avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 901 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cenzor Asociatie de Proprietari-urgent
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cenzor Asociatie de Proprietari-urgent

Buna ziua,
Sunt cenzor la o Asociatie de Proprietari infintanta de curand. Acum cateva ore am constatat ca s-a afisat prima intretinere . Lista nu este semnata decat de administrator. Din cunostinetele mele stiu ca aceasta lista trebuia semnatata atat de mine cat si de presedintele blocului. Este valabila lista daca nu are toate semnaturile? Avea drepul administratorul blocului sa o afiseze fara sa ma consulte? Am citit atat legea 230/2007 actualizata cat si normele ei dar nu am gasit nicaieri aceasta precizare.
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Cu stima ,
Alina
Presedintele poate stampila chitantierul si sa ia stampila apoi cu el.
Stampila nu trebuie "sa ramana" la nimeni altcineva in afara presedintelui.
Dupa ce a redactat listele, administratorul le preda cenzorului, acesta le verifica, le semneaza si i le inapoiaza administratorului, eventual scriind si un raport cu observatiile pe care le are de facut si care va sta la dosarul lunii respective.

Apoi administratorul se prezinta la presedinte pentru semnatura si stampila. Presedintele le poate tine si el cateva ore, o zi, doua, daca doreste sa le verifice si el.
Cand listele sunt semnate de cenzor si presedinte, atunci si numai atunci se afiseaza la avizier. Nu exista justificare de timp pentru a le afisa nesemnate si neverificate.

Locatarii n-ar trebui sa aiba incredere intr-o lista neverificata si necertificata prin semnaturile si stampila de responsabilitate.
elga50 a scris:

Stampila nu trebuie "sa ramana" la nimeni altcineva in afara presedintelui.
Dupa ce a redactat listele, administratorul le preda cenzorului, acesta le verifica, le semneaza si i le inapoiaza administratorului, eventual scriind si un raport cu observatiile pe care le are de facut si care va sta la dosarul lunii respective.

Apoi administratorul se prezinta la presedinte pentru semnatura si stampila. Presedintele le poate tine si el cateva ore, o zi, doua, daca doreste sa le verifice si el.
Cand listele sunt semnate de cenzor si presedinte, atunci si numai atunci se afiseaza la avizier. Nu exista justificare de timp pentru a le afisa nesemnate si neverificate.

Locatarii n-ar trebui sa aiba incredere intr-o lista neverificata si necertificata prin semnaturile si stampila de responsabilitate.

In cazul de fata a ramas. Deasemenea mi s-a promis in urma discutiei ca voi primi actele in baza carora este calculata intretinerea afisata si la sfarsitul lunii toate actele contabile . O sa fac si un mail ( ca sa fie o dovada ca le-am cerut)

Exista vreo reglementare unde se specifica termenul de afisare a intretinerii? Sincer am cam intrat in panica si tot ce citesc din legislatie nu se prinde de mine in momentul de fata :((

Nu spun ca nu este corect afisata intretinerea dar nici nu-mi pun semnatura pe ea daca nu o verific, mai ales ca exista si o notificare a rezilierii contractului.

Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Mai 2011
irinaalina, utilizator
Linistiti-va, o sa va obisnuiti si chiar o sa constatati ca daca puneti lucrurile la punct si in ordine de la bun inceput...o sa fie bine!
Listele se afiseaza la maxim 5 zile dupa primirea ultimei facturi eligibile (consumurile lunii din titlul listei).
In Bucuresti listele se pot afisa in jurul datei de 24. Daca lisele sunt pregatite din timp, factura doar se baga in fisier si repartizarea se raspandeste in liste. Acel termen a fost dat pentru listele care se faceau cu creionul chimic....:) si se socoteau cu abacul.
Dar termenul a ramas si unii mai trag de timp .....

Interventie moderator
Va rog sa nu mai citati un mesaj de-abia scris anterior. Se ocupa mult spatiu, inutil, pe pagina si se pierde din coerenta dialogului.
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Mai 2011
elga50, moderator
In situatia in care va aflati,dovada achitari de obligatiile eventual negociate cu ocazia incheierii raportului dvs de munca cu asociatia de proprietari ,se probeaza cu document oficial adresat presedintelui de asociatie,document care sa fie inregistrat eventual dovada de primire corespondenta postala

Alte discuții în legătură

Fond de rulment CojocaruIon CojocaruIon Am achitat numerar cu chitanta nr 1624/ 31.10.2002 suma de 788.286 lei C/V reprezentand Fond Rulment la As. Proprietari nr... Campina. Suma a fost trecuta in ... (vezi toată discuția)
Presedintele refuza sa stampileze listele de intretinere liliana_balan liliana_balan Ma confrunt cu urmatoarea problema: Presedintele Asociatiei de proprietari refuza de fiecare sa semneze si sa stampileze listele de intretinere, invocand fel ... (vezi toată discuția)
Incadrari tomasso tomasso Inspectorii serviciului specializat al primariei in urma verificarii documentelor asociatiei de proprietari au constatat ca nu a fost prezentat contractul de ... (vezi toată discuția)