avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Dosar pt somaj - probleme carte de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Dosar pt somaj - probleme carte de munca

Buna ziua!
Numele meu este Elena. Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine cu cateva sfaturi la urmatoarea problema pe care am intampinat-o. Am lucrat in invatamant in perioada 1.09.2004-15.08.2006, la aceasi unitate scolara, ca suplinitor calificat, avand un contract de munca pe perioada determinata. Incepand cu data de 15.08.2006 am beneficiat de indemnizatie pt cresterea copilului pana la data de 4.07.2008 (pana la varsta de 2 ani a copilului). Astazi am vrut sa depun dosar pt somaj, dar mi-a fost respins deoarece in cartea mea de munca este specificat doar INCETAT ACTIVITATEA, dar nu si art. conform caruia mi s-a incetat activitatea. Secretara are o problema de sanatate si este plecata din localitate, deci nu imi poate face completarea respectiva.
Intrebarile mele sunt:
Care este legea, respectiv articolul conform caruia mi-am incetat activitatea si care imi da acum dreptul la somaj, desi am avut contract de munca pe termen determinat?
Poate opera, modificarile de rigoare in cartea mea de munca, directorul unitatii scolare in lipsa secretarei?
Cel mai recent răspuns: Nicoleta Ilea , Consultant resurse umane 17:14, 4 Martie 2009
elly_b a scris:

Buna!
Abia acum am vazut mesajul .. am mers la secretariatul scolii si mi s-a trecut in cartea de munca Incetat activitatea cf art 56 lit J din Codul Muncii. Mie mi-a fost acceptat dosarul la somaj in acesta situatie, dar a intervenit o alta problema : mi s-a dat de la Inregistrare someri o adeverinta in care trebuie completat stagiul de cotizare din ultimele 12 luni anterioare concediului de maternitate si am constatat ca nu mi-au fost depuse declaratiile de venit de catre contabila. Practic, din anul 2004 pana in 2006 .. eu nu figurez ca am cotizat vreo suma pentru a putea acum beneficia de somaj. :( Bafta .. in solutionarea problemelor!

Atata timp cat ati primit salariu vi s-a retinut contributia pentru somaj. Daca nu a virat contributia ar putea sa va vireze acum toata suma.
Contabila nu depune nici o declaratie de venit pentru un salariat anume, poate vreti sa spuneti ca nu figurati in declaratia lunara care se depune la somaj? Daca aveti angajare si in declaratiile lunare care se depun la somaj nu figurati se depuna declaratii rectificative
Buna seara!Va deranjez si eu cu o intrebare...mi-am depus dosarul pt somaj in luna octombrie apoi am fost chemata sa suplinesc doua luni un concediu(mentionez ca am fost suplinitor necalificat)fara sa stiu ca voi fi incadrata cu carte de munca(am crezut ca voi fi platita la plata cu ora)acum a venit pe post un suplinitor calificat...intrebarea mea este:voi mai putea sau nu sa beneficiez de somaj?Va multumesc
Ca sa beneficiati de somaj trebuie sa aveti un stagiu de cotizare de minimum 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei inregistrarii cererii.
Beneficiaza de somaj, persoanele al caror raporturi de munca au incetat din motive neimputabile lor, si anume in temeiul urmatoarelor articole : art. 56 lit. a), b), c), e), f), h) si j), art. 61 lit. c) si d), art. 65 alin. (1), art. 94 alin. (4) din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, cu modificarile ulterioare.
Trebuia sa anuntati Agentia pentru Ocuparea Fortei de Munca de faptul va veti intoarce la serviciu timp de 2 luni. Daca deja ati primit indemnizatia probabil ca va trebui sa o returnati.
Pe contractul dvs prezent de munca ce scrie? Este pe perioada determinata?
Daca este pe perioada determinata contractul, atunci la sfarsitul perioadei pentru care a fost incheiat contractul veti putea beneficia de indemnizatie de somaj daca aveti si stagiu de cotizare 12 luni din ultimele 24
Orice activitate legal se desfasoara in baza unui contract de munca sau raport de serviciu, altfel este munca la negru. Nu inteleg cum nu ati stiut?nu ati incheiat nici un act cu scoala?
In mod normal ar fi trebuit sa depuneti la somaj dovada incadrarii pe durata determinata, fapt ce ar fi suspendat indemnizatia de somaj, care la data incetarii contractului , prin depunerea actelor doveditoare : copia cartii de unca la zi, se reia in plata.
Care este exact situatia dvs in prezent? Aveti intrerupt somajul? In ce baza?

Alte discuții în legătură

Somaj maria gavrila maria gavrila buna ziua, va rog sa ma ajutati sa aflu daca pot intra in somaj.Acum sunt in cic , concediu ce se va incheia pe 21 oct 2010. problma este ca in 03.12.2008 mi-a ... (vezi toată discuția)
Somaj Elinia Elinia Am o cotizatie 12 luni consecutive,dar mi se pare destul de ambiguu art 56 litera J.In data de 30 mai mi-a incetat contractul de munca prin demisie 55 b unde ... (vezi toată discuția)
Se poate beneficia de indemnizatie de somaj? c.oana c.oana Cunosc pe cineva care a fost angajata la o scoala, femeie de servici, cu un contract de munca pe perioada determinata. Titularul postului a fost mai bine de un ... (vezi toată discuția)