avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... Contract prestari servicii pentru profesia de ...
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

Contract prestari servicii pentru profesia de consilier juridic

am vazut anumite rspunsuri in forumul dumneavoastradar va rog sa mi spuneti daca un jurist, adica persoan care are o diplom de studii rspectiv licenta in drept... poate fi angajt consilier juridic la o institutie fara a fi inscris in tabloul juristilor?
Este neaparatnecesar sa ai stampila si chitantier pentru a fi angajat in aceasta forma? va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: BRJ LEGAL , Consilier juridic 12:35, 21 Decembrie 2024
~ Conținut șters la cerere ~
Conilierul juridic poate reprezenta o persoana juridica în baza delegatiei si o pesoana fizica in baza unei procuri speciale, mandatar .

abcdeadi a scris:
Nu este necesar. Din punctul meu de vedere este o golanie inscrierea in CCJ. Cineva trebuie sa traiasca din taxe.

Intradevar este o golanie sa incercam sa fim un corp profesional organizat cu etica profesionala, principii etc. - o adevarata golanie .
Ultima modificare: Joi, 24 Noiembrie 2011
Gabriela Pintea, Consilier juridic
juristconsult a scris:

Intradevar este o golanie sa incercam sa fim un corp profesional organizat cu etica profesionala, principii etc. - o adevarata golanie .

Sunt de acord cu tine, si mie mi-ar placea sa existe un corp profesional, insa legea 514/2003 este proasta. Iar UCCJ este un ONG care colecteaza taxe si nu face absolut nimic. A redactat un penibil statut al consilierilor juridici care face adaugari la lege ... ar trebui sa stiti ce inseamna o asa aberatie. Oricum si statutul este facut pentru a spori colectarile de taxe inducand naivilor faptul ca este obligatoriu sa fii membrul respectivului ONG ca sa practici profesia in mod legal.

Poate e vreun sustinator al UCCJ care imi poate da un exemplu de vreo actiune utila facuta de acest ONG.

~ Conținut șters la cerere ~
Care statut al profesiei de consilier juridic? Chiar crezi ca toti sunt prosti? Un ONG nu are cum sa se ridice deasupra legii si sa redacteze un statut care sa fie opozabil tuturor consilierilor juridici! E penibil statutul, e publicat fara respectarea legii in Monitorul Oficial partea 1.
CCJ colecteaza taxe si nimeni nu stie unde se duc acesti bani. Interese, interese, interese ...
Mai stiu un smecher care a vopsit masinile cu inscriprii ale politiei, tot un ONG minune care colecteaza taxe de la alti fraieri ...

Legea 514/2003 nu stipuleaza nicaieri faptul ca asociatiile profesionale ale consilierilor juridici (ONG-urile din care face parte si CCJ) se vor ocupa de stagiatura si definitivat. Legea este ramasa in coada de peste si catva smecheri de Romania profita ca sa le incaseze taxe la fraieri.

Asociatiile profesionale ar trebui sa depuna eforturi pentru a schimba si completa legea 514/2003, astfel incat sa se infiinteze prin lege un corp profesional al consilierilor juridici, asa cum este Consiliul de Mediere pentru mediatori, Corpul Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati pentru contabili, Uniunea Naţională a Executorilor Judecătoreşti pentru executorii judecatoresti, Camera Notarilor Publici pentru notari, ... etc. Nicio profesie nu poate avea un corp profesional reprezentat de un ONG.

In mod firesc consilierii juridici ar trebui sa fie membri ai baroului pentru simplu faptul ca acestia sunt avocati angajati de catre persoane juridice. Juristul cu libera practica se numeste avocat, iar cel angajat la o persoana juridica se numeste consilier juridic. Pe aceeasi logica medicul cu libera practica ar trebui sa se numeasca medic iar cel angajat sa se numeasca vraci.

In COR, consilierul juridic face parte din grupa avocatilor iar legea 514/2003 stipuleaza faptul ca statutul avocatilor se aplica consilierilor juridici in mod corespunzator. Niciunde in legea 514/2003 nu se specifica faptul ca cineva ar trebui sa intocmeasca un statut al consilierilor juridici.

...

Alte discuții în legătură

Ce avantaje am daca ma inscriu in colegiul consilierilor juridici? ANNA DOBRESCU ANNA DOBRESCU In afara afara ca ma rup de bani, ce avantaje am, ca am obs ca din ce in ce mai des se cere la un job sa fii membru in acest CCJ . O alta nelamurire a mea ... (vezi toată discuția)
Ccj pro sau contra? Spatiu destinat opiniilor Dumneavoastra.
Ne inscriem? Nu ne inscriem?
Avantaje? Dezavantaje ? (vezi toată discuția)
Nu pot reprezenta institutia in instanta pentru neinscriere in colegiul consilierilor juridici olivia stoicescu olivia stoicescu Partea adversa a invocat in plangere ca nu am dreptul sa reprezint institutia la care sunt consilier juridic pt ca nu sunt inscrisa in colegiul consilierilor ... (vezi toată discuția)