avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... sanctiune cu caracter administrativ
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

sanctiune cu caracter administrativ

Intr-un dosar penal s-a terminat urmarirea penala si procurorul a dispus solutia urmatoare:
- netrimiterea in judecata (fapta nu prezinta pericol social etc.)
- scoaterea de sub urmarire penala
- se aplica invinuitului sanctiunea cu caracter administrativ: amenda

Intrebare: aceasta sanctiune cu caracter administrativ se trece in cazierul judiciar? Daca da care este statutul sau, cind si cum se sterge?
Cel mai recent răspuns: ion minca , utilizator 00:51, 14 Iunie 2011
Asa cum am promis, atasez raspunsul Inspectoratului General al Poliţiei Române - Direcţia Cazier Judiciar, Statistică şi Evidenţe Operative privind inscrierea in cazierul judiciar a sanctiunilor cu caracter administrativ:

Către,
Domnul Ion Mincă

Referitor la petiţia dumneavoastră, adresată Inspectoratului General al Poliţiei Române - Direcţia Cazier Judiciar, Statistică şi Evidenţe Operative, prin care solicitaţi unele informaţii referitoare la înscrierea în cazierul judiciar a sancţiunilor cu caracter administrativ vă comunicăm următoarele:
- conform art. 9 din Legea nr 290/2004 privind cazierul judiciar republicată, cu modificările şi completările ulterioare, se înscriu în cazierul judiciar comunicările referitoare la sancţiunea cu caracter administrativ a amenzii stabilite conform Codului penal;
- conform art. 21 din Legea nr 290/2004 la copia de pe cazierul judiciar transmisă organelor judiciare competente în limitele stabilite de lege - 5 ani conform art. 741 Cod Penal introdus prin Articolul XX din Legea nr. 202 din 25.10.2010 privind unele măsuri pentru accelerarea soluţionării proceselor - se ataşează informaţiile referitoare la sancţiunile cu caracter administrativ aplicate conform Codului penal;
- conform art. 17 din Legea nr 290/2004 în certificatul de cazier judiciar eliberat persoanelor fizice se înscriu sancţiunile penală din hotărârile judecătoreşti rămase definitive drept urmare nu se comunică în acest document sancţiunile cu caracter administrativ aşa cum au fost descrise mai sus.

Cu stimă,

DIRECTOR,
Comisar şef de poliţie

PREDESCU CONSTANTIN
Ultima modificare: Miercuri, 15 Iunie 2011
ion minca, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme la cazier ioanatudor5 ioanatudor5 In urma cu 1 an un var a fost prins intr-un magazin sportiv furind.Arecunoscut fapta a fost dus la politie unde a dat o declaratie dupa care la aproximativ 4 ... (vezi toată discuția)
Sanctiune cu caracter administrativ Andrei9208 Andrei9208 Buna ziua, Anul trecut am avut o problema cu politia, iar de vreo saptamana mi-a venit o amenda acasa. In amenda scrie ca fapta in continutul ei concrect ... (vezi toată discuția)
Amenda administrativã figureazã în cazierul judiciar? marian2222 marian2222 vreau si eu sa stiu daca o amenda administrativa apare in cazier.am sustras un odorizant auto dint un supermarket si am fost prins si politistul dupa ce am dat ... (vezi toată discuția)