si daca concursul se organizeaza de catre institutia prefecturii din judet sau se poate organiza chiar la anfp bucuresti.
Kyandra a scris:

Concursul se va organiza la sediul ANFP, de catre o comisie formata din 2 reprezentanti ANFP si 3 ai primariei. Anuntul de concurs va fi publicat in Monitorul Oficial partea III, pe site-ul ANFP si la sediul primariei. Momentan, conditia prevazuta de legea 188/1999 privind studiile de master pentru ocuparea unei functii publice de conducere este suspendata de la aplicare (vezi legea 284/2010).

Poti sa-mi spui te rog , unde scrie de suspendarea aplicarii conditiei privind studiile de master pentru ocuparea functiile de conducere?
Art. 31 din legea 284/2010; aceeasi situatie fusese stabilita si prin art. 37 din legea 330/2009
Multumesc.

Art. 31. - (1) Conditia prevazuta la art. 57 alin. (7) din Legea nr. 188/1999 privind Statutul functionarilor publici, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, nu este obligatorie pentru*** recrutarea ***functionarilor publici de conducere, in cazul exercitarii cu caracter temporar a unei functii publice de conducere, precum si pentru functionarii publici **care ocupa ***o functie publica de conducere, pe o perioada de 5 ani de la data intrarii in vigoare a prezentei legi.

Raspunsul celor de la resurse umane a fost >,,care ocupa<,,nu care vor ocupa si pentru>,, recrutari,,<.
Cine stie cum este corect ???
ce anume sa fie corect?
in art. ala, e vb ca, cei care ocupă in momentul de fata, o functie publica de conducere, trebuia sa prezinte in termen de 5 ani, de la data intrarii in vigoare a legii 284/2010, diploma de master, altfel, vor fi eliberati din functia publica de conducere in care sunt numiti, iar cei care participa la concursuri de recrutare, beneficiaza de aceeasi perioada de gratie de 5 ani.
altfel spus, condiția prevăzută la art. 57 alin. (7) din legea nr. 188/1999, este suspendata pentru o perioada de 5 ani. :)

Alte discuții în legătură

Salariul unei persoane care exercita cu caracter temporar o functie publica de conducere viorina67 viorina67 Un functionar public din cadrul unei Primarii municipale ,inspector as. 1 care pana in dec .2011 a avut salariul de incadrare 976 lei, a dat examen pentru ... (vezi toată discuția)
Cine organizeaza concursul pentru ocuparea unui post vacant de secretar comuna? bogdanmarinela bogdanmarinela Cine organizeaza concursul pentru ocuparea unui post vacant de secretar comuna si ce trebuie sa faca Primaria? (vezi toată discuția)
Sef serviciu la institutii bugetare lumi71 lumi71 Stiu ca la institutiile bugetare Seful de serviciu trebuie neaparat sa detina diploma de master, chiar daca studiile superioare sunt de lunga durata. Ceea ce ... (vezi toată discuția)