Buna ziua!
Numele meu este Elena. Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine cu cateva sfaturi la urmatoarea problema pe care am intampinat-o. Am lucrat in invatamant in perioada 1.09.2004-15.08.2006, la aceasi unitate scolara, ca suplinitor calificat, avand un contract de munca pe perioada determinata. Incepand cu data de 15.08.2006 am beneficiat de indemnizatie pt cresterea copilului pana la data de 4.07.2008 (pana la varsta de 2 ani a copilului). Astazi am vrut sa depun dosar pt somaj, dar mi-a fost respins deoarece in cartea mea de munca este specificat doar INCETAT ACTIVITATEA, dar nu si art. conform caruia mi s-a incetat activitatea. Secretara are o problema de sanatate si este plecata din localitate, deci nu imi poate face completarea respectiva.
Intrebarile mele sunt:
Care este legea, respectiv articolul conform caruia mi-am incetat activitatea si care imi da acum dreptul la somaj, desi am avut contract de munca pe termen determinat?
Poate opera, modificarile de rigoare in cartea mea de munca, directorul unitatii scolare in lipsa secretarei?
Buna ziua!Nu,deocamdata nu am intrerupt somajul trebuie sa merg sa-l semnez pe data de 17 dar nu stiu dak mai am sau nu drept la somaj daca am activat cu carte de munca din data de 10 oct pana in 3 dec(chiar daca contractul de munca mi-a fost intrerupt din motive neimputabile mie deoarece pe post isj-ul a trimis o persoana calificata).Va multumesc
Daca se va inceta contractul de munca din motive neimputabile dvs veti beneficia de indemnizatie de somaj.
Ar trebui totusi sa anuntati Agentia pentru Ocuparea Fortei de Munca, pentru ca mai devreme sau mai tarziu vor descoperi ei singuri acest lucru.
S-ar putea sa solicite depunerea unui nou dosar in vederea stabilirii si acordarii indemnizatiei de somaj. Mergeti si stati de vorba cu cei de la Agentie.
Buna ziua, am si eu anumite probleme vizavi de intocmirea dosarului de somaj, stiu ca am nevoie de un certificat cu cotizatiile pe ultimele 12 luni la somaj respectiv adeverinta de la angajator, daca eu nu am cum sa fac rost de ele mai ales de certificatul de cotizare pentru ca firma din pacate nu a respectat termenele de depunere a declaratiilor de somaj respectiv are datorie catre AJOFM , este posibil sa nu mi se acorde somajul chiar daca nu este vina mea ci a angajatorului?Va multumesc
Daca din cauza angajatorului nu veti putea beneficia de somaj, il puteti actiona in judecata.
In cazul neachitarii contributiilor pentru constituirea bugetului asigurarilor pentru somaj, a majorarilor de intarziere si a penalitatilor, Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca va proceda la aplicarea masurilor de executare silita prevazute de lege.
Somaj
maria gavrila
buna ziua, va rog sa ma ajutati sa aflu daca pot intra in somaj.Acum sunt in cic , concediu ce se va incheia pe 21 oct 2010. problma este ca in 03.12.2008 mi-a ... (vezi toată discuția)
Somaj
Elinia
Am o cotizatie 12 luni consecutive,dar mi se pare destul de ambiguu art 56 litera J.In data de 30 mai mi-a incetat contractul de munca prin demisie 55 b unde ... (vezi toată discuția)