avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 676 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Noutati privind REVISAL-ul, potrivit HG nr.500/2011
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Noutati privind REVISAL-ul, potrivit HG nr.500/2011

Pe site-ul www.inspectia muncii.ro a aparut Propunerea Inspectiei Muncii privind specificaţiile tehnice ale registrului general de evidenţă a salariaţilor conform Hotărârii de Guvern nr. 500/2011
Documentele se adresează în special angajatorilor care utilizează aplicaţii proprii de gestiune a salariaţilor şi detaliază structura registrului ce urmează a fi transmis, regulile de completare aferente fiecărui element, incluzând şi un exemplu de generare a registrului.

[ link extern ] /
freeelis a scris:

Da, se vor completa si suspendarile c.i.m. aflate la data de 01.08.2011 .... se pare ca nu exista niciun termen pentru a se completa si transmite aceste suspendari , asa cum s-a prevazut pentru salariu.

Buna ziua!
Am rugamintea sa ma ajutati si pe mine cu o informatie.

Intrucat firma noastra este inchisa in perioada 01-22.08.2011, nu ma pot ocupa de actualizarea datelor in noua versiune de revisal. Ma intreb care sunt riscurile daca fac actualizarea datelor la intoarcerea din concediu...ma refer la transmiterea registrului in noua forma la ITM...
Am inteles ca pentru salarii am timp 90 de zile...pentru suspendari nu am prea inteles, iar restul datelor raman aceleasi..
Nu reusesc sa preiau o firma din revisalul vechi in cel nou,cum se procedeaza?
freeelis a scris:

Cred ca este vorba despre PFA , cu toate ca legea nu face distinctie intre persoana fizica si persoana juridica ca prestator de asemenea servicii.

Numai cei care completeaza si transmit Revisalul pentru alte persoane trebuie sa se inregistreze ca operator de date cu caracter personal.

Daca contractul exista din 2009 , atunci treceti aceasta data si vet depune actele imediat dupa intrarea in vigoare a Ordinului nr.1918/2011.

Pe site-ul Autoritatii Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal este specificat ca:
Ø angajatorii au calitatea de operatori de date cu caracter personal;
Ø prestatorii care opereaza efectiv in registru sunt persoane imputernicite de catre operator.
Dupa actualizarea codurilor cor a incercat cineva verificarea prin reges?
suciugeorgeta a scris:

freeelis a scris:

1. Daca persoana desemnata de catre angajator este salariata acestuia , in acest caz se va emite numai o decizie de numire a acelei persoane ... in acest caz, nu se depune nimic la ITM.

2. Daca angajatorul externalizeaza seriviul de completare si transmitere a REVISAL-ului, atunci va depune la ITM o adresa care va contine:
- denumirea prestatorului
- copie CUI prestator
- dovada inregistrarii prestatorului ca operator de adte cu caracter personal
- data la care s-a contractat serviciul de completare si transmitere a registrului

Deci,daca inteleg bine ca firma de contabilitate ar trebui sa ma inregistrez la itm urmand punctul 2 expus de freelis,pentru a putea transmite revisal-ul pentru clientii firmei sau firmele respective sa angajeze in inspector personal cu 2 ore si sa- numeasca prin decizie pentru transmiterea revisal. Corect sau gresesc?

Ca prestator de servicii/firma de contabilitate, da, trebuie facuta inregistrarea la ITM prin depunerea acelor acte de catre firma client (daca nu se va schimba poate aceasta procedura, fiin mai logic si mai simplu ca acestea sa fie depuse de prestator)
Firma prestatoara va numi prin decizie persoana care se ocupa din partea ei de inregistrarea in Revisal.
Desigur, se poate opta si pentru incheierea de contracte de munca intre un angajat al firmei de contabilitate si clientul pentru care lucreaza, dar nu este obligatoriu si tine de modul in care decide firma de contabilitate sa reglementeze acest aspect.

Alte discuții în legătură

Operare date in revisal si itm online ManeaG ManeaG Buna ziua, As dori sa stiu daca persoana care opereaza in Revisal si transmite registru pe ITM online, trebuie sa fie inspector resurse umane sau nu. Citind ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea, la itm, a prestatorilor de servicii care desfarsoara activitatea de completare si transmitere a revisal siro siro Buna ziua, poate a aflat cineva daca s-a elaborat procedura de autorizare, de catre ITM, a firmelor care desfasoara activitate de resurse umane si implicit de ... (vezi toată discuția)
Publicare registru general de evidenta a salariatilor m of 372 / 27 mai 2011 Rodica2011 Rodica2011 Se pare ca nu mai trebuie un inspector de resurse umane cu certificare operare calculator :) (vezi toată discuția)