avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 493 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Repartizare factura electrica pe minus
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Repartizare factura electrica pe minus

Daca am primit o factura pe minus la electrica nu trebuie sa aparem pe lista de plata la intretinere cu minus pe coloana electrica????

S-a platit o suma mai mare intr-o luna cand electrica a avut eroare si nu a tinut cont de telecitire.Acum in lunile urmatoare facturile or sa vina pe minus.
Nu ar trebui sa apara si la noi acolo cu minus..

Fotomodela noastra presedinta, ne-a trecut cu 0 pe toti in coloana electrica, la scara unde, acum o luna nu s-a putut da indexul prin telecitire.
Ultima modificare: Joi, 26 Mai 2011
locatarx, utilizator
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 15:05, 9 Noiembrie 2011
Faza asta cu repartizatul asa estimativ la plata mi se pare o metoda de incurca lucrurile.
In felul acesta nu o sa se mai "pupe" repartizatul cu cat e factura nicioadata si din cate din cate imi amintesc fostul presedinte a fost sanctionat cu amenda tocmai pentru acest motiv la controlul solicitat de mine.
Poate ar trebui sa spunem si domnului moderator ca repartizatul unor facturi inexistente este ilegal dupa cum au spus cei de consiliul judetean.
Poate totusi ne lamuresc oamenii aici pe forum.
Eu zic ca daca nu va raspunde nimeni si moderatorii sunt de alta parere tosusi sa mai solicitati o verificare la Primarie sa ii cheme iar pe cei de la consiliul judetean.

Dar eu v-am explicat aici ca nu ati vrut sa ma intrebati direct.

Daca avem ca exemplu rubricile:

Cost apa Salariul Fochist Curatenie Electrica Total

20 10 10 -20 20

Adica cu 20 lei mai putin decat ar trebui.Prin urmare in luna respectiva nu o sa avem de unde plati o factura.
Ma mai gandesc daca are rost sa chem vreun control ca sunt si eu ca si mine tot oameni.E drept sunt in domeniu si e drept ca au stat in tara si cunosc regulile nu piloti de curse intorsi la 52ani de prin tari straine.
Nu am intrebat direct ca am vrut sa imi mentin gandirea clara.
Mi-a explicat cealalta prietana a dv domnisoara cenzor ca ati adunat banii si ati platit factura nu ati tinut banii in casa sa dati banii inapoi la oameni.
Dar din cate stiu dv sunteti colege la firma de audit price sau cum s-o numi si mai sunteti si vecine de etaj.
Incerc sa o iau pe rand ca parca simt ca se face "varza" din acest subiect.

Indexul: aveti la dispozitie 10 zile sa-l dati. De ce o faceti in ultima zi? Nu stiu sa raspund. La Enel exista un numar gratuit de pe orice retea, inclusiv mobila, care nu depinde de curent. De ce n-ati putut folosi un telefon mobil? Nu stiu sa raspund.

Daca am platit in prima luna un consum estimat de 10 lei (si eu am consumat de 6 lei) si in a doua luna mi se citeste indexul si se constata ca am mai consumat in a doua luna de 2 lei, deci in total pe doua luni am consumat de 8 lei, dar am platit 10 lei...e normal ca Enelul sa-mi zica "Eu, Enel, am sa-ti dau 2 lei pe aceste doua luni, asa ca ia de-aici factura de -2 lei.
Ce va face sa nu procedati la fel cu fiecare locatar in parte caruia o luna sau cate or fi fost estimate i-ati luat bani in plus pe un consum mai mic si acum, cand Enelul va da o factura cu - N lei sa n-o impartiti oamenilor cu minus.

Eu zic sa va ganditi mai bine si sa nu va mai repeziti cu raspunsul.
Operatia asta se numeste regularizarea platilor. Exista regularizari ale platilor, la fel cum exista si regularizari ale consumului.

S-a platit asa zeci de ani si acum ....v-ati dat seama ca nu se poate!. Ba se poate cand aplici regulile milenare ale matematicii, aritmeticii elementare.

Ce pui necuvenit mai mult la plata (obiectiv si estimat) trebuie sa dai inapoi la un moment dat. ..... prin acest minus ultradiscutat si controversat.

Despre ce factura vorbiti ca nu o puteti plati? Aia cu minus?

Ce inseamna o factura de -2 lei? Nu inseamna ca vine Enelul sa-mi dea 2 lei, asa cum nici eu n-as da bani locatarilor inapoi pe care i-au dat in plus, dar Enelul imi va scadea dintr-un viitor consum acesti 2 lei, asa cum si eu, ca administrator ce sunt, le scad oamenilor din intretinere.
Altfel spus, oamenilor li se repartizeaza atat cheltuielile, cat si platile, atat plusurile, cat si minusurile, atat bunele, cat si relele......
Ultima modificare: Luni, 30 Mai 2011
elga50, moderator
Doamna @Elga
Acum inteleg ca nu ati inteles situatia si din aceasta cauza ati furnizat o imposibilitate si anume de a repartiza o suma cu minus in liste.

La mine toate facturile se emit lunar si reflecta valoarea exacta a consumului in luna respectiva.Adica luna de luna adun banii exact cat vine factura care reflecta foarte real consumul intrucat dau indexul lunar prin telecitire.
Dau indexul in ultima zi ca sa fie cat mai aproape de intervalul calendaristic al lunii.Cand a cazut curentul a cazut si telefonia mobila si tot.
Dv fiind in Bucuresti cred ca nu puteti pati asa ceva.
Daca intr-o luna nu dai indexul iti vine o factura cu un consuma estimat cu nr de kw pe care i-ai trecut in fiecare luna cand ai facut regularizarea.
Nu am dat indexul si a venit o factura de 132 lei cind de fapt ei consumau mult mai putin.Am platit si luna urmatoare aprilie a venit una cu minus iar .cind se va emite cea pe luna mai in cateva zile va fi pe plus.(dar putin ai mica decat normal)

Nu mi s-a dat bani inapoi cum se intampla la dv unde la fel nu primiti dar reise din diferenta intrucat ati adunat bani mai multi pe care ii aveti in casa.
Eu i-am adunat si i-am platit la furnizor.
Acum va intreb :Cum sa repartizam oamenilor in liste sume cu minus?Nu ies lipsa daca nu am adunat in plus?

@locatarx

1 Nu am inteles cum adica si cei care vin in control sunt tot oameni?
2 Nu lucrez inpreuna cu domnisoara cenzor in "the big four".

Ultima modificare: Luni, 30 Mai 2011
w_v_w_v, utilizator

Alte discuții în legătură

Factura enel platita in avans de asociatia de proprietari cibo0505 cibo0505 Buna ziua Ma confrunt cu urmatoarea situatie in calitate de cenzor la o asoc de prop: exista o factura platita in avans cu multe luni in urma, la care ... (vezi toată discuția)
Apartament nelocuit, cum fac cu energia electrica? mir2006 mir2006 Buna ziua, va rog sa ma sprijiniti in urmatoarea problema: voi locui in strainatate pt cativa ani si nu doresc sa inchiriez apart. In acest caz, cum sa ... (vezi toată discuția)
O relatie facila si eleganta cu furnizorul de energie electrica - serviciul myenel elga50 elga50 [i]In aceasta sectiune ne putem ocupa si pentru a furniza utilizatorilor forumului care ne viziteaza sectiunea informatii privind serviciile pe care diferite ... (vezi toată discuția)