avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 749 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... chemare in instanta pentru neplata datoriilor
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

chemare in instanta pentru neplata datoriilor

buna ziua.as dori sa va intreb ce se poate face in cazul in care un vecin are datorii de peste 2500 lei la intretinere si refuza sa vorbeasca cu administratorul si presedintele asociatiei de proprietari.este obligatoriu ca presedintele sau administratorul sa`l instiinteze cu privire la datoriile pe care le are,chiar daca aceasta refuza dialogul sau se poate trece la chemarea in instanta?multumesc
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 17:25, 7 Iunie 2011
@Valentinian, pai da. In momentul in care as. prop. investeste cu formula executorie Sentinta definitiva, o duci la ex. judecatoresc 99% dintre cei aflati in aceasta situatie, "gasesc"resurse... Nu comentez pe celalat procent. Sunt cazuri si cazuri, cine stie mai bine decat ei? Noi am avut asemenea cazuri, din pacate...
Daca as. prop. (conducerea) nu "face" nimic, se poate afla in situatia de a achita din buzunarul propriu, intregul debit provocat de un proprietar (asa spune legea).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce obligatii are asociatia inainte de a chema in judecata pentru restante intretinere? eugen82 eugen82 Legea 230/2007 spune ca asociatia are dreptul de a actiona in judecata proprietarul care are restante dar numai dupa 90 de zile de intirziere la plata. Ce ... (vezi toată discuția)
Somatie de plata la avizier floripruna floripruna Buna ziua, Imi puteti spune va rog daca pot afisa o somatie de plata pentru mai multi proprietari la avizier, in loc sa o trimit prin posta fiecarui ... (vezi toată discuția)
Executare restantieri la intretinere coryzalia coryzalia Buna ziua, daca legea spune clar ca putem actiona in instanta restantierii dupa 3 luni de neplata a intretinerii, de ce vin unii cu idei precum notificare ... (vezi toată discuția)