avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1577 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Gradinita in fata casei mele
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Gradinita in fata casei mele

Buna ziua,
Locuiesc la curte, pe o straduta linistita. Era linistita, pana cand in imobilul vecin s-a deschis o gradinita particulara. Este un zgomot infernal, nu numai glasurile copiilor, ci si sunetele scoase de diverse jucarii, trase, impinse, aruncate. Practic imi vine sa fug de acasa.
Ce ma sfatuiti, ca sa pot readuce linistea in casa mea?
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: martina0909 , utilizator 19:18, 30 Martie 2016
Chiar asa voi face. Multumesc foarte mult. :)
Cam toata lumea care a raspuns , are dreptate.Dar-
-iubim copiii, dar cand venim de la serviciu, obositi, vrem , daca nu sa ne odihnim, macar putina liniste.Chiar si pe ai nostrii copii(1-2-3)ne vine sa-i dam afara, sa ne putem relaxa putin, dar mi-te o gradinita intreaga.
-d-na respectiva iubeste copiii dar acest lucru nu inseamna ca nu doreste sa-i fie respectat dreptul la odihna, in caza danseia.
Stimata d-na Crisinacic-prin O.1955/18.10.1995 modificat prin O.1033/2003 privind Normele de igiena pentru ocrotirea, educarea si instruirea copiilor si a tinerilor, art.3 arata:
Art. 3
(1) Amplasarea unitatilor pentru ocrotirea, educarea si instruirea copiilor si tinerilor se va face cu respectarea normelor privind protectia sanitara fata de nocivitati - in zone ferite de surse de poluare a atmosferei si de zgomote, in afara arterelor de mare circulatie - avand orientarea ferestrelor salilor de grupa sau de clasa si ale amfiteatrelor spre sud, sud-est, sud-vest, est sau vest, in functie de zonele climatice. Intre cladirea unitatii si accesul in curtea acesteia va fi prevazut un spatiu verde cu latimea de minimum 25 m, cu rol si in reducerea influentei zgomotului stradal.
(2) Pentru proiectele-tip ale cladirilor destinate unitatilor pentru ocrotirea, educarea si instruirea copiilor si tinerilor, cat si pentru cladirile care nu sunt construite dupa proiecte-tip se va solicita avizul prealabil al inspectoratului de politie sanitara si medicina preventiva judetean sau, dupa caz, al municipiului Bucuresti.
(3) Terenul aferent unitatilor pentru ocrotirea, educarea si instruirea copiilor si tinerilor trebuie sa permita desfasurarea in aer liber a activitatilor copiilor si tinerilor, asigurand pentru aceasta:
- minimum 20 mp pentru un copil anteprescolar sau prescolar;
- intre 10 si 50 mp pentru un elev, pe tura, in functie de factorii geografici, de mediu (urban, rural) si de specificul unitatii (cu sau fara internat si cantina). Este interzisa functionarea unitatilor pentru copii si tineri fara gard imprejmuitor al terenului aferent.
Gradinita respectiva, amplasarea ei, trebuie sa aiba autorizatie sanitara de functionare-pt.care , printre altele trebuie sa aiba certificat privind impactul asupra mediului inconjurator.-de la DIRECTIA DE SANATATE PUBLICA.
Interesati-va si vedeti, prin prisma si a O.pe care vi l-am spus, cum se poate reglementa situatia.Gardul trebuie sa-l faca respectiva gradinita, dupa cum ati vazut in Ordin, asa ca solicitati acest lucru-nu sa fie o simpla imprejmuire ci sa si izoleze, cat se poate,Apoi, vedeti distanta-minima -25m, este respectata?
Inca o data, cu totii sau aproape, iubim copiii, dar avem si dreptul sa ne bucuram de linistea caminului nostru.!!!!!!
Primaria trebuie si ea sa ia masuri deoarece este vorba de unitate prescolara.
Succes!!!!!

Am ramas fara cuvinte citind mesajul dv. Aproape nimic din ce scrie acolo nu este indeplinit ...
Sincera sa fiu, acum mi se face si mai frica sa incerc sa rezolv problema mea, imi dau seama de puterea banilor ...
Ultima modificare: Duminică, 22 Mai 2011
CristinaCIC, utilizator
Dece?
Ar insemna ca orice obstacol, mic sau mare, sa nu incercam sa-l depasim?
Sa ramanem niste invinsi?
Asa omenirea ar fi ramas in epoca de piatra!!!!!!!
Nu ii cunoasteti pe proprietari, sunt in stare de orice. Risc sa am probleme si mai mari, risc sa imi doresc galagie, in loc de multe alte necazuri. Incerc sa nu ma cert cu vecinii, sa nu ii supar. Saptamana care vine, incerc sa iau legatura cu ei, poate realizez ceva ...
Multumesc pentru ajutor :)
Ultima modificare: Duminică, 22 Mai 2011
CristinaCIC, utilizator

Alte discuții în legătură

Buna ziua, vin catre dvs. cu o intrebare privind sanctiunile/ ... stefan.nita stefan.nita Buna ziua, Vin catre dvs. cu o intrebare privind sanctiunile/ masurile pe care le poate lua o autoritate privind speta de mai jos: Intr-un complex de ... (vezi toată discuția)
Vecini gălăgioși, copii care aleargă prin casă. de aproximativ ... NicolTudor NicolTudor Vecini gălăgioși, copii care aleargă prin casă. De aproximativ 2 ani, am o problema cu vecinul de deasupra mea, care are 2 copii. În fiecare zi fac ... (vezi toată discuția)
Probleme cu vecina annadode annadode Va rog frumos sa imi spune-ti si mie daca pot primi amenda in cazul in care vecina mea draga suna la politie fiindca copii mei in varsta de 2 si 3 ani mai fug ... (vezi toată discuția)