sunt administrator la un bloc si ma confrunt cu urmatoarea situatie: avand probleme cu instalatia pe verticala la apa, parte comuna, am chemat un instalator sa repare intre etajul 2 si subsol, de fapt sa inlocuiasca aceasta portiune; proprietarul apartamentului de la etajul 1, de unde s-a intervenit, a trebuit sa-si sparga faianta si, dupa terminare, a observat ca din neglijenta instalatorului ?! (nu am decat versiunea proprietarului deocamdata) i s-a stricat ceva la chiuveta...a trebuit sa cumpere piese, l-a rechemat pe instalator si l-a pus sa-i repare, apoi m-a sunat sa ma intrebe cine ii da banii pe piesele respective (20 lei) si daca instalatorul e autorizat de asociatie pentru a face reparatii !?....apoi, mi-a cerut sa-i platim si faianta pe care trebuie sa si-o puna la loc...acum, instalatorul adus de mine (conventie civila pt.lucrare, stat de plata, totul conf.legii) a mai venit in bloc la reparatii in special de week-end, cand chiar nu ai pe cine sa chemi...si ca sa stai cu apa oprita mai ales acum pe caldura, e chiar neplacut....in rest, vreau sa stiu, va rog, daca trebuie sa-i platesc piesele propriei reparatii din casa lui si faianta....multumesc
Puteti rezolvati mai simplu problema daca asociatia si dumneavoastra respectati prevederile legii 230/2007 si HG 1588/2007.
Acestea prevad ca sunteti obligat sa permiteti accesul reprezentantilor asociatiei pentru reparatii ale instalatiilor comune iar acestia trebuie ca, dupa reparatia instalatiei, sa aduca peretele, planseul respectiv la situatia initiala. Adica toata lucrarea, atat de inlocuire, reparatie a coloanei cat si readucerea peretilor la forma de dinaintea interventiei se fac si se suporta de catre asociatie iar costurile se repartizeaza pe proprietari conform cotei indivize.
Multumesc pentru raspunsuri si sfaturi.
Sa inteleg ca totul trebuie rezolvat verbal, eu nu am dreptul sa primesc nimic scris de la asociatie? Acel preaviz mentionat in art. 15 este cu titlu de anunt pe cale orala?
Presupunand prin absurd ca eu raman cu gaura in baie, cum pot dovedi ulterior ca acea gaura mi-a fost provocata de administratia blocului?
Cei din conducerea asociatiei sunt vecinii dumneavoastra si sunt alesi de dumneavoastra. Maine puteti fi dumneavoastra in locul lor. Asa ca este firesc sa rezolvati treburile cu intelegere si incredere unii in altii.
Dar, daca nu aveti incredere, atunci shicanati-va unii pe altii, dumneavoastra cerand-le sa va comunice orice in scris si raspundeti-le numai in scris, cu numar de inregistrare, stampile, martori, confirmari de primire...
Ganditi-va ca peste o luna, doua o sa va curga de undeva apa in casa. Pai daca vreti sa rezolvati numai cu dovezi scrise, chiar daca apa curge, faceti o cerere si asteptati vreo 20-30 de zile raspuns scris prin care conducerea asociatiei va aduce la cunostinta prin scrisoare cu confirmare de primire ca pe data de 20 august va veni o comisie sa constate. Vine comisia pe 20 august, constata, incheie un proces verbal si dupa cateva zile va trimite tot prin posta raspuns ca se confirma sesizarea si se va discuta in prima sedinta de comitet din 15 septembrie. Pana atunci se cauta cateva firme, oferta, devize, se afiseaza... si in 15 septembrie se stabileste firma cu care se va executa lucrarea. Se face contractul si se incepe lucrarea in 10 octombrie, duipa ce sunt instiintati in scris, cu confirmare de primire vecinii de deasupra dv pentru a permite intrarea in apartamentele lor...
Cred ca nu va doriti un asemenea mod de a colabora si intretine instalatiile si partile comune din bloc.