avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... vreau sa-mi fac singur izolarea termica exterioara a ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

vreau sa-mi fac singur izolarea termica exterioara a apartamentului

Buna seara . Revin cu un nou subiect , dupa cel in care am cerut sfaturi atunci cand mi-a fost distrusa masina de o bucata din tencuiala blocului.
As dori sa-mi renovez partea mea de nivel (etaj 6) pe exterior + izolare termica, fara restul asociatiei de propietari ( sunt reticienti la aceasta idee).
Imi trebuie autorizatie de la primarie?
Pot sa o fac renovarea fara o firma autorizata? (Sunt alpinist si impreuna cu alti prieteni si ei alpinisti putem face acest lucru)
Imi trebuie acordul asociatiei de locatari sau al vreunui vecin (pe orizontala sau verticala)?
Multumesc anticipat.
@Adam Grecu:

Daca spuneti ca s-au obtinut acele,, vestite'' certificate de urbanism de catre asociatia a carui pastor sunteti de ce nu ne luminati pana la capat?.:O

Odata, cand am fost la asociatie si presedintele i-mi arata o adresa de la primaria locala spunand ca a achitat 5,00 lei pe acolo fara sa ma lamureasca ca erau bani pentru certificate de urbanism pentru fondul vechi.

Curata conspiratie a presedintilor de asociatii Coane Fanica.:stunned:
Cu privire la certificatele de urbanism.... Da, asociatia a facut cerere in vedere eliberarii acestora, nu a venit primaria cu o adresa sa ne impuna ceva. Initial in cerere am solicitat eliberarea certificatului de urbanism pentru cele 11 blocuri componente, asa la grupa mare, dar am fost refuzati si ni s-a comunicat ca este nevoie de cate o cerere pentru fiecare bloc in parte. M-am conformat, am achitat 11x5 lei si cum am spus, in cateva zile le-am scos.
Sigur si noi am intrebat daca este nevoie de autorizatie de construire si de la acel birou de urbanism ni s-a spus ca nu este nevoie de asa ceva, pentru ca nu se fac modificari ale fatadei, adica este un fel de-a face o zugravire a peretilor exteriori (apropo's, se pare ca in parlament s-a pus de-o discutie in acest sens).
Cum v-am mai povestit, in opinia mea, primaria trebuia sa conditioneze asociatiile / proprietarii la respectarea unor anumite culori. Asa, unde te uiti, vezi cam tot ce le-a trecut prin minte meseriasilor sa faca, desigur cu acceptul proprietarilor.
Si ca sa claarific un pic misterul, comitetul nostru executiv a dispus achitarea c/val certificatelor de urbanism dintr-un fond special aflat la dispozitia acestuia, deci cheltuiala nu a fost introdusa pe lista de plata. Am facut copii dupa aceste documente si le-am pus la dispozitia reponsabililor de scara.
maiam a scris:

Daca izolati prin interior, scapati de o multime de probleme! Izolarea exterioara are efect doar in cazul anveloparii intregii cladiri, altfel toata cheltuiala este inutila!
Buna seara.
Am vazut prin toata tara pe unde am umblat o multime de blocuri unde erafacuta asa zisa anvelopare pe diferite apartamente nu pe tot blocul. Nu inteleg de ce ar trebui sa fie facut intregul imobil ca sa nu irosesc banii?
Am facuta izolatie si pe interior dar nu tine foarte bine caldura pentru ca materialul folosit (poliester) este subtire datorita spatiului limitat .
Ma gandesc ca daca fac izolarea , consolidez in acelasi timp si fatada blocului de la nivelul apartamentului meu care este degradata.
Armaturile metalice ale peretilor unui apartament sunt legate de armaturile apartamentelor invecinate si, daca acestea nu sunt izolate, se pierde multa caldura pe acolo. Stim cu totii ca aerul cald se afla in partea de sus a camerelor. Ar trebui ca pardoseala sa fie calda de la apartamentul de sub noi, dar nu se intampla deloc asa. Referitor la spatiul pierdut prin izolarea pe interior, cred ca temerea e putin exagerata. Daca facem un calcul simplu, vom constata ca avem in camere multe obiecte care ocupa spatiu degeaba si, cu toate acestea, nu ne plangem, dar devenim foarte exigenti cand e vorba sa alocam spatiu pentru o izolatie mai buna!
@maiam,
Ai dreptate in privinta necesitatii izolarii intregului bloc si nu ” pe ici, pe colo” cum vrea/poate fiecare. Ar fi mai multe motive, insa cel principal este realizarea unei izolari cat mai bune si nu in ultimul rand cel al aspectului de-a dreptul dezolant al cladirii. Aici trebuie sa intervina serviciul disciplina in constructii de la primaria locala. Nu se poate permite efectuarea de lucrari partiale de anvelopare. Daca ne gandim numai la aspectul neuniform al culorii fatadei... Aici trebuie sa intervina si as. prop.!
Cu privire la izolarea din interior. Eficienta f. mica. Toate studiile de specialitate au demonstrat clar avantajul izolarii dinspre exterior. Asa-zisul punct de inghet de pe peretele exterior, se deplaseaza tot mai mult spre exteriorul acestuia, asfel incat in interior, in casa efectul este lesne sesizat. Sigur si o izolare interioara este buna, insa daca nu se face ca lumea, orice mica lovitura data in perete, lasa o gaura destul de urata. Practic ar trebui ca peste stratul de polistiren expandat sa fie pusa o placa de rigips care pe langa faptul ca are o suprafata foarte plana, confera si o rezistenta sporita la lovituri.

Alte discuții în legătură

Reabilitarea termica a apartamentului armand67 armand67 Locuiesc intr-un bloc de 10 etaje, la etajul 1. Doresc sa reabilitez termic [b]doar apartamentul proprietate personala[/b], nu si toate nivelurile cladirii in ... (vezi toată discuția)
Asociatie proprietari-spatii comune iuliaiulia1501 iuliaiulia1501 As vrea sa aflu daca un perete exterior al apartamentului proprietate personala este considerat spatiu comun avand in vedere cheltuielile pentru izolare ... (vezi toată discuția)
Reabilitare termica pe cont propriu lilipangica lilipangica care sunt pasii de urmat in cazul reabilitarii termice a apartamentului situat la etaj 1?Vreau sa fac acest lucru pe cont propriu (vezi toată discuția)