avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1276 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... reparatii parti comune cu afectarea proprietatii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

reparatii parti comune cu afectarea proprietatii

sunt administrator la un bloc si ma confrunt cu urmatoarea situatie: avand probleme cu instalatia pe verticala la apa, parte comuna, am chemat un instalator sa repare intre etajul 2 si subsol, de fapt sa inlocuiasca aceasta portiune; proprietarul apartamentului de la etajul 1, de unde s-a intervenit, a trebuit sa-si sparga faianta si, dupa terminare, a observat ca din neglijenta instalatorului ?! (nu am decat versiunea proprietarului deocamdata) i s-a stricat ceva la chiuveta...a trebuit sa cumpere piese, l-a rechemat pe instalator si l-a pus sa-i repare, apoi m-a sunat sa ma intrebe cine ii da banii pe piesele respective (20 lei) si daca instalatorul e autorizat de asociatie pentru a face reparatii !?....apoi, mi-a cerut sa-i platim si faianta pe care trebuie sa si-o puna la loc...acum, instalatorul adus de mine (conventie civila pt.lucrare, stat de plata, totul conf.legii) a mai venit in bloc la reparatii in special de week-end, cand chiar nu ai pe cine sa chemi...si ca sa stai cu apa oprita mai ales acum pe caldura, e chiar neplacut....in rest, vreau sa stiu, va rog, daca trebuie sa-i platesc piesele propriei reparatii din casa lui si faianta....multumesc
Proprietarii respectivi au facut cerere la presedintele asociatiei, care a fost dezbatuta la o sedinta a comitetului executiv si a fost aprobata
Atunci comitetul, presedintele, ii poate actiona in judecata pe proprietarii care nu permit lucrari pe proprietatea comuna care strabate spatiul lor privat.
Poate propuneti presedintelui sa se discute in comitetul executiv realizarea acestei instalatii in afara apartamentelor. Sa se instaleze coloana de apa pe casa scarii, fara a intra in apartamente. Din holul comun la fiecare palier se pot introduce tevile in apartamente doar celor care vor apa.
Buna ziua

Pe coloana aferenta ap. meu a aparut o problema la etajele inferioare: scurgeri de apa de-a lungul tevilor la etajul doi si infiltratii in tavanul etajului 1 (eu stand la trei). S-au facut verificari si din apartamentul meu, si pe locasul tevilor comune (ghena sau cum se intituleaza) nu exista nici macar o picatura de apa. Peretele nu este umed, podeaua nici atat.
In urma "deductiilor logice" (citez) instalatorii chemati de administrator au ajuns la concluzia ca este o defectiune intre etaje si ca trebuie "spart" la mine in baie pt a repara. Mi s-a explicat ca administratia va suporta doar teava comuna "in cazul in care se dovedeste a fi crapata" (citez) cu gaura din casa ramanand sa ma descurc eu.
Avand in vedere ca exista riscul ca defectiunea sa nu fie cea "dedusa" i-am solicitat administratorului o notificare in care sa enunte problema si modalitatile de reparatie, pentru a putea beneficia si eu de asigurarea pe care o platesc de 6 ani (da, am o clauza suplimentara, care-mi asigura reparatia peretilor dupa interventiile la partile comune).
Domnul administrator refuza sa-mi dea acest inscris pt ca el "nu are chef de scandal cu societatea de asigurari" desi i-am explicat ca acestia nu au nici o treaba cu dansul, iar eu voi continua sa refuz accesul instalatorilor pana la primirea acelui inscris, mai ales ca defectiunea a fost dedusa de catre dansii si chiar si instalatorii refuza sa dea un inscris cu privire la modalitatile de remediere.

Va rog sa-mi spuneti in ce mod am putea solutiona acest diferend, intrucat nu este corect nici fata de doamna de la etajul 1 cu tavanul umezit dar nici fata de mine care nu am nici o urma a presupusei defectiuni in apartament sau macar pe locasul comun aferent apartamentului.

Conform legii eu sunt obligata sa acord accesul la partile comune in baza unui preaviz. Dar nu se mentioneaza cine il obliga pe administrator sa-mi dea acel preaviz. (acces am acordat: au venit, s-au uitat, cat pe-aci sa-mi iau si o zi libera ca nu puteau veni seara instalatorii, dar de aici pana la a-mi sparge peretii in baza unei presupuneri e cale lunga zic eu)

Multumesc

Da, e cale lunga! Puteti chema si dv. un instalator ca sa deduca si el de unde ar putea sa fie problema.

Daca la dv. nu e pic de umezeala pe teava comuna (verticala), podeaua din "gheu" nu este umeda, se poate sa fie o fisura la nivelul de sus al apartamentului vecinei. Sa sparga baietii intai acolo, unde este umezeala si apoi sa mearga pe firul problemei pana ajung la locul cu pricina. E posibil sa nu aveti nicio treaba cu aceasta pricina.

Alte discuții în legătură

Cine achita daunele din apartamentele locatarilor? nofret nofret Daca se sparge teava de apa rece ori calda din peretele de la baie, stiu ca eventualele costuri pentru inlocuirea acesteia revine administratiei de ... (vezi toată discuția)
Reparatii parti comune la bloc Andrei177 Andrei177 La solcitarea administratiei de bloc s-a efectuat o reparatie la o teava de apa pluviala care trece prin ap. meu. Aceasta teava a fost mascata de un gheu de ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli cu reparații coloană apă în bloc adrianfltm adrianfltm Bună ziua, În apartamentul în care stau ( chiriaș, dar nu cred că e relevant pt situația de mai jos ) au apărut , aproximativ acum o lună pete și ... (vezi toată discuția)