adelaida_07 a scris:
Eu va sfatuiesc sa actionati in istanta angajatorul pentru ca ati fost sanctionat fara respectarea codului muncii.
Nu vad nici un motiv pentru care sa cereti angajatorului sa va faca cunoscuta o decizie de sanctionare pentru penalizarea cu 10 % care probabil nici nu este emisa.
Cererea de chemare in judecata se face direct la tribunal si poate fi o cerere simpla in care aratati cine este angajatorul cu adresa completa si datele dvs. de indentitate, adresa..................si descrii fapta angajatorului.
Sigur ca este mult mai bine daca apelezi la un avocat. In rest pentru actiunea la tribunal nu este necesara nici o taxa.
Cat priveste contestarea deciziei de avertisment o puteti face sunteti in termen sigur ca angajatorul va spune ca nu mai sunteti in termen dar va trebui sa faca dovada ca v-a comunicat decizia la data la care afirma ca v-a facut cunoscuta decizia.
Asta si ma gandeam sa fac desi este o firma mare si asta ma cam intimideaza ca ma gandesc ca si dansi au juristi si ca stiu ei toate chichitele.avertizmentul scris nu au cum sa faca dovada ca mi l-au predat mai devreme deoarece cand l-am primit am semnat cu data de primire 30.06.Oricum nu mai vreau sa lucrez pentru ei dar vreau sa imi recuperez bani care ii am de luat pe ogramada de ore suplimentare care le-am facut pentru ei care apropo ei nici nu le trec in fluturas ca ore suplimentare ci ca prime deci eu pe fluturasul de pe iunie am si prima si penalizare.Si nici nu mi-au dat toti bani mai am de luat bani din luna martie .Nu inteleg ei nu au juristi?Eu pot sa dovedesc ca am facut acele ore suplimentare deoarece am semnat documente ,am incheiat contracte iar rola de la casa care apare si numele si data si ora.Plus ca multe ore suplimentare ni le-au platit cash desi noi ne primim salariul pe card.Nici nu stiu ce sa fac ca ma gandesc ca un proces m-ar costa mult dar nici nu vreau sa renunt la bani pentru care am muncit.si imi este si frica sa nu imi treaca ceva in cartea de munca sa nu pot sa ma mai angajez.