avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1360 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sanctiune fara Decizie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sanctiune fara Decizie

:((:((:((:((:((Buna ziua va rog ajutati-ma si pe mine in o problema:dupa multe tergiversari mi s-a inmanat fluturasul salarial pa luna iunie si am constata ca am o penalizare de 10 lasuta pot sa faca fara o decizie de sanctionare pentru ca daca mai exista mie nu mi-a fost adusa la cunostinta.De asemenea va rog ajutatima am primit si un advertisment scris care era datat 15,05 iar eu l-am primit pe 30.06 deoarece crfed ca mai devreme nu exista.In mare am facut multe ore suplimentare la cererea societati iar cu plata au anulat cu lunile cand m-am plans au inceput sa se razbune .Daca avert sctris a fost emis pe 15.o5 dar eu l-am primit pe 30.06 mai il pot contesta daca da cum stiu ca in decizie scrie la trib buc dar cum fac?Va rog sa ma ajutati sant disperata:((:((:((:((:((:(:(:(:(
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:59, 14 Iulie 2008
Eu va sfatuiesc sa actionati in istanta angajatorul pentru ca ati fost sanctionat fara respectarea codului muncii.
Nu vad nici un motiv pentru care sa cereti angajatorului sa va faca cunoscuta o decizie de sanctionare pentru penalizarea cu 10 % care probabil nici nu este emisa.
Cererea de chemare in judecata se face direct la tribunal si poate fi o cerere simpla in care aratati cine este angajatorul cu adresa completa si datele dvs. de indentitate, adresa..................si descrii fapta angajatorului.
Sigur ca este mult mai bine daca apelezi la un avocat. In rest pentru actiunea la tribunal nu este necesara nici o taxa.
Cat priveste contestarea deciziei de avertisment o puteti face sunteti in termen sigur ca angajatorul va spune ca nu mai sunteti in termen dar va trebui sa faca dovada ca v-a comunicat decizia la data la care afirma ca v-a facut cunoscuta decizia.
adelaida_07 a scris:

Eu va sfatuiesc sa actionati in istanta angajatorul pentru ca ati fost sanctionat fara respectarea codului muncii.
Nu vad nici un motiv pentru care sa cereti angajatorului sa va faca cunoscuta o decizie de sanctionare pentru penalizarea cu 10 % care probabil nici nu este emisa.
Cererea de chemare in judecata se face direct la tribunal si poate fi o cerere simpla in care aratati cine este angajatorul cu adresa completa si datele dvs. de indentitate, adresa..................si descrii fapta angajatorului.
Sigur ca este mult mai bine daca apelezi la un avocat. In rest pentru actiunea la tribunal nu este necesara nici o taxa.
Cat priveste contestarea deciziei de avertisment o puteti face sunteti in termen sigur ca angajatorul va spune ca nu mai sunteti in termen dar va trebui sa faca dovada ca v-a comunicat decizia la data la care afirma ca v-a facut cunoscuta decizia.

Asta si ma gandeam sa fac desi este o firma mare si asta ma cam intimideaza ca ma gandesc ca si dansi au juristi si ca stiu ei toate chichitele.avertizmentul scris nu au cum sa faca dovada ca mi l-au predat mai devreme deoarece cand l-am primit am semnat cu data de primire 30.06.Oricum nu mai vreau sa lucrez pentru ei dar vreau sa imi recuperez bani care ii am de luat pe ogramada de ore suplimentare care le-am facut pentru ei care apropo ei nici nu le trec in fluturas ca ore suplimentare ci ca prime deci eu pe fluturasul de pe iunie am si prima si penalizare.Si nici nu mi-au dat toti bani mai am de luat bani din luna martie .Nu inteleg ei nu au juristi?Eu pot sa dovedesc ca am facut acele ore suplimentare deoarece am semnat documente ,am incheiat contracte iar rola de la casa care apare si numele si data si ora.Plus ca multe ore suplimentare ni le-au platit cash desi noi ne primim salariul pe card.Nici nu stiu ce sa fac ca ma gandesc ca un proces m-ar costa mult dar nici nu vreau sa renunt la bani pentru care am muncit.si imi este si frica sa nu imi treaca ceva in cartea de munca sa nu pot sa ma mai angajez.
Singura varianta este actionarea in instanta a angajtorului. Prin cererea de chemare in judecata solicitati anularea deciziei de sanctionare, plata drepturilor salariale restante - ore suplimentare, salarii etc. , plus cheltuieli de judecata.
In cazul in care apelati la ajutorul unui avocat, atunci aveti de achitat numai onorariul acestuia. Litigiile de munca sunt scutite de plata taxelor judiciare.
Onorariul avocatului se poate recupera de la angajator, in cazul in care castigati procesul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avertisment scris - valabilitate si mod de contestare AliceS AliceS Buna ziua, Daca imi poate raspunde cineva la o intrebare legata de avertismentul scris ca si abatere disciplinara: daca acest avertisment scris se da ... (vezi toată discuția)
Avertisment disciplinar scris Niko1851 Niko1851 Buna ziua. Poate fi emis in mod corect legal un avertisment disciplinar scris ca urmare a : 1. intocmirii unei sesizari de catre seful ierarhic , fara a fi ... (vezi toată discuția)
Cum sa intocmesc o nota explicativa,declaratie roberta1979 roberta1979 Eu sunt casier-vanzator. O clienta a facut o reclamatie. Noi avem camere video, se vede foarte clar ca nu a fost agresata cum zice ea, dar nu avem si audio ca ... (vezi toată discuția)