avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 319 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Raspund pentru ceea ce posteaza utilizatorii pe saitul ...
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Raspund pentru ceea ce posteaza utilizatorii pe saitul meu?

Cu putin timp in urma am fost contactat de un nene din Republica Moldova ca as acea pe forum un link pus de un utilizator al forumului spre un site de download unde era cartea lui pusa(de cineva)

Forumul este un forum public normal(fara downloaduri ilegale sau de astea)unde se discuta despre electronica unde poate sa posteze oricine, la mine pe forum NU era atasata cartea ci doar un posibil link.

Eu ni stiu de existenta linkului dar e posibil sa fi existat si dansul zice ca are o dovada de la notar ca notarul a deschis forumul si a certificat ca e adevarat acest lucru si este un link.

Am 2 intrebari
1 Poate un notar sa faca acest lucru ? Sau acest lucru trebuie certificat de o autoritate in domeniu ?
Proba nu exista nici macar in cache-ul google care se stie ca stocheaza paginile pentru mult timp.

2 Daca Totusi se ia in considerare proba de la notar eu pot fi tras la raspundere ? Cum ziceam este un forum perfect legal doar ca a pus un user un link... desi in regulamentul intern si la inregistrare zice clar ca sa nu incalci legea.

Multumesc de eventualele raspunsuri. :D
Cel mai recent răspuns: frunzila , utilizator 00:29, 10 Iulie 2011
Un jurist pe aici care sa fie bine documentat in ambele mele situatii expuse mai sus(dovada linkului si vinovatia/nevinovatia forumului) nu exista ? Cate pareri am cerut pana acuma toate au fost in contradictoriu :(

Va rog un PM de la un jurist bun sa stabilim o intalnire contracost bineinteles
:)) ei spune tu. Cum a gasit nenea ala de moldova lincu. Intre atatea topicuri si atatea posturi uite ca a dat de el.Hai ca asta e cusuta cu ata alba.Deci frunzila printre instrumentele de administrarea al unui site fie el forum se poate pune un filtru de linkuri.Adica linkurile sa fie sterse automat.Filtrate.
2. Cartea nu se afla efectiv pe site u tau. Ci pe altu. Deci nu tu detii efectiv materialul.Aaaa ca pe site la tine e un link...e vina userului.Proprietarul cartii trebuia SA TE ROAGE FRUMOS sa stergi tu linkul.Si tu trebuia sa fii de acord.
3 .Cred ca de fapt cel ce a postat linkul e de fapt autorul cartii care este un PESCAR. Ai mare grija. Mie mi se pare doar o fenta de prost gust. Altfel nu imi explic cum de a gasit acel link intre atatea sute de mesaje postate.
4 .Un notar are cu totul alte atributiuni.:D
In forumul ala sunt 700.000 de mesaje scrise de useri, e un colos in toate puntele de vedere si nu se poate controla cum ai vrea ca nu sunt bani de oameni ca nu sa intentionat niciodata ca el sa fie un bisnis ci doar un forum educativ.

Deci ar trebui nici macar sa nu ma gandesc ca ar puea sa ma atace ?
Sincer nu am de unde sa-i dau banii ceruti de el ca chipurile sa ne intelegem si daca ii dau pe ce baza ii dau ? Poate nu are dreptate....
frunzila zice
Sincer nu am de unde sa-i dau banii ceruti de el ca chipurile sa ne intelegem si daca ii dau pe ce baza ii dau ? Poate nu are dreptate....

Pai nu are frate.Ala de a pus cartea lui pe rapidshare ala e vinovatu ...daca e. Da mie mi se pare PESCARIE . De exemplu eu imi urc un material pe un server de stocare rapidshare,megaupload ok? pun un link la tine in forum. Si apoi te iau la intrebari.Tu de teama si de nestiinta mai mai ca mi-ai da ceva banuti.Este??

Mai intai ......moldoveanu ala sa traga de par "rapidshare" adica host-ul.Ca asa ar fi "conform legii" aleia de o invoca nush care notar.Ok.Si daca ar fi asa.Tu in 5 min intri si stergi linkul .Ce mai ramane ca "dovada" ? Sunt o mie si una de tertipuri de facut bani. 999 le miros de la distanta.Adica nu sunt de nepacalit.
Revin ca ma enerveaza... insista

Eu i-am zis, uite-ti aici userul, ala a pus linkuri pe mai multe forumuri(pe care a zis ca le da in judecata) nu numai pe al meu si stie si moldoveanul foarte bine asta dar el vrea numai pe administratorul forumului sa-l dea in judecata :) ca probabil se gandeste ca e mai aproape fata de mine fata de niste IP-uri care as putea sa le furnizez organelor in drept(nicidecum lui)

Presupunem ca toata abureala asta a lui va tine in RM si eu sigur nu am sa ma duc la proces acolo deci am sa pierd practic. Am sa contest in Bucuresti in cazul asta ca aplicarea nu se poate face acolo.

Odata pot sa contest dovezile adica screenshot "legalizat"

Urmatoare intrebare e asta: Pot sa invoc regulamentul forumului ? Nu e facut de acuma acest regulament ci este din 2004 parca si un miniregulament trebuie obligatoriu sa-l accepti la inscriere altfel nu te poti inscrie.

In caz ca este valabil regulamentul sitului in justitie atunci e perfect, am sa-i dau niste IP-uri deforma sa caute pe cel care a pus linkul...

Dintre toti cati am intrebat nimeni a a ptut sa-mi dea un raspuns exact adica sa-mi zica ca e alba sau neagra.
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Iulie 2011
frunzila, utilizator

Alte discuții în legătură

Riscurile descarcarii de programe, fara limita gil_73 gil_73 buna ziua ,dupa cum bine stiti exista anumite sit-uri unde dupa ce te inregistrezi poti downloada prin share ce-i drept nelimitat orice aproape.si eu sun logat ... (vezi toată discuția)
Descarcare filme de pe site-uri de tip rapidshare, fileserve, etc. MirelaVV MirelaVV Buna seara, Imi cer scuze daca va deranjez, dar as avea si eu nevoie de un raspuns cat mai avizat in legatura cu legalitatea descarcarii de filme( carti, ... (vezi toată discuția)