avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare-cumparare apartament in doua transe
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare-cumparare apartament in doua transe

Sunt vanzatorul unui imobil, iar cumparatorul o sa faca plata in doua transe 80% din pret la incheierea contractului de vanzare-cumparare si 20% peste 3 luni. Va rog sa imi spuneti ce clauze sa cer in contract ca sa fiu sigura ca o sa primesc restul de bani peste 3 luni? Se poate specifica in contract ca imobilul sa fie proprietatea cumparatorului doar dupa achitarea completa a diferentei de bani? Astept raspunsurile d-voastra.....
O zi placuta
Cel mai recent răspuns: narcisa_salbatica , utilizator 18:35, 26 Mai 2011
Inserati in cuprinsul contractului de vanzare cumparare un pact comisoriu expres de gradul IV, care prevede ca in situatia neplatii restului de pret de catre cumparator contractul de vanzare cumparare se reziliaza de plin drept, iar vanzatorul retine suma incasata cu titlu de daune interese. Mentionati, de asemenea, in contract solictarea dvs. de a se intabula acest pact comisoriu in cartea funciara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pact comisoriu grad iv crisssu crisssu Cine este proprietarul? O persoana fizica vinde unei societati un teren in 2006, primeste avansul iar restul de pret urmeaza sa il primesca in momentul in ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament cu achitare partiala uditza uditza Am un apartament de vanzare, iar cumparatorul nu are toti banii acum si nu poate nici sa isi ia un credit. Se poate face un contract de vanzare-cumparare in ... (vezi toată discuția)
Pact comisoriu de gradul iv inscris in cartea funciara anaburghelea anaburghelea Intrebarea mea este urmatoarea , daca se poate vinde un imobil si in ce conditii, daca in sarcina sa exista un privilegiu al vanzatorului ( este inscris in ... (vezi toată discuția)