Care ar putea fi motivele intemeiate pentru schimbarea numelui de familie al unui copil de 4 ani, nascut in afara casatoriei?
Tatal biologic, care inca nu e trecut in certificat a aparut dupa 4 ani pentru stabilirea paternitatii (este tata si acest lucru l-am recunoscut in cadrul procesului), pentru stabilire program vizita, dar doreste ca minorul sa nu mai poarte numele de familie al mamei , ci numele sau!
Nu am fost casatoriti, tatal isi vede copilul doar in timpul programului de vizita temporar stabilit pe calea unei ordonante presidentiale, nu are alte legaturi cu el, nu se ocupa de crestere, educare, etc.
Multumesc
Si eu mi-am asumat responsabilitatea si mi-o asum in continuare,tot singura.
Nu am avut nici un ajutor, nici macar in ultimul an de cand a primit program de vizita(si asta pentru ca eu am vrut, altfel pierdea ordonanta presidentiala, mai ales ca inca nu este tata in certificat). Cand am pus problema platii unei pensii, daca tot vrea program de vizita,mi-a raspuns ca acum nu mai are salariu! (vorba celor de la Protectia Copilului, 95% din barbati cand aud de pensii...deja nu mai lucreaza).
Copilului meu nu i-am ascuns "identitatea" tatalui sau "biologic". Dar sa vii si sa-ti bati joc de un copil de 4 ani, sa-l traumatizezi prin tonul dur, sa-l bruschezi fizic pentru ca e 'incapatanat"si "prost crescut"(de mama, evident!) si sa-l mai si intrebi, ironic "crezi ca mama ta te iubeste?!", asta chiar nu mi se pare deloc in regula!
Ca nu stie ce mananca copilul, daca a mancat intr-o zi, daca ii lipseste ceva, daca e bolnav sau nu....asta nu-i mai intereseaza, e treaba mamelor.
Felicitari barbatilor care stiu sa fie tati, am intalnit si astfel de oameni si "jos palaria"!
Acesta este paragraful din hotararea data de instanta referitoare la cererile "tatalui biologic" cu privire la schimbarea numelui minorului, dupa 4 ani si jumatate:
" Respinge ca neîntemeiate cererile de a se lua act de recunoaşterea paternităţii minorului X, de obligare a pârâtei reclamante la înregistrarea modificărilor în certificatul de naştere al copilului prin completarea rubricii „tatăl”, de obligare a pârâtei reclamante la obţinerea unui nou certificat de naştere al copilului cu aceste menţiuni, precum şi ca minorul X să poarte numele reclamantului - pârât.
Se pare ca motivele expuse de mine au fost convingatoare....
Pana aceasta hotarare nu este definitiva si irevocabila, este prematur sa va considerati argumentele ca fiind convingatoare.Asteptati sa treaca termenul pentru exercitarea cailor de atac. In apel/recurs, dupa caz, o hotarare poate fi mentinuta,sau schimbata in parte sau intru totul.
Motiv de modificare a sentintei: daca tatal si-a recunoscut copilul, cum a motivat instanta respingerea capatului de cerere privind completarea rubricii ''tata'' din certificatul de nastere?
Pai tatal a cerut recunoasterea prin instanta? Nu a facut inainte recunoasterea necontencioasa, la notar ori la stare civila??
=D>
Din pacate, nu ne-ati expus intreaga situatie, nu inteleg daca acel copil e recunoscut de tata ori ba.
M_ella, nu stim daca si-a recunoscut copilul, a cerut sa constate instanta ca si l-a recunoscut, ceea ce nu are temei legal... Asta inseamna respingerea cererii cam ca lipsita de interes, spun eu. Iar restul capetelor se duc dupa primul, fiind accesorii.
m_ella2005, eu imi consider argumentele foarte convingatoare, indiferent care va fi hotararea finala.
nu am nici o indoiala ca se va face apel, nu am nici o indoiala ca alti judecatori pot lua alta hotarare, eu spun doar ca un judecator a hotarat in acest fel si i s-a parut ok ceea ce am spus si am dovedit.
"Tatal" spune ca si-a recunoscut copilul la evidenta populatiei, insa nu a adus nici o dovada la dosar desi i s-a cerut. Programul temporar pe care i l-am "oferit" eu, i s-a acceptat doar in urma faputului ca eu am recunoscut ca este tata biologic. El a cerut recunoasterea paternitatii, fara a dovedi ca a si facut-o.
Pana la urma, eu sunt de acord sa fie trecut la rubrica "tata", chiar nu am nici o problema in acest sens.
Drept de paternitate
erish
Este posibil ca un barbat ce afla ca are un copil, sa o oblige juridic in vreun fel pe mama acestuia sa fie de acord cu un test de paternitate, desi mama nu ... (vezi toată discuția)