avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Dosar pt somaj - probleme carte de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Dosar pt somaj - probleme carte de munca

Buna ziua!
Numele meu este Elena. Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine cu cateva sfaturi la urmatoarea problema pe care am intampinat-o. Am lucrat in invatamant in perioada 1.09.2004-15.08.2006, la aceasi unitate scolara, ca suplinitor calificat, avand un contract de munca pe perioada determinata. Incepand cu data de 15.08.2006 am beneficiat de indemnizatie pt cresterea copilului pana la data de 4.07.2008 (pana la varsta de 2 ani a copilului). Astazi am vrut sa depun dosar pt somaj, dar mi-a fost respins deoarece in cartea mea de munca este specificat doar INCETAT ACTIVITATEA, dar nu si art. conform caruia mi s-a incetat activitatea. Secretara are o problema de sanatate si este plecata din localitate, deci nu imi poate face completarea respectiva.
Intrebarile mele sunt:
Care este legea, respectiv articolul conform caruia mi-am incetat activitatea si care imi da acum dreptul la somaj, desi am avut contract de munca pe termen determinat?
Poate opera, modificarile de rigoare in cartea mea de munca, directorul unitatii scolare in lipsa secretarei?
Cel mai recent răspuns: Nicoleta Ilea , Consultant resurse umane 17:14, 4 Martie 2009
Care informatie este eronata? :-/
Decizia postata este pentru suspendarea c.i.m. si nu pentru incetarea c.i.m. ;)
Iar art.56 lit.d C.mun. reprezinta o incetare de drept a c.i.m. si nu o incetare pentru motive care nu ţin de persoana salariatului .
Informatia eronata consta in afirmatia ca salariata nu poate beneficia de somaj daca are CIM incheiat cu art. 56 lit. j.
Acest lucru este fals.
Se acorda indemnizatie de somaj la expirarea unui CIM incheiat pe durata determinata.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Iulie 2008
adelaida_07, utilizator
adelaida_07 a scris:

Pana la ce data ati avut CIM pe durata determinata?

Aveam CIM pana la data de 31.08.2006, dar pentru ca am intrat in postnatal data incetarii activitatii (mentionata in cartea de munca) este 15.08.2006 .
Incetarea in data de 15.08.2006 este gresit facuta, ea nu are baza legala, CIM nu inceteaza la data intrarii in CIC ci se supenda.
In carnetul de munca trebuia sa apara suspendarea CIM conform art. 51 lit a dela data de 15.08.2006 pana la 31.08.2006;
incatarea CIM de drept conform art. 56 lit j.
Acestea sunt mentiunile corecte care trebuie sa apara in carnetul dvs. de munca.
Ultima modificare: Joi, 10 Iulie 2008
adelaida_07, utilizator
:-/
De unde ai scos data de 15.05.2008 ? ..... In niciun mesaj postat nu apare aceasta data, iar decizia postata este de suspendare a c.i.m. incepand cu data de 15.08.2006.

Se pare ca cu aceeasi data, 15.08.2006, exista doua decizii .. una de suspendare postata pe topic si una de incetare despre care se face vorbire in mesaje :-/
Ultima modificare: Joi, 10 Iulie 2008
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Somaj maria gavrila maria gavrila buna ziua, va rog sa ma ajutati sa aflu daca pot intra in somaj.Acum sunt in cic , concediu ce se va incheia pe 21 oct 2010. problma este ca in 03.12.2008 mi-a ... (vezi toată discuția)
Somaj Elinia Elinia Am o cotizatie 12 luni consecutive,dar mi se pare destul de ambiguu art 56 litera J.In data de 30 mai mi-a incetat contractul de munca prin demisie 55 b unde ... (vezi toată discuția)
Se poate beneficia de indemnizatie de somaj? c.oana c.oana Cunosc pe cineva care a fost angajata la o scoala, femeie de servici, cu un contract de munca pe perioada determinata. Titularul postului a fost mai bine de un ... (vezi toată discuția)