avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1311 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Concurs sef serviciu la primarie de comuna
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Concurs sef serviciu la primarie de comuna

am fost din 2009 pe functie contractuala ca sef birou, din septembrie 2010 s-a reorganizat si ne-a trecut pe toti din primarie pe functii publice, eu fiind trecuta pe functie de executie si nu pe conducere deoarece nu aveam 2 ani vechime la studii sup in domeniu am exercitat functia de conducere provizoriu cu acordul ANFP ului.in 2011 am primit prelungire pana la 30.06.2011. acu trebuie organizat concurs . intrebarea mea este daca eu am voie sa promovez neavand master si daca concursul se organizeaza de catre institutia prefecturii din judet sau se poate organiza chiar la anfp bucuresti.
cei de la resurse umane erau de parere ca cei care se inscriu la concursul de promovare pe o functie de conducere trebuie sa aiba master.#-o
pentru promovare intr-o functie publica de conducere, da, trebuie master :)
Dupa parerea mea d.na se refera la o PROMOVARE, de aceea am facut referire la necesitatea masterului ca o conditie obligatorie. Se pare ca numai eu nu am inteles exact care sunt conditiile de PROMOVARE IN FUNCTIA DE SEF SERVICIU. Am cerut parerea celor avizati print-o alta intrebate dar am fost indrumat sa continui aici.
Pentru ca sunt convins ca cei fideli care dau raspunsuri constante pe acest siteu sunt niste profesionisti si de multe ori cei din institutiile statului nu sunt la fel sau poate ca din diferite motive nu au informatiile necesare eu unul iau de bun ce se indica de unele persoane de pe acest site, pe care le consider avizate. Daca prin insistenta mea am deranjat imi cer scuze dar consider ca nu este un pacat . Mai pacat este sa nu intrebi decat sa traiesti cu o informatie neinteleasa.
Va multumesc!
oki, continuam aici, ca dincolo discutia s-a infierbantat inutil....
conform art.56 din legea nr. 188/1999, modalitatile ( distincte) de ocupare a unei functii publice, sunt:
a) promovare;
b) transfer;
c) redistribuire;
d) recrutare;
e) alte modalităţi prevăzute expres de prezenta lege.
pentru a putea participa la concursul de recrutare , intr-o functie publica de conducere, candidatii, trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:
ART. 57*)
(1) Recrutarea în vederea intrării în corpul funcţionarilor publici se face prin concurs, în limita funcţiilor publice vacante rezervate în acest scop prin planul de ocupare a funcţiilor publice.
(2) Condiţiile de participare şi procedura de organizare a concursului se stabilesc potrivit legii.
(3) Concursul are la bază principiile competiţiei deschise, transparenţei, meritelor profesionale şi competenţei, precum şi cel al egalităţii accesului la funcţiile publice pentru fiecare cetăţean care îndeplineşte condiţiile legale.
(4) Anunţul privind concursul se publică în Monitorul Oficial al României, Partea a III-a, şi într-un cotidian de largă circulaţie, cu cel puţin 30 de zile înainte de data desfăşurării concursului. În mod excepţional, termenul de 30 de zile poate fi redus, în condiţiile legii, pentru concursul organizat în vederea ocupării funcţiilor publice de execuţie temporar vacante.
(5) Condiţiile minime de vechime în specialitatea studiilor necesare participării la concursul de recrutare organizat pentru ocuparea funcţiilor publice de execuţie se stabilesc astfel:
a) un an în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice, pentru ocuparea funcţiilor publice de execuţie de grad profesional asistent din clasa I, 8 luni pentru ocuparea funcţiilor publice de execuţie de grad profesional asistent din clasa a II-a sau 6 luni pentru ocuparea funcţiilor publice de execuţie de grad profesional asistent din clasa a III-a;
b) 5 ani în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice, pentru ocuparea funcţiilor publice de execuţie de grad profesional principal;
c) 9 ani în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice, pentru ocuparea funcţiilor publice de execuţie de grad profesional superior.
(6) Condiţiile minime de vechime în specialitatea studiilor necesare participării la concursul de recrutare organizat pentru ocuparea funcţiilor publice de conducere se stabilesc astfel:
a) 2 ani în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice, pentru ocuparea funcţiilor publice de conducere de: şef birou, şef serviciu şi secretar al comunei, precum şi a funcţiilor publice specifice asimilate acestora;
b) 3 ani în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice, pentru ocuparea funcţiilor publice de conducere, altele decât cele prevăzute la lit. a).
(7) Pentru participarea la concursul de recrutare organizat pentru ocuparea funcţiilor publice de conducere, candidaţii trebuie să fi absolvit studii de masterat sau postuniversitare în domeniul administraţiei publice, management ori în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice.
pentru a putea participa la concursul de promovare intr-o functie publica de conducere, candidatii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:
ART. 66
Pentru a participa la concursul de promovare într-o funcţie publică de conducere, funcţionarii publici trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiţii:
a) să fie absolvenţi de masterat sau de studii postuniversitare în domeniul administraţiei publice, management sau în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice;
b) să fie numiţi într-o funcţie publică din clasa I;
c) să îndeplinească cerinţele specifice prevăzute în fişa postului;
d) să îndeplinească condiţiile prevăzute la art. 57 alin. (6);
e) să nu aibă în cazierul administrativ o sancţiune disciplinară neradiată în condiţiile prezentei legi.
legea nr.284/2010
ART. 31
(1) Condiţia prevăzută la art. 57 alin. (7) din Legea nr. 188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, nu este obligatorie pentru recrutarea funcţionarilor publici de conducere, în cazul exercitării cu caracter temporar a unei funcţii publice de conducere, precum şi pentru funcţionarii publici care ocupă o funcţie publică de conducere, pe o perioadă de 5 ani de la data intrării în vigoare a prezentei legi.
(2) Funcţionarii publici prevăzuţi la alin. (1) sunt obligaţi să îndeplinească condiţia prevăzută la art. 57 alin. (7) din Legea nr. 188/1999, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, în termenul prevăzut, sub sancţiunea eliberării din funcţia publică.
va rog sa observati ca, se face derogare de la prevederile art. 57 alin.(7) din lege, si nu si de la art.66 lit. a)
In concluzie, pentru recrutare, nu e obligatoriu master...pentru promovare intr-o functie publica de conducere, este conditie eliminatorie. :)
D.l mihaicalinescu2005, va multumesc pentru raspunsurile dvs.prompte si legale. Toata stima.

Alte discuții în legătură

Salariul unei persoane care exercita cu caracter temporar o functie publica de conducere viorina67 viorina67 Un functionar public din cadrul unei Primarii municipale ,inspector as. 1 care pana in dec .2011 a avut salariul de incadrare 976 lei, a dat examen pentru ... (vezi toată discuția)
Cine organizeaza concursul pentru ocuparea unui post vacant de secretar comuna? bogdanmarinela bogdanmarinela Cine organizeaza concursul pentru ocuparea unui post vacant de secretar comuna si ce trebuie sa faca Primaria? (vezi toată discuția)
Sef serviciu la institutii bugetare lumi71 lumi71 Stiu ca la institutiile bugetare Seful de serviciu trebuie neaparat sa detina diploma de master, chiar daca studiile superioare sunt de lunga durata. Ceea ce ... (vezi toată discuția)