avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cenzor Asociatie de Proprietari-urgent
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cenzor Asociatie de Proprietari-urgent

Buna ziua,
Sunt cenzor la o Asociatie de Proprietari infintanta de curand. Acum cateva ore am constatat ca s-a afisat prima intretinere . Lista nu este semnata decat de administrator. Din cunostinetele mele stiu ca aceasta lista trebuia semnatata atat de mine cat si de presedintele blocului. Este valabila lista daca nu are toate semnaturile? Avea drepul administratorul blocului sa o afiseze fara sa ma consulte? Am citit atat legea 230/2007 actualizata cat si normele ei dar nu am gasit nicaieri aceasta precizare.
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Cu stima ,
Alina
ITM-ul se ocupa numai cu contractele de munca, nu si cu cele de mandat.
Intrebare:
Cum care sunt conditiile ca sa pot sa renunt la acesta "functie" avand in vedere ca nu exista contract de mandat si nici nu sunt platita?

Se face o notificare catre Comitetul Executiv ? Se anunta in AG? Exista vreo limita de timp? Adica pot sa renunt dintr-o data, fara un preaviz de n zile inainte sau dupa?

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
In principal activitatea cenzorului este de verificare a calculelor si documentelor care intra pe lista de intretinere.
Dupa ce verificati lista, anuntati comitetul executiv ca urmatoarea lista nu o veti mai verifica, scrieti despre renuntarea la aceasta ocupatie si inmanati instiintarea presedintelui.

Pacat!
Am intrebat de renuntarea la activitatea de cenzor doar pentru ca simt ca nu mai rezist mult timp conflictului aparut cu administratorul aparut in urma solicitarii mele in scris. Nu doar eu am avut conflicte cu ea, ci majoritatea .Multumesc pentru raspunsuri oricum.

Update ( ca sa zic asa :)) : Firma de administrare a reziliat contractul incepand cu data de 01.06.2011. In data de 31.05 este necesar/obligatoriu sa fac o verificare (pe care o voi solicita inca o data in prealabil) avand in vedere ca din 01.06 inceteaza contactul?
Cine trebuie sa fie la predarea-primirea documenmtelor ( pana atunci se va incheia contractul cu alta firma)? Este ok daca ma consult cu viitoarea firma privind cele 2 aspecte?
Imi cer scuze daca pun atatea intrebari dar, dupa cum am precizat, fac asta pentru prima data si nu stiu cum se procedeaza in astfel de situatii .

Va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Mai 2011
irinaalina, utilizator
E greu fara experienta, dar orice activitate are un inceput.
Daca ati gasit alta firma dumneavoastra asistati, ajutati la preluarea evidentelor contabile, a documentatiei de catre noua firma ce va prelua direct de la cea veche.

Alte discuții în legătură

Fond de rulment CojocaruIon CojocaruIon Am achitat numerar cu chitanta nr 1624/ 31.10.2002 suma de 788.286 lei C/V reprezentand Fond Rulment la As. Proprietari nr... Campina. Suma a fost trecuta in ... (vezi toată discuția)
Presedintele refuza sa stampileze listele de intretinere liliana_balan liliana_balan Ma confrunt cu urmatoarea problema: Presedintele Asociatiei de proprietari refuza de fiecare sa semneze si sa stampileze listele de intretinere, invocand fel ... (vezi toată discuția)
Incadrari tomasso tomasso Inspectorii serviciului specializat al primariei in urma verificarii documentelor asociatiei de proprietari au constatat ca nu a fost prezentat contractul de ... (vezi toată discuția)