avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Repartizare factura electrica pe minus
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Repartizare factura electrica pe minus

Daca am primit o factura pe minus la electrica nu trebuie sa aparem pe lista de plata la intretinere cu minus pe coloana electrica????

S-a platit o suma mai mare intr-o luna cand electrica a avut eroare si nu a tinut cont de telecitire.Acum in lunile urmatoare facturile or sa vina pe minus.
Nu ar trebui sa apara si la noi acolo cu minus..

Fotomodela noastra presedinta, ne-a trecut cu 0 pe toti in coloana electrica, la scara unde, acum o luna nu s-a putut da indexul prin telecitire.
Ultima modificare: Joi, 26 Mai 2011
locatarx, utilizator
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 15:05, 9 Noiembrie 2011
Pai a subliniat si @adriantot si acum si @unlocatar - de-acum despicam firul in patru, asa de amorul artei si drept sa va spun, nu are sens.
Cum s-a mai spus in postarile anterioare, se poate pune si cu minus si chiar in situatia in care e-on ar fi incarcat factura intr-o nesimtire, chiar v-ati fi dus repede sa o achitati? Nu cred, dar baietii astia de la e-on, nu vor sa lase situatia asa, ci vin cu tampenia de factura cu minus - ca asa este ”programul nemtesc” si nu avem ce face... Este clar ca nu ar trebui sa se intample asa, insa eu am vazut si reversul medaliei, cand unui cetatean de la tara i-a venit o factura de 4.500,00 lei - ceea ce ar fi insemnat consumul familiei lui pe cativa ani buni.
Deci, daca introduci factura cu minus (in conditiile in care anterior a fost introdusa o factura mai mare, proprietarii au achitat deja contributia listei de plata anterioare), sigur ca cheltuiala lunara a acelorasi proprietari scade cu o suma infima (dar egala cu ”incarcarea”), de 1-2 lei acolo - discutam de cazul normal, nu de o anomalie - bun si ce se intampla, ai regularizat situatia facturii e-on mai repede;
Daca nu introduci nimic (ca si cum nu ai avea factura) ce se intampla? Proprietarul incarcat cu o luna in urma, nu v-a mai achita o perioada mai mare de timp, pana la concurenta consumurilor si practic toata lumea este multumita!

Aceasta la prima vedere, ca dedesubturi mai sunt - bine auzite ”pe surse” : baietii care furnizeaza un anumit produs (nu zicem care), nu aveau bani de prime la sfarsitul anului, economistul sef se plange la ”general”, ca uite, daca mergem in ritmul acesta cu incasarile, nu ne ajung banii de prime. Ba vor ajunge. Vezi dumneata ca pe data de .... se fac lecturarile in teren, asa ca pluseaza consumul cu 10%, lasa ca nu-i bai, le explici consumatorilor ceva ca au sa achite mai putin la factura urmatoare... faci calculul... ei, acum ai bani de prime? Sigur ca ai!
Nu generalizam, dar se mai intampla, sau cum s-ar mai spune, persoanele (furnizorii) de fata sunt excluse!
La asemenea intrebari "cum sa pui cu minus"? sau "e imposibil sa pui cu minus"..... chiar nu mai am ce spune inafara de faptul ca "e grea "artimetica" asta, moncher"!!!

Scuzati, dar in cazul acesta lasati-va de calcule, ca faceti chestii urate prin tabele!

Cum adica nu ati mai putut da indecsii? N-ati avut curent si telefon 10 zile la rand?:stunned:

