avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Dosar pt somaj - probleme carte de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Dosar pt somaj - probleme carte de munca

Buna ziua!
Numele meu este Elena. Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine cu cateva sfaturi la urmatoarea problema pe care am intampinat-o. Am lucrat in invatamant in perioada 1.09.2004-15.08.2006, la aceasi unitate scolara, ca suplinitor calificat, avand un contract de munca pe perioada determinata. Incepand cu data de 15.08.2006 am beneficiat de indemnizatie pt cresterea copilului pana la data de 4.07.2008 (pana la varsta de 2 ani a copilului). Astazi am vrut sa depun dosar pt somaj, dar mi-a fost respins deoarece in cartea mea de munca este specificat doar INCETAT ACTIVITATEA, dar nu si art. conform caruia mi s-a incetat activitatea. Secretara are o problema de sanatate si este plecata din localitate, deci nu imi poate face completarea respectiva.
Intrebarile mele sunt:
Care este legea, respectiv articolul conform caruia mi-am incetat activitatea si care imi da acum dreptul la somaj, desi am avut contract de munca pe termen determinat?
Poate opera, modificarile de rigoare in cartea mea de munca, directorul unitatii scolare in lipsa secretarei?
Cel mai recent răspuns: Nicoleta Ilea , Consultant resurse umane 17:14, 4 Martie 2009
Din nefericire, asa este. Daca angajatorul nu achita contributiile, angajatul nu poate beneficia de omaj cu toate ca lui i s-au oprit acesti bani.
Angajatul munceste, angajatului i se retin lunar aceste sume (deloc de neglijat), iar daca angajatorul nu respecta obligatia de a vira contributiile, tot angajatul este cel pus pe drumuri si nu poate beneficia de drepturile prevazute de lege.
Trist!
Ultima modificare: Miercuri, 4 Martie 2009
Nicoleta Ilea, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj maria gavrila maria gavrila buna ziua, va rog sa ma ajutati sa aflu daca pot intra in somaj.Acum sunt in cic , concediu ce se va incheia pe 21 oct 2010. problma este ca in 03.12.2008 mi-a ... (vezi toată discuția)
Somaj Elinia Elinia Am o cotizatie 12 luni consecutive,dar mi se pare destul de ambiguu art 56 litera J.In data de 30 mai mi-a incetat contractul de munca prin demisie 55 b unde ... (vezi toată discuția)
Se poate beneficia de indemnizatie de somaj? c.oana c.oana Cunosc pe cineva care a fost angajata la o scoala, femeie de servici, cu un contract de munca pe perioada determinata. Titularul postului a fost mai bine de un ... (vezi toată discuția)