avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Dosar pt somaj - probleme carte de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Dosar pt somaj - probleme carte de munca

Buna ziua!
Numele meu este Elena. Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine cu cateva sfaturi la urmatoarea problema pe care am intampinat-o. Am lucrat in invatamant in perioada 1.09.2004-15.08.2006, la aceasi unitate scolara, ca suplinitor calificat, avand un contract de munca pe perioada determinata. Incepand cu data de 15.08.2006 am beneficiat de indemnizatie pt cresterea copilului pana la data de 4.07.2008 (pana la varsta de 2 ani a copilului). Astazi am vrut sa depun dosar pt somaj, dar mi-a fost respins deoarece in cartea mea de munca este specificat doar INCETAT ACTIVITATEA, dar nu si art. conform caruia mi s-a incetat activitatea. Secretara are o problema de sanatate si este plecata din localitate, deci nu imi poate face completarea respectiva.
Intrebarile mele sunt:
Care este legea, respectiv articolul conform caruia mi-am incetat activitatea si care imi da acum dreptul la somaj, desi am avut contract de munca pe termen determinat?
Poate opera, modificarile de rigoare in cartea mea de munca, directorul unitatii scolare in lipsa secretarei?
Cel mai recent răspuns: Nicoleta Ilea , Consultant resurse umane 17:14, 4 Martie 2009
elis a scris:

:-/
De unde ai scos data de 15.05.2008 ? ..... In niciun mesaj postat nu apare aceasta data, iar decizia postata este de suspendare a c.i.m. incepand cu data de 15.08.2006.

Nu am verificat mesajul inainte de a fi trimis si eronat am tastat 15.05 in loc de 15.08. in rest este corect.
Din cate inteleg eu exista o singura decizie , in carnetul de munca este eronat scris incetat.
Ultima modificare: Joi, 10 Iulie 2008
adelaida_07, utilizator
Si eu sunt in aceeasi situatie. Adica in 01.08.2006. Am intrat in CIC si in 31.08.2006 s-a incheiat contractulde munca, fiind pe perioada determinata, art.56 lit.j. In 15.06.2008 s-a incheiat CIC si la somaj am primit acelasi raspuns: in aceste conditii nu am dreptul la somaj. Doamna de la somaj a mai spus ca de fapt nu era voie sa mi se incheie contractul chiar daca era pe perioada determinata dar secretara scolii si juristul de la inspectoratul scolaro contrazic. Din pacate nu am mai ajuns la Inspectoratul Muncii sa aflu mai multe. Ma intereseaza sa aflu ce ati mai aflat referitor la aceasta situatie.
C.i.m. incheiat pe durata determinata inceteaza de drept la data expirarii termenului pentru care a fost incheiat. Iar pe perioada CIC , contractul de munca este suspendat din iniţiativa salariatului.
Salariaţii beneficiază de măsuri active de combatere a şomajului şi pot beneficia de compensaţii în condiţiile prevăzute de lege şi de contractul colectiv de muncă aplicabil numai daca le-a incetat contractul individual de munca sau contractul de munca temporara din motive neimputabile lor.

buchmanna a scris:

Si eu sunt in aceeasi situatie. Adica in 01.08.2006. Am intrat in CIC si in 31.08.2006 s-a incheiat contractul d munca, fiind pe perioada determinata, art.56 lit.j. In 15.06.2008 s-a incheiat CIC si la somaj am primit acelasi raspuns: in aceste conditii nu am dreptul la somaj. Doamna de la somaj a mai spus ca de fapt nu era voie sa mi se incheie contractul chiar daca era pe perioada determinata dar secretara scolii si juristul de la inspectoratul scolar o contrazic. Din pacate nu am mai ajuns la Inspectoratul Muncii sa aflu mai multe. Ma intereseaza sa aflu ce ati mai aflat referitor la aceasta situatie.

Buna!
Abia acum am vazut mesajul .. am mers la secretariatul scolii si mi s-a trecut in cartea de munca Incetat activitatea cf art 56 lit J din Codul Muncii. Mie mi-a fost acceptat dosarul la somaj in acesta situatie, dar a intervenit o alta problema : mi s-a dat de la Inregistrare someri o adeverinta in care trebuie completat stagiul de cotizare din ultimele 12 luni anterioare concediului de maternitate si am constatat ca nu mi-au fost depuse declaratiile de venit de catre contabila. Practic, din anul 2004 pana in 2006 .. eu nu figurez ca am cotizat vreo suma pentru a putea acum beneficia de somaj. :( Bafta .. in solutionarea problemelor!
si eu sunt de parere ca este suspendare.
si dupa cum edeti s-a rezolvat.

Alte discuții în legătură

Somaj maria gavrila maria gavrila buna ziua, va rog sa ma ajutati sa aflu daca pot intra in somaj.Acum sunt in cic , concediu ce se va incheia pe 21 oct 2010. problma este ca in 03.12.2008 mi-a ... (vezi toată discuția)
Somaj Elinia Elinia Am o cotizatie 12 luni consecutive,dar mi se pare destul de ambiguu art 56 litera J.In data de 30 mai mi-a incetat contractul de munca prin demisie 55 b unde ... (vezi toată discuția)
Se poate beneficia de indemnizatie de somaj? c.oana c.oana Cunosc pe cineva care a fost angajata la o scoala, femeie de servici, cu un contract de munca pe perioada determinata. Titularul postului a fost mai bine de un ... (vezi toată discuția)