Apropos! Stiti cat face 2-1? Face 1 Adica 2 ar fi celelalte cheltuieli si -1 ar fi electrica, Adica omul are de dat 1 pentru ca luna trecuta a dat 3 in loc de 2. ;)
Nu va straduiti sa intelegeti, ziceam si eu doar asa.....de amorul aritmeticii!
@ Elga
Dupa cum am spus a cazut curentul si s-au intrerupt telecomunicatiile.Era in ultima zi de furnizare a indexului.
Ca sa intelegeti dumneavoastra mai usor va detaliem exemplul cu furnizorul dv ENEL.
Ganditi-va ca sunteti in ultima zi de furnizare a indexului la ENEL si trebuie sa furnizati indexul.
La Enel aveti 2 modalitati de furnizare: internet si telefon si dupa cum probabil stiti in ultima zi nu se poate da indexul prin internet.(scrie clar pe site la rubrica Înregistrare index asta daca vrei sa dai indexul in ultima zi)
Asa ca va ramane doar telefonul.Acum dupa cum probabil stiti in ultima zi il puteti furniza numai pana la ora 20.(o sa va apara pe site la rubrica Înregistrare index in ultima zi ).
Prin urmare dv vreti sa furnizati indexul la ora 16 si nu aveti curent si telefon si alimentarea cu curent va reveni la normal la orele 5 dimineata in ziua urmatoare nu veti avea cum.
Situati este binecunoscuta de toti locatarii deoarece imediat dupa momentul cind se fac citirile de catre administrator si foschist se trasmit la furnizor.

V-am dat exemplul de mai sus ca vad ca ne luati peste picior fara a ne da solutia concreta la distribuirea pe minus ca nu exista.
Nu este vorba de o factura de stornare in care primesti bani ci una in care iti arata ca ai o suma platita in avans.Asa cum a spus si @Elenazan nu ai cum sa pui cu minus atat timp cat nu primesti bani inapoi.
Domnisoara imi cer scuze dar eu in viata am fost mereu precaut.Tot timpul am stat cu frica sa nu fiu pacalit.
Adevarat este cum spuneti dumneavoastra mai sus in ceea ce priveste furnizarea indexului dearece am fost toti in foisor cind dv si fochistul furnizati indexul.
Factura in cauza nu este mare si sincer dupa ce citisem primul raspuns al lui @adamgrecu credeam ca aveti dreptate.Acum numai inteleg nimic.

Domnul cu userul AdamGrecu s-a razgandit sau ii raspunde ca replica moderatoarei elga?
Sincer nu am inteles nici parerea celuilalt moderator adriantot.
Domnul Adriantot spunea ca dansul nu foloseste "telecitirea" si face exact cum facea fostul presedinte.
Dansul nu furnizeaza indexul lunar catre E-on(furnizorul dansului) dar repartizeaza ca si fostul presedinte o anumita suma estimata conform citirilor lunare .
Dar dupa cum spuneam si inainte daca tot citim hai sa il si trasmitem catre furnizor daca ne da acesta posibilitate si sa fie facturile exact cat vrem noi.
Ca la o scara s-a apucat sa se dea indexul si la cealalta nu asta e.
Din intamplare s-a nimerit sa fie si scara cu centrala termica asa ca factura a venit mai mare ,ca asa fusese consumul anul trecut pe vremea asta si prin urmare atat era si estimarea.(facuta cu o luna inainte)

Daca dv platiti la orice furnizor 150 ron in avans luna viitoare cind o sa vina o factura pe minus credeti ca o sa ma mai dea cineva bani inapoi?Daca ar fi fost o suma mare puteam cere banii inapoi dar asa se regularizeaza din 2 facturi.Prima pe minus iar urmatoarea o sa fie de plata mai putin.Nu ai cum sa pui bani cu minus in lista.
Ultima modificare: Luni, 30 Mai 2011
w_v_w_v, utilizator

Alte discuții în legătură

Factura enel platita in avans de asociatia de proprietari cibo0505 cibo0505 Buna ziua Ma confrunt cu urmatoarea situatie in calitate de cenzor la o asoc de prop: exista o factura platita in avans cu multe luni in urma, la care ... (vezi toată discuția)
Apartament nelocuit, cum fac cu energia electrica? mir2006 mir2006 Buna ziua, va rog sa ma sprijiniti in urmatoarea problema: voi locui in strainatate pt cativa ani si nu doresc sa inchiriez apart. In acest caz, cum sa ... (vezi toată discuția)
O relatie facila si eleganta cu furnizorul de energie electrica - serviciul myenel elga50 elga50 [i]In aceasta sectiune ne putem ocupa si pentru a furniza utilizatorilor forumului care ne viziteaza sectiunea informatii privind serviciile pe care diferite ... (vezi toată discuția)