avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale legislatia privind societatile comerciale
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

legislatia privind societatile comerciale

Buna ziua, as vrea sa stiu daca este posibil sa deschid o firma cu domiciliul in Romania care sa poata lucra in domeniul constructiilor in Franta? Daca este posibil unde trbuie sa ma adresez si ce documente sunt necesare? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Albert Kurtyan , Consilier juridic 21:06, 26 Mai 2011
Interesant, dar care este diferenta intre sucursala si reprezentanta? Ptr ca nu vreau sa platesc impozite in Franta . Avem deja o firma din 2008 si impozitele catre statul francez sunt enorme in jur de 50%X-(. Si sa nu mai spun ce cotizatii ptr salariati... La fiecare trimestru trebuie dat un salar(1500) de aceea cum avem muncitori romani am vrea sa schimbam si sa declaram in Romania. Poate ne revine mai ieftin.;)
nu am inteles nimic din ce a scris doradragan
chestia este sa scapi de impozitile pe salarii din tara respectiva
si singura forma este cea cu formularul E101
Da se pare ca aceasta este singura solutie. Ca sa fii in regula in Franta trebuie sa dovedesti plata cotizatiilor salariale in Ro. Asa ca singura solutie E101 sau mai nou A3 cred. Asta este...in orice caz va multumesc ptr ajutor.
Din pacate, conditiile pentru fi permisa detasarea de muncitori sunt restrictive si va fi dificil sa le intruniti.
Dar asta nu inseamna ca nu trebuie sa incercati.

De regula, firmele declara doar cativa salariati si restul lucreaza tot la negru.
Chiar daca reusiti, detasarea se face pe o perioada limitata- max un an, parca.
Ulterior, este obligatorie plata asigurarilor exact ca in statul respectiv.

Alberto Kurtyan

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Munca in strainatate alexandrapetrescu alexandrapetrescu As dori sa infiintez o agentie de ocupare a fortei de munca in strainatate si as vrea sa stiu ce ar trebui sa am in vedere inainte de a incepe formalitatile. ... (vezi toată discuția)
Formulare e101 ( a1 ) Mihai0001 Mihai0001 Cine ma poate ajuta cu aceste formulare E101 ? Lucrez la o firma si firma vrea sa detaseze in Franta 25 de muncitori. Contractul cu firma din Franta il avem ... (vezi toată discuția)
Formularul e101 alexandrapetrescu alexandrapetrescu Exista un document care sa inlocuiasca temporar formularul E101? O declaratie pe propria raspundere sau ceva de genul? Am 6 muncitori angajati cu data de ... (vezi toată discuția)