avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1289 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... reparatii parti comune cu afectarea proprietatii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

reparatii parti comune cu afectarea proprietatii

sunt administrator la un bloc si ma confrunt cu urmatoarea situatie: avand probleme cu instalatia pe verticala la apa, parte comuna, am chemat un instalator sa repare intre etajul 2 si subsol, de fapt sa inlocuiasca aceasta portiune; proprietarul apartamentului de la etajul 1, de unde s-a intervenit, a trebuit sa-si sparga faianta si, dupa terminare, a observat ca din neglijenta instalatorului ?! (nu am decat versiunea proprietarului deocamdata) i s-a stricat ceva la chiuveta...a trebuit sa cumpere piese, l-a rechemat pe instalator si l-a pus sa-i repare, apoi m-a sunat sa ma intrebe cine ii da banii pe piesele respective (20 lei) si daca instalatorul e autorizat de asociatie pentru a face reparatii !?....apoi, mi-a cerut sa-i platim si faianta pe care trebuie sa si-o puna la loc...acum, instalatorul adus de mine (conventie civila pt.lucrare, stat de plata, totul conf.legii) a mai venit in bloc la reparatii in special de week-end, cand chiar nu ai pe cine sa chemi...si ca sa stai cu apa oprita mai ales acum pe caldura, e chiar neplacut....in rest, vreau sa stiu, va rog, daca trebuie sa-i platesc piesele propriei reparatii din casa lui si faianta....multumesc
johnpescar a scris:
Unde scrie ca proprietarul nu are voie sa puna faianta pe masca care acopera tevile instalatiei comune?.

Scrie in toata legislatia referitoare la administrarea blocurilor, in legislatia referitoare la constructii..., dar nu exact asa cum vreti dumneavoastra.
Tot asa cum cred ca nu este scris undeva in legislati ca nu avem voie sa intram cu elefantul in bloc, sa urcam tancul in balcon, sa aruncam gunoiul in balconul vecinului s.a.m.d.
adriantot a scris:

johnpescar a scris:
Unde scrie ca proprietarul nu are voie sa puna faianta pe masca care acopera tevile instalatiei comune?.

Scrie in toata legislatia referitoare la administrarea blocurilor, in legislatia referitoare la constructii..., dar nu exact asa cum vreti dumneavoastra.
Tot asa cum cred ca nu este scris undeva in legislati ca nu avem voie sa intram cu elefantul in bloc, sa urcam tancul in balcon, sa aruncam gunoiul in balconul vecinului s.a.m.d.
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>..
Mi se pare un raspuns fara substanta si fara responsabilitate,,,Ci de fapt este indemn la fapte ilegale (vine x imi strica in casa si nu plateste nimeni ...ca, asa spune legislatia, Dar legislatia asociatiilor de proprietari se ma completeasa si cu alte acte normative,,,D-lor, si vezi cum esti tras la raspundere!!!!), si instalarea unui haos intr-o comunitate.
Cunosc un caz aproape similar, Proprietarul a avut castig de cauza in instanta, Si instanta a obligat pe "paznicul juridic al lucrului", adica asociatia sa plateasca daunele provocate proprietarului... Asa ca as ruga, sa nu mai fie dezinformati utilizatorii cu raspunsuri pe jumatate sau in bataie de joc.
Daca si de data aceasta moderatorii imi vor sterge mesajul, nu-mi ramane decat sa ma adresez administratiei "'forumului'", sau in cel mai nefericit caz imi voi sterge contul de acest forum,,,,,,:((
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Iunie 2011
Manole Dumitru, utilizator
:offtopic:Si eu cunosc un caz cand proprietarul nu a a avut castig de cauza intr-un proces asemanator.
Vreti sa incetati cu "batutul campilor"?
legat de tevile pe verticala, am si eu o problema la bloc. dupa ce 5 ani a fost oprita apa calda de la radet, cand s-au achitat datoriile si s-a dat drumul la apa, tevile de apa calda au fost schimbate pe 3 coloane. Pe a patra coloana, proprietarul de la etajul 2 nu a dat voie sa se lucreze in apartament, avand centrala. administratorul de atunci a lasat oamenii asa, respectiv cu teava noua parter si et.1, unde este pus dop, deci nimeni de pe aceasta coloana nu are apa calda. acum eu sunt administrator si proprietarul de la etajul 9 vrea apa calda!!!!!!!!!!!comitetul executiv a fost de acord cu montarea tevii si reparatiile in fiecare apartament, dar in afara de etajul 5 care vrea apa calda, ceilalti nu vor sau au centrala si nu sunt de acord sa plateasca. mai mult, etajul 3 - tot cu centrala- a zis ca se muta din apartament daca ne apucam de treaba si nu vom putea intra la el. eu ce pot face in aceasta situatie? am acordul comitetului executiv, dar nu si acordul majoritar al proprietarilor. si totusi, mi se pare o ingradire a dreptului unui proprietar! eu ce pot face in aceasta situatie?
Dv., ca administrator, faceti ce decide comitetul executiv.
Proprietarii care vor apa sa se adreseze comitetului, nu dv.

Alte discuții în legătură

Cine achita daunele din apartamentele locatarilor? nofret nofret Daca se sparge teava de apa rece ori calda din peretele de la baie, stiu ca eventualele costuri pentru inlocuirea acesteia revine administratiei de ... (vezi toată discuția)
Reparatii parti comune la bloc Andrei177 Andrei177 La solcitarea administratiei de bloc s-a efectuat o reparatie la o teava de apa pluviala care trece prin ap. meu. Aceasta teava a fost mascata de un gheu de ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli cu reparații coloană apă în bloc adrianfltm adrianfltm Bună ziua, În apartamentul în care stau ( chiriaș, dar nu cred că e relevant pt situația de mai jos ) au apărut , aproximativ acum o lună pete și ... (vezi toată discuția)